Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A tudatos elszegényítés kinek...

A tudatos elszegényítés kinek és miért jó?

Figyelt kérdés

Az elmúlt cirka húsz évben folyamatosan a lakosság többsége életszínvonalának romlása figyelhető meg, mely az utóbbi 3-4 évben figyelhető meg leginkább. Szerintetek kinek és miért érdeke ez?

Kinek és miért jó az ha az embereknek egyre rosszabb, egyre kevesebb pénzből kell megélni, miközben minden egyre csak drágul? Egyszerűen nem tudom fel fogni kiknek és miért jó az ha egyre rosszkedvűbb, depressziósabb a lakosság, ilyen környezetben a munkakedv is egyre rosszabb lesz, egyre inkább bele fognak szarni az emberek a munkájukba, ha látják, hogy nem jutnak egyről a kettőre, sőt évről évre egyre rosszabbul megy nekik.

A tőkéseken kívül a poltikának sem hiszem, hogy jó ez az állapot, akkor miért nem tesznek ellene?

2011. dec. 11. 18:37
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy valami agybajos megint lepontozott. Itt kvázi kifosztottak egy egész nemzetet, de azért ne lehessen szólni érte. Persze, hogy a Demszky, az Orbán, a Gyurcsány meg még jópáran halálra keresték magukat közben, az tökre véletlen, nem? Mennyi ment el csak a 4-es metróra is! Máshol olcsóbban építette metrót rövidebb idő alatt. Higgyem el, hogy nem zsebbe csúszott a pénz! És Demszkyt a mai napig nem vonták felelősségre. Majd el is hiszem, hogy a Hunvaldnak magától jutott eszébe sikkasztani, és senki nem vette észre a fejesek közül, hogy eltűnik a lóvé... Egy ilyen ügyben még Gyurcsánynak is benne kellett lennie. Olyan ez, mint anno az olajszőkítés volt. Erős politikai támogatás nélkül lehetetlen kivitelezni ilyen lopást.
2011. dec. 13. 12:28
 32/36 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést felmelegítem, mert ez is ugy jó ,ha többször és több oldalról megvizsgáljuk. Ma különösen is időszerű ,mert ennyire nagy szegénységgel legalább 50 éve találkoztam. Igaz, hogy akkor az eladósodás fogalom nem volt ismeretes és az emberek többsége legalább is a vidéki, addig nyujtózkodott mig a takaró ért. A vidéki n em ismerte a zacit, tehát beérte avval amije volt. Hogy tudatos-e az elszegényesítés ez bennem is felvetődött és azt hiszem megtaláltam rá az igazi okot. Megpróbálom írtó egyszerűen megfogalmazni. Tehát szerintem hazánkban a rendszerváltás előtt kb 5 évvel már az un. ügyeskedők, akik rendszerváltóknak tüntettékj fel magukat megkaparintották az ipar, kereskedelem, energetika, mezőgazdaság, bányászat stb. ágazatok azon egységeit, amik úgymond ráfizetésesek voltak. Magyarul ők lettek a tulajdonosok, munkaadók és politikusok. Ezeknek egyáltalán nem érdekük, hogy a nemzetgazdaság fejlődjön, hanem az a lényeg, hogy az ő vagyonuk gyarapodjon. Persze kifelé politizálva ugy néz ki a dolog, hogy minden mi értünk van, de amugy az egész kamu. A kapitalizmus minden olyan elemét átveszik, ami az ő meggazdagodását elősegíti, de egy dolgot nem enged a társadalmo igen nagy rétegét nem engedi szocializálódni. Az állam címszó alatt mindent megpróbál miértünk megszervezni, de ez csak annyi, amit az eu normák előirnak. Igaziból a munkaerő árát nem akarja megfizetni, mert tudja, hogy akkor az emberek könnyebben öntödatosokká lesznek. Inkább hagyja a dolgozókat anyagilag, erkölcsileg, szakmaiilag a minimumra leszorítani, minthogy a saját maga sorsát rendezze. Feltehetően a szociális juttatásokkal járó nyilvántartásaival szinte lajstrom alatt tartja az állampolgárait és már-már olyan kimutatásai vannak mint egy titkosrendőrségnek. Ez rosszabb, mint a egypárti diktatúra, mert abban a rendszerben nem voltak éhnyomorban kitaszított munkanélküli, fölfönfutó embnerek. De a mindekori azon politikusoknak és az oligarchiának ez azért nagyon jó , mert tudnak a zavarosba halászni. Ezt a rendszert nekik találták ki ill. nem engedik, hogy megváltozzon. Még azt is vállalják, hogy ne kelljen szembenézni a multtal.
2012. márc. 1. 18:03
 33/36 anonim ***** válasza:

Nem érdemes kiragadni egyes rétegeket és mindent rájuk kenni. Nyilván nagyon eltérők a szerepek és a súlyok, de olyan nincs, hogy tökéletes hatalom, ami azt tesz, amit akar. Ez csak a mesékben, és a valóságban igen rövid ideig fordul elő. A mai helyzet kialakításában minden szereplő részt vett, ha eltérő mértékben is. Ha a mai politikusok (már 20 éve, ahogy mondjátok) ennyire rosszat akarnak, vajon miért választják meg újra és újra őket? Nem kötelező! Nem visz el emiatt senkit fekete autó, mint 70-65-60 éve.

Igen, ez erősebb kutya ugat. Ez a kapitalizmus lényege. A szocializmus megpróbálta másképp, de nem jött össze. Akik vezényelték, valószínűleg valójában az erősebb kutya akartak lenni. Néhány országban viszont azt is megtanulták (vagy nem felejtették el), hogy sok lúd disznót győz. Nálunk erre senki nem akar emlékezni. Pedig, aki nem szereti a közmondásokat, szeretheti a verseket ... habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr.

Tehát ha nem tetszik, ami zajlik, íme itt a program, a módszer a változtatásra. A siránkozás csak az erős kutyának jó. Tudja belőle, merre kell harapni.

2012. márc. 1. 18:35
 34/36 anonim ***** válasza:
32/33 vagyok. Ha nekem szólt, akkor vétózok. Nem egyes rlteget ragadtam ki, hanem azt az elitet a politikai felépítményével együtt, akik ma is adják-veszik 4 évente a hatalmat. Ez a 22-es csapdája. csak ugy látszik,hogy mi választunk. Szerintem a rendszerváltás utáni választás is csak egy nagy csalás lehetett. Van-e lehetőség arra, hogy egy kivülálló felülvizsgálja az összes szavazócédulákat pl ?
2012. márc. 1. 19:10
 35/36 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. A rendszerváltozás szüksége sem alulról jövő kezdeményezés volt, ezért ez a társadalom többségének idegen és a hatalom nem is akarja megszerettetni. A jelen alkotmány sem adja meg azt a garanciát ami egy élhetőbb jövőképet garantálna. Amit velünk tesznek az játék vagy kihasználása annak az emberi türelemnek, amit az előző rendszer táplált az emberekben. Csak akkor azt szolidaritásnak, humánumnak, hazafiságnak, internacionalizmusnak nevezett. Szerintem ebből a municióból a volt munkásarisztokráciánál még tart, de annál a leszakadt rétegnél ami rendkivül megtéveszethető de mivel vesztenivalójuk már nincs láthatóan szerveződnek.
2012. márc. 1. 19:32
 36/36 yossarian44 ***** válasza:

7-es:

" a kapitalizmusban a jogbiztonság egy szent dolog, visszacsinálni utólag már semmit nem lehet."

Igen, ezt kb. pólóra kéne nyomtatni. A főleg a gazdaságot, de a társadalom minden területét átfogó jogbiztonság nélkül nincs rendes kapitalizmus - nálunk talán pont ezért nem sikerült soha normálisan bevezetni - rendes kapitalizmus nélkül pedig soha nem termel az ország annyit és olyan értékben, hogy itt valaha akár a szlovén fizetésekhez felérjünk...

2012. márc. 14. 21:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!