Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kitaláltam egy tervet a...

Kitaláltam egy tervet a bankok uralmának megszüntetésére, mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés

Nem maguk a bankok rosszak csak az úgynevezett magánbankok, amik a mai pénzügyi problémák gyökerei.

Namármost minden mai magánbanknak be kell lennie jelentve valamilyen országban, vagy országokban.

A terv a következő:

A világ összes országa hozna egy törvényt, hogy nem üzemelhet a területén magánbank, csak egy állami bank lehet, ami az adott ország nemzeti bankja, és minden az adott ország területén bejelentett így megszűnő magánbank köteles odaadni az összes pénzét az állami, nemzeti banknak.

Így csak állami bankok lennének, minden országban egy, ami nem a saját zsebére dolgozna, hanem az állampolgárok pénzének megőrzésére, arra a feladatra, amiért egyáltalán feltalálák a bankokat.

2011. nov. 7. 09:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%

És hogyan vennégrá azokat az országokat ezekre a törvényekre, akik haszonélvezői a leánybankjaik tevékenységeinek?

Haver az impériumot megkérnéd hogy a gyarmatokat támogasság törvényekkel, csak hogy neik kevesebb jusson?

Hol élsz te, valami más univerzumban?

A megoldás az lenne ha lenne igazán eltökélt és "vegytiszta" Magyar bank, aki versenyre kényszeríthetné a külföldieket.

Vagy megerősödne a szövetkezeti bankforma.

De ezt valahogy egy "magyar" kormány se tűzte ki célúl csak a szavakban.

"lásd hitelkárosúltak e, akik nem kaptak állami hátszelet, sem egy új ban alapítására, sem a szovetkezetek állami garanciáinak a kialakítására, amivel megoldódhatna a valuta adósság helyzete.

2011. nov. 7. 10:00
 2/12 asmosys ***** válasza:
81%

Szerintem kérdezd meg a szüleidet, mire emlékeznek az államosítás néven futott össznépi vidámságból, illetve annak következményeiből.

Egyetlen előnye a rendszerednek, hogy államcsőd esetén nagyon igazságos. Senkinek nem marad semmije.

Amit elveszel a bankoktól az nem csupán pénz. Befektetések, tőke, vállalkozások, munkahelyek.

Akiktől elveszed nem csak bank. Részvényesek, magánemberek. Te is lehetsz az.

A pénz megőrzése, mint szolgáltatás pedig a torta legkisebb szelete. Erre ott a padlás, és a párnahuzat is. Nem azért vannak a bankok.

Kicsit még dolgozz a terven.

2011. nov. 7. 10:26
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
Ezt már jónéhányan jóval előtted kitaláltuk. Igazából megvalósítani kéne, nem kitalálni.
2011. nov. 7. 10:30
 4/12 anonim ***** válasza:
12%

Mo.-on résztvevő bankok arányán fordítani kell!!

(90% magyar a többi lehet külf.leánybank.)

2011. nov. 7. 10:37
 5/12 anonim válasza:
jól van fiam látom unalmas az életed, hogy reggel 9:53kor ilyeneken gondolkozol.
2011. nov. 7. 10:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerinted ezt a "zsidók" hagynák? Meg azok akik a bankok felett állnak? Találd fel a vízzel üzemelő autót. Azzal is hasonló sorsra jutnál.
2011. nov. 7. 11:25
 7/12 anonim ***** válasza:

Jó ötlet, akkor hívd fel a világ összes országának vezetőit, és kérd meg őket hogy tegyenek így. :D

Ennyi erővel én meg kitaláltam hogy mostantól ne legyen pénz, és az összes erőforrást egyenlően használhassa mindenki alanyi jogon. Ha beszélsz az országok vezetőivel említsd már meg ezt is!

2011. nov. 7. 11:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előzőekkel. De az ország legrosszabb bankja az OTP,pedig az magyar bank.

A rendszerváltás előtt is csak az OTP létezett, a kevés Takszöv mellett. Sokkal rosszabb volt a befektetők és hiteligénylők helyzete,mint most a külföldi bankoknál.

2011. nov. 7. 11:47
 9/12 anonim ***** válasza:

"mit szóltok hozzá?"

Mosolygunk. Vagy inkább röhögünk?

2011. nov. 7. 11:58
 10/12 anonim ***** válasza:
56%

tegyük fel, hogy ez egy jó 5let (bár én nem értek egyet azzal, hogy a bankrendszer alapvetően jó lenne, de mind1).

Tudod mi történne, ha magyarország elkezdené? Az EU meg Amerika lerohanna minket. És felszabadítana a diktatúra alól, meg megakadályozná a magyar atombombagyártást.

2011. nov. 7. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!