Miért nem tagadjuk meg az államadósságot?
Mint például Izland vagy Argentína! És miért nem hallgatunk olyan emberekre mint Dr. Drábik János?
http://www.youtube.com/watch?v=1ul4ZoeJV_s
Miért kell az IMF rabszolgáinak lennünk?
azért, mert a rabszolgát b-vel írják.
egyébként meg azért, mert ha a te barátod kölcsönkér tőled 1000 forintot és nem adja meg, ráadásul lehülyéz, majd újabb 1000 forintot kér, az neked sem tetszene.
ez az adósságmegtagadás baromi jó, amíg nem veled csinálják, mi?
Felvettünk hitelt? Igen, felvettünk.
A felvett hitelt vissza kell fizetni? Igen, vissza kell.
Megtagadhatjuk a visszafizetést? Igen, de annak következményei vannak. Például a mostaninál is SOKKAL rosszabb hitelminősítés, az ebből következő nagymértékű tőkekivonások, a multi cégek sorozatos kivonulása, az ebből fakadó igencsak növekvő munkanélküliség, a magyarországi bankok hitelkihelyezésének nagymértékű csökkenése, a fellépő tőkehiány miatt a gazdaság fejlődésképtelensége, majd csökkenése.
Szóval nem lenne jó buli. Még akkor de, ha Drábik mondja.
Pedro
Argentínában államcsőd volt, azért tagadták meg.
kérdező ha államcsődöt akarsz, akkor hajrá.
Mert nem vagyunk Izland vagy Argentina.
"És miért nem hallgatunk olyan emberekre mint Dr. Drábik János? "
mert ő szakmailag egy bohóc
Elárulhatná azt is, hogy mégis mihez kezdünk, ha megtagadjuk az adósság visszafizetését.
Érdekes módon erre soha nem kapunk választ egyik ilyen "közgazdásztól" sem, csak homályos utalásokat :)
"Miért kell az IMF rapszolgáinak lennünk?"
Mert szeretik a rapet.
Szerintem ez bonyolultabb kérdés semhogy mi laikusok meg tudjuk válaszolni.
Természetes dolog, hogy az adós utálja az uzsorását (lásd Bűn És Bűnhődés) de a döntést nem lehet és nem szabad érzelmi alapon meghozni. Persze tudom, hogy többről van szó mint érzelmekről és volt szerencsém Ceausescu adósság-lenullázó időszakában Erdélyben élni, így tudom mit jelent, ha egy ország visszafizetéssel akarja nullázni adósságát.
A lengyelek a rendszerváltást használták fel arra, hogy nullázzanak, most mégis el vannak adósodva.
Izland az "együtt sírunk, együtt nevetünk" elv alapján csak gazdasági fejlődésből fizet, ergó a hitelezői csak befektetnek az országba és a fejlődésből jutalékot kapnak, veszteséges működés mellett semmit. Ez már egy ügyes húzás...
Nem az a baj az adóssággal, hogy felvesszük és vissza kell fizetni, hanem a KAMAT. Kamat miatt lehetetlen visszafizetni.
Miért?
Mert amikor a pénzt kamat teher kíséretében forgalomba hozza a kibocsájtó, akkor nem kerül forgalomba az az összeg amiből a kamat fizethető.
Példaképp képzeljük el, hogy száz papírt aláírok és odaadom neked kölcsön évi három általam aláírt papír kamatterhe mellett. A hitelbe adott papírjaim fedezetéül felajánlod a házadat. Mi történik? Én soha nem írtam alá több papírt csak azt a százat, tehát, ha évente visszaadsz belőle hármat akkor a 34. évben már nem tudsz kamatot fizetni és enyém a házad. Ha időközben másnak is adtam kölcsönt akkor attól szerezhetsz aláírásos papírokat, de amennyivel később csődölsz be Te, annál hamarabb csődöl be a másik.
Nem tudom mi a fedezete az államadósságunknak, de az uzsorásnak több pénze van megnyomorítani a nem fizető elszegényedett adóst mint az adósnak....
Milyen becstelen dolog ugyebár az uzsora? Fel is vesszük a harcot a hazaiak ellen. Börtönbe velük! - mondja ki a törvény. És mi van a világbanki uzsorásokkal? Nekik fizetünk, pedig nekik is ott lenne a helyük, mert a Talmud utasítása szerint pénzüket nem kamatra, hanem uzsorára adják. Az uzsora miatt nincs lehetőség a hazai gazdaság kibontakozását a kormánynak segítenie.
Biztos hogy egyetlen vasat sem fizetnék ezért tovább, mert a kölcsönt már többszörösen is visszafizettük. Legyen elég amit kiszipolyoztak ebből az országból.
Hogy mi lesz a külföld véleménye? Az most egyáltalán nem fontos. Ha a pénz itthon marad ez az ország nélkülük is ki tud bontakozni. A multik pedig takarodjanak ki, vagy fizessenek rendesen adót és fizessék meg a magyar beszállítót, ne fillérekért vegyék át a magyar terméket amin 600-700%-os hasznuk van. V....x
Linkeld már be, hogy hol ír ilyet a Talmud?
Tudsz héberül vagy mi a fene?
"A multik pedig takarodjanak ki"'
Okés, de akkor remélem, hogy munkát tudsz majd adni, annak a rengeteg képzetlen rétegnek, akik a multiknál dolgoznak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!