Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Újra kellene tárgyalnunk az...

Újra kellene tárgyalnunk az államadósságot?

Figyelt kérdés
Magyarország államadóssága tavaly szeptember óta 1000 milliárd forinttal nőtt, miközben a Fidesz az emberek megtakarításaiból (magánnyugdíjpénztár) 2000 milliárd forintot költött az adósság törlesztésére, ennek ellenére nő az adósság. Vonatkoztassunk el attól, hogy a Jobbik régóta szorgalmazza a tárgyalások megkezdését. Szerintetek lépnünk kellene végre vagy törlesszünk addig amíg belerokkan teljesen az ország és mi is Görögország sorsára jutunk? Nem volna jobb megelőzni ezt a helyzetet?

2011. nov. 5. 16:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
74%
Nincs más megoldás!
2011. nov. 5. 16:08
 2/15 anonim ***** válasza:
73%
aha
2011. nov. 5. 16:31
 3/15 anonim ***** válasza:
59%

Nem kellene újratárgyalnunk. Inkább a belső gazdaságot kellene rendbe tenni. Az pedig nem biztos,hogy a Fidesz a manyup pénzeket törlesztésre fordította.

Azt újra tárgyalásnak több kára lenne,mint haszna. Illetve az egyáltalán nem lenne.

Ha a kormány újra akarná tárgyalni a hiteleket,az azt jelentené,hogy az állam nem tudja fizetni a kötelezettségeit. Tehát közel a csőd.

A befektetők nem jönnének,vagy éppen kivonulnának,mert nem éreznék biztonságban a pénzüket. Az ország finanszírozhatatlanná válna,megnőne az infláció,munkahelyek ezrei szűnnének meg stb.

Kósa és Szijjártó is bedöntötte FT-ot,amikor csődről beszélt. Vagy mostanában Matolcsi,amikor a várható leminősítésről szónokolt.

Ezekkel a dolgokkal nagyon óvatosan kell bánni.

2011. nov. 5. 16:43
 4/15 anonim ***** válasza:
61%

""Nem kellene újratárgyalnunk. Inkább a belső gazdaságot kellene rendbe tenni. Az pedig nem biztos,hogy a Fidesz a manyup pénzeket törlesztésre fordította.

Te nem vagy tisztában a mai gazdasági helyzetünkkel!

Ugyanis csőd előtti helyzetben vagyunk.

Minden jel arra vall hogy 1-2 éven belül elkerülhetettlen a csőd. De nem csak mi, hanem Európa fele ebben a helyzetben van.

2011. nov. 5. 16:59
 5/15 anonim ***** válasza:
41%
Egy államadósságot akkor lehet újra tárgyalni ha államcsőd van, vagy ahhoz nagyon közeli helyzet. Ha a jobbik államadósság újratárgyalást akar, az egyenlő lenne az államcsőddel.
2011. nov. 5. 17:25
 6/15 anonim ***** válasza:
67%

Mégis miről kellene tárgyalni?

Hogy szegény pazarló, herdáló, abnormális Magyarország megérdemelné, ha törölnék az adósságát? Más államok adófizetőinek kárára? Vagy hogy nekünk ingyen adjanak pénzt a miniszterelnök erélyes fellépésére, a köztársasági elnök bájos mosolyára, vagy elvált eu képviselőnk magasröptű eszmefuttatásaira, amelytől több eus képviselőnek rekeszizom sérve keletkezett a visszafojtott röhögéstől?

A helyzetet megelőzni? Kellene! Rá kellene kényszeríteni végre a felelősöket a fizetségre - azokat is beleértem, akik henyélésért, vagy munkának nevezett közvetlen károkozásért veszik fel a fizetésüket.

2011. nov. 5. 17:31
 7/15 anonim ***** válasza:
63%
Hat éve hallom, hogy csődben van az ország. Korábban csak kósza elszólás volt, de választási kampányként indulva, mára kötelező divattá vált. Ha azóta történt volna normális szakemberek által megtervezett és fegyelmezetten végrehajtott munka, ma nagyon sokan nem értenék, mi az hogy csőd.
2011. nov. 5. 17:35
 8/15 anonim ***** válasza:
92%

2010 szeptember:

HUF: 11024Mrd

Deviza, főleg EUR: 8781MRd Ft -> 31,662Mrd EUR (1EUR=277,33HUF)

2011 szeptember:

HUF: 10423Ft

Deviza, továbbra is főleg EUR: 10269Mrd HUF = 35,152Mrd EUR (1EUR=292,12HUF).

-1000Mrd HUF. -1,5Mrd EUR. Na és a pénzügyi világban ezt lehet kommunikálni így is, meg úgy is.

Források: AKK államadósság táblázat, MNB napi devizaárfolyamok. A havi deviza adósság átszámítása az utolsó munkanapon érvényes árfolyammal történik. Segítek: az októberi adósság Forintban mért értéke még több lesz, valószinűleg (1EUR=300+HUF).

Nem, ezt nem a Fideszes médiából vettem, erről még ők sem írtak. Csak osztottam-szoroztam. Józan ész. Távolról rémlik, nem?

2011. nov. 5. 18:09
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

""Nem, ezt nem a Fideszes médiából vettem, erről még ők sem írtak. Csak osztottam-szoroztam. Józan ész. Távolról rémlik, nem?

Alapvetően a felfogásoddal van a baj.

Nem feltétlen azzonalmost ebben a percben vagyunk csődben, ember!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Az elemzők sem a ma állapota miatt minősítenek le, hanem a várható fejlemények miatt!

1, A Ft értéke romlik, 99%

2, A reálgazdaságunk recesszós pályára áll.

3, Külső befektetésekre az Eu mai és előrelátható néhány évben nem számíthatunk!

Az az, romló egyenleg + csökkenő GDP = csőd !!!!!!!

Nehéz megérteni?

2011. nov. 5. 18:35
 10/15 anonim ***** válasza:
60%

"Az az, romló egyenleg + csökkenő GDP = csőd !!!!!!

Nehéz megérteni?"

A fizetésképtelenség beismerése = csőd...

2011. nov. 5. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!