Miért ekkora a sötétség az országban?
Tegnap tettem fel egy adózással, közteherviseléssel foglalkozó kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__torvenyek-jog__23123..
A válaszokból két dolog derült ki:
1. Van olyan vállalkozó, aki számára az adófizetés, vagy a számlaadás annyira elképzelhetetlen, hogy ennek a számonkérése is "égbekiáltó bűn".
2. Van aki el tudja képzelni, hogy egy végstádiumban lévő rákos beteg állapotán javít a szobájának az átrendezése. (Ezt inkább érdekesség képpen.)
Öszességében miért panaszkodnak akkor az emberek az alacsony fizetésekre?
Amikor részben azért ilyen alacsonyak a fizetések, mert a becsületes adózók fizetnek mindenki helyett mindent.
Miért csodálkoznak mások, hogy üres az államkassza, kicsi a kormány mozgástere, stb?
Én jelenleg az adófizetés semmilyen módjával nem értek egyet, és még nem lesz egy emberbarát kormányunk aki a befolyt összegeket valóban arra fordítja amire azt kellene, például egészségügyi reform, munkahelyteremtés (akár állami, akár vállakozástámogatás) addig nem is fogok.
Azért pedig egyszerűen nem vagyok hajlandó becsületesen adózni, hogy végre építhessek néhány villát a rózsadombon számomra idegen embereknek vagy lecseréljem a képviselők 4 éves és teljesen elavult őskori fatengelyes audiját.
Hát nem azért, de nehogy már mentség legyen, hogy szegény vállalkozónak adót kell fizetnie!Ha nincs rá keret, akkor ne vállalkozzon!!Úgy könnyű, hogy nem jelenti be a dolgozót, aztán dupla hasznot hajt rajta, arról meg elfeledkezik, hogy a beosztottja is ember, annak is élni kellene valamiből.Ezek miatt nem lesz nyugdíjuk se szerencsétlen embereknek, és kockáztatják az egészségügyi ellátásukat is!
Hányingerem van az ilyen alakoktól!Nos, ezek is bőven hozzájárulnak, hogy nem halad az ország semerre, a sok feketéző csaló miatt!Én is ismerek nem egy ilyet.A közösségi oldalakon dicsekszenek a pazar külföldi utazásaikkal, kacsalábon forgó vityillóban laknak, a legjobb kocsikkal járnak, de közben sírnak, meg jajgatnak, hogy adóra, meg a beosztottak fizetésére nem telik!Szinte az összes vállalkozó, aki mást alkalmaz, meg a vezetők, mind ezt csinálják, úgyhogy nincs mit csodálkozni a helyzeten!
Tarkónlövés...
"De akkor adj nekem segélt, mert nem dögölhetek éhen, vagy adj munkát megfelelő mennyiségben hogy dolgozhassak annyit amiből megélek!
Ok te kis tarkón lövögető?"
Hát sajnos ez most nem jött be. Sem én, sem mások nem fognak neked munkát vagy segélyt adni. És amíg ez a szemléleted nem változik meg ne is várd az ország helyzetének javulását. Teremts magadnak munkahelyet, ne a sültgalambot várd!
A világon senki másnak sem adják a munkát vagy a munkahelyet. Ha mindenki így gondolkodna akkor az országban ma egyetlen (nem tévedés és nem túlzás) egyetlen egy munkahely sem lenne. Még postásra sem lenne szükség aki a segélyt kiviszi, mert nem lenne miből.
Egyébként a vállalkozók, kapnak nem kevés támogatást a vállalkozáshoz,dolgozóik után, hogy mit, az le van írva például a munkaügyi központok honlapján.Addig kell nekik a dolgozó, amíg támogatható.a támogatást lenyelik, aztán kirúgják az embert, mint a macskát...
Más az a vállalkozó, aki teljesen egyedül dolgozik, mondjuk, egy maszek villanyszerelő.Mit bánom én, ha nem ad számlát, csak végezze a dolgát rendesen,tudom, hogy az ilyeneket nem veti fel a pénz. De akinek mondjuk, boltja van , és alkalmaz pár embert,na az már nem egy kétfilléres , szegény kényszervállalkozó.Ha boltra tellett, telne adóra is.Az igaz, hogy az adóforintok nem oda kerülnek, ahová kellene, de nem a kisemberen , beosztotton kéne emiatt elverni a port.Ha élősködni akarnak, élősködjenek a gazdagokon.
""Hát sajnos ez most nem jött be. Sem én, sem mások nem fognak neked munkát vagy segélyt adni. És amíg ez a szemléleted nem változik meg ne is várd az ország helyzetének javulását. Teremts magadnak munkahelyet, ne a sültgalambot várd!
A világon senki másnak sem adják a munkát vagy a munkahelyet. Ha mindenki így gondolkodna akkor az országban ma egyetlen (nem tévedés és nem túlzás) egyetlen egy munkahely sem lenne. Még postásra sem lenne szükség aki a segélyt kiviszi, mert nem lenne miből.
Közel 20évet vállalkoztam!
Gondolod hogy azt a sűltgalamb hozta?
De annyira leamortizálódott az ország, hogy nincs igény semmire. Ha jól dolgozol, akkor azt a pénz amit kapsz az igényességre szánt +idő viszi el= éhenhalsz.
Ma ott tart a dolog hogy nem éri meg már hírdetni sem, mert nem hoz annyi hasznot mint amit beleölsz.
4 webem van, és az eredmény?
Ebben a hónapban csak nézelődők voltak, és megrendelés semmi!
A munkadíjjak 10éve nem emelkedtek, miközben a kiadások majd megduplázódtak.
Nem haver, én nem megyek megalázkodni segélyért, csak mert olyan kormányunk van hogy a reálgazdaságunkat szétveri. Csak válaszolok neki, és feketén dolgozok.
Ők hoznak ilyen helyzetben, mert hidd el, szeretnék nyugodtan aludni.
"Tarkónlövés...
Amiről te írsz!
Azok a vállalkozók akik dicsekednek a külföldi utakkal stb nagyon kevesen vannak az átlaghoz képest.
De pontosan őket jutalmazza a fidesz az 1 kulccsal stb.
Ezen is el lehetne gondolkodni. Az meg a legszebb hogy a többség, akik csak fenntartani szeretnék magukat, azoknak a zsírján teszi!
Te azért lőnél valakit tarrkón mert szeretne dolgozni de nincs mit? Hogy nem hajlandó segélyért folyamodni, inkább feketén dolgozik?
""Egyébként a vállalkozók, kapnak nem kevés támogatást a vállalkozáshoz,dolgozóik után, hogy mit, az le van írva például a munkaügyi központok honlapján.
Látszik hogy semmi közöd a témához!
Akiről te írsz, azok 95% ban a multik, és nem a magyar KKV k!!!!!
"Hát nem azért, de nehogy már mentség legyen, hogy szegény vállalkozónak adót kell fizetnie!Ha nincs rá keret, akkor ne vállalkozzon!!"
nem probléma, de akkor úgy kb az ország fele munkanélkülivé válna, ebből kifolyólag a multik is elbocsájtanának egy halom embert vagy továbbállnának mert nem lenne fogyasztás, még több munkanélküli és még kevesebb adó, mivel a feketén dolgoztató vállalkozások is vállalkozások és igenis fizetnek adót elég keményen még ha minimálbérre is jelentik be az embereket.
Hát igen, setét emberek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!