A környezetemben már 90%-os a jobbik. Én vagyok rossz helyen vagy a közvéleménykutatók hazudnak?
Olyan érzésem van, mint 2002-ben. Akkor a környezetem túlnyomó többsége (min. 70-80%-a) Mszp-s volt. Bár nem beszéltek róla hangosan. A hangosak akkor a fideszesek voltak. Nem is lepődtem meg, hogy akkor az Mszp nyert. Hiába kiáltott a Fidesz választási csalást és követelt újraszámlálást, tudtam, hogy a nép valóban a szocik oldalára állt.
Ma ugyanez a helyzet. Mondjanak a közvéleménykutatók akármit is az emberek 90%-a a közelemben, már a Jobbikot támogatja. Ha ezt nem is mondja ki, de az ő általuk hangoztatott mondatokat mondják, mint saját vélemény.
Máshol mi a helyzet?
"Olyan érzésem van, mint 2002-ben. Akkor a környezetem túlnyomó többsége (min. 70-80%-a) Mszp-s volt."
Ezek ilyen lumpenprolik lehetnek.
Én környezetemben 1 Jobbikos van, de neki még kell 4 évet várnia, hogy szavazhasson, valószínűleg addigra kinövi :)
17:32
"Bizonyos számú ember véleményét kivetítik az ország egész lakosságára...ez nem tudomány."
Dehogynem tudomány. Statisztikának hívják.
" A Dohány-utca egyes részein 100% az SZDSZ támogatottsága, mégsincs az SZDSZ a parlamentben."
Ezt hogy kell érteni?
"blastoffitspartytime válasza:"
"Ezt hogy kell érteni?"
Vesd össze:
A környezetemben már 90%-os a jobbik.
Dohány-utca egyes részein 100% az SZDSZ támogatottsága, mégsincs az SZDSZ a parlamentben.
És gondolkozz, mire értettem. Nem nehéz.
A környezetem nem annyira homogén, hogy igaz legyen rá a Dohány utcai párhuzam...
Az tény, hogy szinte mindenki létfenntartási gondokkal küzd. Van, aki a 40 milliós házából adogatja el a bútorokat, hogy ennivalót vegyen, van aki összedőlni készülő parasztházában küszködik. Senki sem él könnyen. Ez talán az egyetlen kapocs. A származás, vallás, műveltség, iskolázottság, kor és a korábbi pártszimpátia teljesen eltérő.
Nem hord senki gárda egyenruhát, sem jobbikos jelvényt...nem is téma, hogy a Jobbikra akarna bárki is szavazni. A napi közbeszédből inkább azt lehet leszűrni, hogy már nincs remény a dolgok békés megoldására. Hogy jobb az élet már sosem lesz, ha így haladunk tovább. Hogy egyetlen megoldás, ha megszabadulunk minden ballasztanyagtól (a nyugattól, a bankoktól, a lehúzó dologtalan rétegtől -legyen az politikai elit vagy rokkantnyugdíjas vagy c.gány)...
Erre mondtam azt, hogy a Jobbik tábora az én környezetemben minden mást elsöpör...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!