Ha olyan életkörülményeket vezetnénk be országosan, amilyenek Ceausescu alatt voltak a 80-as évek Romániájában, milyen gyorsan fizethetnénk vissza a teljes államadósságot?
Azért van külömbség.Főleg ha az átlagot vesszük.
Amugy Csauseszku idejében a nyagyobb városok panellakói szivták a legnagyobbat.Hiába volt munkahelyük és jövedelmük ,ha nem voltak rokonaik vidéken koppant a szemük.Kisvárosokban, falvakban azért tudtak "alakitani" maguknak az emberek.
Ha pedig azt nézzük most Magyarországon egész másféle néprétegek szűkölködnek.És sokszor nagy jajgatásokkal szűkölködnek azok is akiknek relative nem lenne még rá okuk.Sokan pedig inkább saját magukat okolhatják.
Nem értem ezt az államadósságot.Ha fel lett véve 1973 -tól 1989-ig 1,4(egyegész -négy) milliárd dollár amiből volt visszafizetve 1989 ig 11(tizenegy)milliárd dollár akkor ,hogy lehet az ,hogy mégis tartoztunk még 22(huszonkét )milliárdal 1989-ben?
Amiből azóta mennyi is lett ?77 milliárd dollár.
Vagy rosszul tudom?
Az is lehet ,mert annyira nem néztem még utánna.
A kérdésre válaszolva: kb 140 év.Szerintem.
De a románok nyersanyaggal, külöféle termékekkel és főként élelmiszerrel törlesztették a tartozásaikat az SzU felé.Ami az 1984 es olimpia után lett sürgős az SzU-nak.
Sehogy te barom!
A reálgazdaságot úgy hazavágnád hogy a GDP nk visszaesne a sem magas kb 27e milliárd-ról kb 17re.
Abból meg nagyon nehéz lenne bár mit is kifizetni.
Persze nem tudom mit szólnának pld az Audi vagy a szuzuki hogy csak korlátozva van áram, vagy jegyrendszerre az üzemanyag, hiszen itt lehetne a legtöbbet spórolni.
"jajgatva menekülnének ki"
Csak egy kicsit gondolkodj kérlekszépen"
"Ha olyan életkörülményeket vezetnénk be országosan, amilyenek Ceausescu alatt voltak a 80-as évek Romániájában, milyen gyorsan fizethetnénk vissza a teljes államadósságot?"
Úgy nem, mert akkor visszaesne a GDP és az eladósodottság még növekedne is. Csőd lenne belőle.
Amúgy persze gyorsan csökkenthető lenne az adósság, ha a kormány hozzányúlna olyan "szent tehenekhez", mint a nyugdíj. Pl. 25%-os nyugdíjtömeg-csökkentés évi 500 mrd Ft megtakarítást jelentene, a gyakorlatban persze ennél kisebb lenne az egyenlegjavító hatása, de sokat számítana. Vagy lehetne bőven vágni a többi szociális kiadáson is.
"Pl. 25%-os nyugdíjtömeg-csökkentés "
És mi az anyád kínját csináljon kétmillió nyugdíjas? Éhenhaljon vagy fagyjon meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!