Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A környezetemben már 90%-os a...

A környezetemben már 90%-os a jobbik. Én vagyok rossz helyen vagy a közvéleménykutatók hazudnak?

Figyelt kérdés

Olyan érzésem van, mint 2002-ben. Akkor a környezetem túlnyomó többsége (min. 70-80%-a) Mszp-s volt. Bár nem beszéltek róla hangosan. A hangosak akkor a fideszesek voltak. Nem is lepődtem meg, hogy akkor az Mszp nyert. Hiába kiáltott a Fidesz választási csalást és követelt újraszámlálást, tudtam, hogy a nép valóban a szocik oldalára állt.

Ma ugyanez a helyzet. Mondjanak a közvéleménykutatók akármit is az emberek 90%-a a közelemben, már a Jobbikot támogatja. Ha ezt nem is mondja ki, de az ő általuk hangoztatott mondatokat mondják, mint saját vélemény.

Máshol mi a helyzet?

2011. dec. 13. 06:32
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem: mivel a jobbikosok általában hangosabbak és többet politizálnak, megtévesztő az, hogy mit hallasz. Gyanítom, régebben az mszp-sek voltak ugyanígy. De a politikában teljesen mindegy, ki milyen hangosan beszél a pártjáról, a kérdés az, hogy hányan szavaznak kire.
2011. dec. 13. 08:08
 12/31 anonim ***** válasza:
22%
2011. dec. 13. 08:11
 13/31 anonim ***** válasza:
81%
A Jobbik már Hamilton ruhájánál bizonyította, hogy nem áll messze tőle a csalás...
2011. dec. 13. 08:17
 14/31 anonim ***** válasza:
87%
Az lehet, hogy vona szerint az ország 2/3-a jobbikos, csak nem tud róla, viszont az ország 2/3-a hülye, mint a föld, és ezt már pontosan tudjuk.
2011. dec. 13. 08:58
 15/31 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem az idokozi valasztasokon meglatszik melyik part hol tart. Ha jol tudom a jobbiknak az elmult 2 veben az idokozi valasztason nem sok baber temrett kiveve Gyongyospatat. Szoval majd ha behuznak jo par varost es keruletet onkormanyzati es orszaggyulesi valasztasokon (idokozi) akkor lesz alapja amit irtal. Ha jo tudom nemsokara EU valasztasok lesznek ott majd eldol ki hova erosodott vagy gyengult...
2011. dec. 13. 10:05
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

jól láttom, hogy valaki egy olyan internetes "közvéleménykutatásra" hivatkozik, amire eddig kevesebben, mint 300an szavaztak? (és akkor már olyanokkal már nem is jövök, hogy csak olyanok, akik valami miatt ismerik ezt a linket, tehát pl. rendszeresen interneteznek, ami rögtön kizárja az idősebbek nagyrészét, meg ugya azokat, akiknek nincs rendszeres internetkapcsolatuk, mert mondjuk másra jobban kell a pénz).

Gratulálok, ez aztán szép, főleg ha valaki komolyan is gondolja, hogy ez aztán reprezentatív.

2011. dec. 13. 10:09
 17/31 anonim ***** válasza:
Hát én óvatosan bánnék azzal, hogy a környezetemből próbálok országos következtetést levonni. Gondolj csak bele egy cigánytelepen, zsinagógában kevés Jobbikost találsz, ugyanakkor mondjuk egy Jobbikos gyűlésen sokat. Ez csak azt mutatja, hogy relatív szűk körből meríted az ismerőseidet.... Mondjuk nekem a legtöbb ismerősöm nem igazán tudja, hova húzza az X-et legközelebb... Nem mintha ez jelentene bármit is.
2011. dec. 13. 12:37
 18/31 anonim ***** válasza:
58%

Vannak bizonyos területi bázisok (minden pártnak van ilyen), ahol az adott párt erősebb, egyenesen domináns helyzetben van. Ilyen bázisa a Fidesznek a II. kerület, vagy klasszikusan az MSZP-nek Csepel (bár nem tudom, ott ők győztek-e de régebben klasszikus bázisnak tartották). A Jobbik is folyamatosan szerez ilyen bázisokat. Ezeken a területeken nyilván ő a legerősebb, de ha országos átlagot nézünk, könnyű eltéréseket találni. A közvélemény-kutatások azért megbízhatók, mert nemcsak egy adott bázist kutatnak, hanem az országos átlagot, ami jóval eltérhet az egy-egy bázisnál megfigyelttől. Magyarán szólva: ha összegezzük az összes fontos politikai bázist, akkor is megbízható eredményt kapnánk.

Ellenben ők reprezentálják az adott mintában a teljes népesség korbeli, nemi stb. összetételét (ami alap a kvantitatív módszerek esetén), és ebből kiindulva következtetnek. Mielőtt valaki azt mondaná, nem pontosak: az EP-választás és a tavalyi parlamenti választás előtt is nagyon jól előre jelezték a végleges eredményt, és nem sok százalékkal tértek el (ami persze hibahatár mindig benne van). Szóval azért akármit is gondolunk róluk, megbízhatóak.

2011. dec. 13. 13:01
 19/31 anonim ***** válasza:

"Ilyen bázisa a Fidesznek a II. kerület"

90 egyéni körzetben jobban szerepelt a Fidesz a legutóbbi választáson, mint a II. kerületben.

Azt, hogy a II. kerület, ahol egykor Molnár Csabika volt a polgármester, "fideszes fellegvár", a baloldali sajtó csak néhány hete találta ki, amikor meg kellett magyarázni azt, hogy a sajtó által csapott leminősítési hisztéria ellenére is megnyerte a fidesz a II. kerületi időközi választást.

2011. dec. 13. 16:26
 20/31 anonim ***** válasza:
0%

A Jobbik a szavazók számát tekintve kb. egy szinten van az MSZP-vel, kicsit le is előzték őket.

90 %? Már bocs, de ez hülyeség. Majd ha megkérdeztél sok ezer embert, akkor talán tudsz következtetéseket levonni.

De egyébként az egész közvélemény-kutatást egy szórakoztató, megmosolyogtató dolognak tartom. Bizonyos számú ember véleményét kivetítik az ország egész lakosságára...ez nem tudomány.

Amúgy remélem, hogy a Jobbik népszerűsége nem fog tovább nőni, ki nem állhatom őket.

2011. dec. 13. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!