Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek tenyleg beadta a...

Szerintetek tenyleg beadta a kormany a derekat az IMF nek, vagy ez csak egy idonyeresi strategia?

Figyelt kérdés
A hitel (leminosito) szervezetek azt akarjak, h forduljunk az IMF hez, mert az nekik jo lenne, de a kormany nem akar, ezert sorban jonnek a leminositesek, a kulonbozo penzugyi strategiak, h vegul kizsaroljak, amit akarnak. De lehet h OB tanacsadoi tudnak vmit(amit persze nem kotnek az orrunkra) es csak idonyeresre jatszanak, hogy elkeruljuk a leminositest. Vegul is sztem logikus, akar fel evig is targyalhatunk, az alatt az ido alatt barmi tortenhet!!!
2011. nov. 19. 00:13
1 2 3 4
 11/31 Sz1u ***** válasza:

01:06 kolopele!

Igaz nem nekem címezted, de késztetést érzek, hogy vákaszoljak. :)

"De hadd legyek már optimista."

Hidd el, hogy minden szarság ellenére én töretlen optimista vagyok!

"Persze ha mondasz nekem egy pártot, akiknek ott lapul a zsebükben a teljes államháztartás hiányunk összege, akkor minden megoldódik......"

Nos Viktorunk a választások előtt azt sugallta, hogy az ő zsebében ott lapul a megoldás.

2011. nov. 19. 01:18
 12/31 anonim ***** válasza:
69%
Ezek szerint én is lemaradtam akkor amikor Ferkó bocsánatot kért. De ahogy Pedro is mondja nagyon helyesen a tőle megszokott intelligenciával, bárki aki odakerülne csak rosszabbul csinálhatná. Ha tetszik, ha nem, ez van. Senki nem képes pénz hiányában egy országot felemelni belátható időn belül. Csodák nincsenek. Bárki kerülne kormányra, a maradékot maguk között osztanák szét. Ebben sajnos a Fidesz is benne van valamelyest, ezt összeszorított fogakkal ugyan de elismerem.
2011. nov. 19. 01:23
 13/31 Sz1u ***** válasza:

01:23 kolopele!

"Ezek szerint én is lemaradtam akkor amikor Ferkó bocsánatot kért."

[link]

De gondolom a jútubon is rajta van valahol.

"Senki nem képes pénz hiányában egy országot felemelni belátható időn belül. Csodák nincsenek."

Csakhogy Viktor a választások előtt azt hangoztatta, hogy van itt pénz temérdek, csak átcsoportosításokkal (reformokkal) megoldható. Rajta (ill. a megvezetetteken) kívül mindenki tudta, hogy nem így van.

"Bárki kerülne kormányra, a maradékot maguk között osztanák szét. Ebben sajnos a Fidesz is benne van valamelyest, ezt összeszorított fogakkal ugyan de elismerem."

:) :) :)

2011. nov. 19. 01:34
 14/31 anonim ***** válasza:
13%
Ezt úgy értsd hogy voltak olyan pénzek amik mehettek volna nemesebb célokra is mint amire fordították. Nem pártoltam el a Fidesztől, ne ijedj meg, csak ők is nézték a saját zsebeiket, de ki nem ezt tenné? Ha azt mondanák neked, hogy holnaptól te leszel az ország vezére, neked elsőnek mi jutna eszedbe? Az hogy jaj de jó, mostantól mindent a népnek adok, nekem elég egy forint is mint Bajnainak? Ha azt mondod hogy igen, akkor mára el is köszönök..................A helyes út az volna hogy a saját és a nép zsebe is napirenden legyen, de ez soha nem lesz így. Tudom, nem értesz egyet velem, de Orbán ezt akarta. A semmiből, sajnos.
2011. nov. 19. 01:45
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
szerintem arra építette a stratégiáját,hogy majd Kína fizet,és cserébe mi leszünk az ő európai központjuk.Ez nem jött be,most itt állunk védtelenül,és rá tudnak kényszeríteni minket erre a tetves imf-re
2011. nov. 19. 01:51
 16/31 Sz1u ***** válasza:

01:45 kolopele!

"Ezt úgy értsd hogy voltak olyan pénzek amik mehettek volna nemesebb célokra is mint amire fordították."

Hát, ha nemesebb célnak tekintjük pl. (a futball rajongó Viktor) stadion építési programjait...

"Nem pártoltam el a Fidesztől, ne ijedj meg"

Megijedni nem ijedtem meg, csak reménykedem... :)

"csak ők is nézték a saját zsebeiket, de ki nem ezt tenné?"

Azért ez elég gusztustalan, ugye érzed?

"Ha azt mondanák neked, hogy holnaptól te leszel az ország vezére, neked elsőnek mi jutna eszedbe?"

Az lehet, hogy nekem ez jutna először az eszembe (bár talán mégsem), de Viktor még kitart amellett, hogy még soha nem hazudott.

"Az hogy jaj de jó, mostantól mindent a népnek adok, nekem elég egy forint is mint Bajnainak?"

...és Fletónak is elég volt egy forint.

"Tudom, nem értesz egyet velem, de Orbán ezt akarta."

Irigyellek, hogy tudod, hogy Orbán mit akrt, mert szerintem az ötleteléseken kívül ő maga sem tudja, hogy mit akar. Szerintem van neki egy nagy urnája, ami tele van ötlettel teli papírcetlikkel és reggelente kihúz belőle egyet. Egyfajta oroszrulett... lesz, ami lesz.

2011. nov. 19. 02:11
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Csak vissza kell idézni az elmult egy hónap történéseit és világossá válik hogy az Orbánkormány a csőd szélére navigálta az Országot.Mik voltak ezek a történések? Nos! Orbán miután elpengette az adófizetők pénzét és a Bajnai által átadott tartalékot is rádöbbent hogy nincs tovább mert elkúrta nem kicsit nagyon. A Kínaiaktól csak ígéreteket kapott, az Oroszoktól meg még azt sem, elindult hát pénzt kunyerálni az Arabokhoz de ott is beintettek neki. Smidt Palit meg elküldte Bakuba meg a környező országokba kunyerálni na ő sem sok sikert tudott összehozni. Hazaérkezve Mit hallottak? szinte minden közgazdász szakember még a jobboldaliak is azt mondták hogy viharos sebességgel váltani kell mert nagyon nagy a baj! ezen Orbánék még pár napig ették magukat merthát nemvolt könnyű még önmaguk előtt sem bevallani hogy totális csőd lett az ötletelésük vége, és ezek után bejelentették hogy leülnek tárgyalni az IMF el. Hát szerintem ez a szomorú valóság.
2011. nov. 19. 07:19
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

07.19-nek van igaza.

Orbánék szentül hitték, hogy kézrátétellel tudják gyógyítani az ország minden betegségét, és olyan sötét tévhitekbe ringatták magukat, mint pl.olyan nincs, hogy valaki TÉNYLEG havi 25-30 ezerből él, meg a minimálbérből, tehát egészen biztosan feketén dolgoznak. Vagyis van itt még egymillió munkahely, csak ki kell fehéríteni.

Mint gondolom, ti is meg én is bérből, fizetésből tengődünk, (naponta megkapva, minek van net - luxus, minek szültünk gyereket - luxus, stb.), Így mi tudjuk, hogy ez tévedés. Ők nem tudták. Azt HITTÉK, hogy ez nem így van.

Azt HITTÉK, hogy nőni fog a gazdaság, jönnek a befektetők, és azt HITTÉK, hogy a manyup pénzekkel le tudják csökkenteni az államadósságot. Talán így is lett volna, ha nem akarnak egyből mindent fenekestől felforgatni, és nem arra pazarolják az elmúlt másfél-két évet, hogy bebetonozzák a saját hatalmi szervezetüket.

Azt bezzeg határozottan ki tudták jelenteni, hogy gazdasági téren a következő 10 kormány kezét megkötötték.

Ez, elnézve a következményeket, gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha leváltják a fidesz-kormányt, akkor is államcsőd lesz.

Az a probléma, hogy egy ország vezetéséhez kevés a HIT, oda TUDÁS kell. Ez pedig szemmel láthatóan nem áll rendelkezésükre.

A héten is arról cikkeztek, hogy OK, Orbán lelép, ha jön az IMF. De ki jöhet helyette, ha gondosan kigyomlálta a neki ellentmondókat (lásd: hozzáértők), és csak a marionett bábjai maradtak?

Tudom, tudom, ezek csak szavak, Orbán nem fog menni sehová, ez is csak duma volt, hogy vagy ő, vagy az IMF.

Sebaj, nem ez volt a legnagyobb hazugsága.

Azt pedig még mindig nem látták be, hogy pont ez az, amiért nem jön befektető az országba!!

Amit hétfőn mondanak, kedden már nem érvényes, üres a kassza, és a lakosság (bár a kormány még mindig nem hiszi el) elért a lehetőségei végére. Bármikor hozhatnak egy VISSZAMENŐLEGES hatályú törvényt, amivel a befektető tetemes veszteséget könyvelhet el.

Nekik az édeskevés, hogy rabszolgát csinálnak az új munkatörvénykönyvvel a dolgozó rétegből.

Mint látjuk, ez még Kínának is kevés volt. Amúgy sincs miért kapkodni, meg infúzióra kötni az országot, lassan, de biztosan felvásárolják az országot.

Ha mostanában nyílik valami, akkor az kínai bolt: talicskával hordjuk oda nekik a pénzünket.

2011. nov. 19. 08:20
 19/31 anonim ***** válasza:

"Szerintetek tenyleg beadta a kormany a derekat az IMF nek"

A "beadta a derekát" kifejezést akkor lehetne használni a kormány és az IMF viszonyában, ha az IMF-nek konkrét követelései lennének. Ilyen nem volt.

"A hitel (leminosito) szervezetek azt akarjak, h forduljunk az IMF hez, mert az nekik jo lenne"

Nem. A hitelminősítők azt értékelik, hogy a piacokat megnyugtatná egy IMF hitelkeret (nem hitel, hitelkeret), és ezért ha van ilyen megállapodás, azt pozitívan értékelik.

"de a kormany nem akar, ezert sorban jonnek a leminositesek, a kulonbozo penzugyi strategiak, h vegul kizsaroljak, amit akarnak."

És mit akarnak? Te tudod?

Rémisztő, mennyi bugyutaság árad erről a témáról, balról és szélsőjobbról egyaránt. Az IMF nem a Mumus, hanem a Valutaalap.

"csak idonyeresre jatszanak, hogy elkeruljuk a leminositest"

Elég infantilis elképzelés, mintha ez az egész a makaó vagy más társasjáték lenne, ahol a dolgok bemondáson alapulnak. Hát nem egészen.

" akar fel evig is targyalhatunk, az alatt az ido alatt barmi tortenhet!"

Nem logikus elgondolás, mert a köv. fél évben is csak romolni fog a nemzetközi helyzet. Olasz csőd, spanyol csőd, portugál csőd stb. következhet be, ezek pedig magukkal ránthatják a franciákat, azok pedig a németeket. Ilyen körülmények között biztonsági játékot kell folytatni.

2011. nov. 20. 12:49
 20/31 A kérdező kommentje:

Oksa, sikerult belekotnod a megfogalmazasba, elismerem, nem a legjobb,de csak h tisztan lassad: a bankok, hitelszervezetek, tozsdesek....egyik sem akar kapzsinak tunni, de valojaban mindegyik kib***ott kapzsi, azt akarjak h te jobaratnak lasd oket, akik csak arra varnak, hogy segithessenek, mert csak ezert elnek. Es ha ezt sikerult elhitetniuk veled, akkor mar a markukban vagy.

Nem veszitek eszre, h mindenhol ez megy, nyomatjak a kiba**ott fogyasztoi tarsadalmat... pl igy : Van teved de a reklamban hallod, h kijott egy valojaban kicsit jobb, de ugy adjak el mintha eget rengeto technikai revolution lenne, es szinte kovetelik h vedd meg, szukseged van ra, ettol leszel kiraly, ez kell neked stb!!! es persze h megveszi a sok h*lye, ha kell hitelt is felvesz. Az egyik legjobb pelda erre Blu-ray es dvd, ugye most a blu-ray a kiraly, pedig alig jobb, mint a dvd, a hang kicsit jobb, a kep egyaltalan nem.

Masreszt mit gondolsz a hitelminositoket ki penzeli? segitek a hitelszervezetek, es persze h ugy ugralnak, ahogy a hitelszervezetek futyulnek.

"És mit akarnak? Te tudod? " Nem sajna nem tom, de van egy tippem, ami szerintem megallja a helyet. PENZT!!!!

2011. nov. 20. 20:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!