Milyen magas benzinárnál, vagy milyen alacsony fizetés esetén várható nagyobb, tömeges "megmozdulás"?
Na igen.
A taxisblokád idején egyszerre emeltek 50-60% ot, és ezért volt megmozdulás...
Az utóbbi időszakban is simán megvolt az 50-60%, és mégsem mozdul semmi.
Ez a különbség aközött, ha a békát lassan főzik meg, vagy egyből forróvízbe dobják. Így nem ugrik ki a fazékból...
"USA-ban 200 forint 3 liter benzin"
VOLT!! Ott is nagyon emelkedik már, majdnem annyi mint itt. Lázadoznak is az emberek..
kb 1 hónapja volt az egyik Kalandjárat adásban, hogy kint volt a csaj amerikában és amikor tankolt, kiszámolta, hogy 160 Ft kint 1 liter benzin...
éhséglázadásra gondolsz?
Hát az akkor lesz, amikor a minimálbérből már nem lehet megélni. De egyenlőre ez nem áll fenn.
Nagyon szűkösen, csakis a legolcsóbb teszkós sz*rt vásárolva, de meg lehet. Én vagyok az élő példa, ugyanis minimálbérből élek 2 éve. és élek.
De kérdezem, élet ez?
Hogy a bratyóm levetett cuccaiba járok, hogy a neten kívül semmi szórakozásom, hogy 50Ft-tal nem tudom támogatni a fősulis húgomat, hogy télen az összes szabadidőmet könyvtárakban töltöm, hogy addig se kelljen fűteni..
És én sem lázadok, nem teszem kockára az állásomat, félek, hogy egy ilyen tüntetésről bevisznek és lecsuknak.. ha kirúgnak, akkor aztán tényleg éhen halok abból a 48 rugó álláskeresési járadékból.
Viszont!!! Nekem nincs gyerekem, 22 éves vagyok.
Az, hogy egy minimálbérből élő szülő hogy tart el egy vagy több gyereket az már számomra a felfoghatatlan kategória és azt viszont nem értem, hogy ezek a családos emeberek miért nem mennek utcára..
"Viszont!!! Nekem nincs gyerekem, 22 éves vagyok.
Az, hogy egy minimálbérből élő szülő hogy tart el egy vagy több gyereket az már számomra a felfoghatatlan kategória és azt viszont nem értem, hogy ezek a családos emeberek miért nem mennek utcára.."
hát erre én is kíváncsi lennék...4-en élünk kb havi 100 000-ből és mind a 4-en elszívunk napi 1 doboz cigit, még is kibírjuk hónap végéig. de, hogy anya hogy csinálja ezt minden hónapban...számomra örök rejtély marad :D
Minden magyar legyen "fényevő".
Ennek segítségével, és azzal a pénzzel amit a kíváncsi túristák fizetnek az attrakcióért minden gondunk megoldódna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!