Idősebbeket kérdezem, volt már ekkora nyomor ebben az országban, mint napjainkban?
A hetvenes évek végén állítólag büntették azokat akik a kukákat kiforgatták,azokból ettek!Ma Magyarországon megtörtént a "Kukák ujra felosztása"Undorító és elszomorító,hogy embereknek,családoknak 2011-ben ilyen sors jut.Az árak folyamatosan emelkednek,a multik beépítették a válságadót termékeikbe,ilyen nyomor az útóbbi 20 évben még nem volt!Vajon a jővő hónapban,ha megtudjuk 16%-s egykulcsos adó eredményeként a fizetés mértékét,hová menjünk?
GYerekvállalás,mire,nővekszik a munkanélküliség!!Az országot már bacilusnak nevezték,leszólnak bennünket a külföldi mértékadó újságok,miért nem figyelünk erre ?!
Nincs nyomor. Akinek volt esze, takarékoskodott eddig, most sem hal éhen. Az árak sem mindenhol változtak, épp tegnap voltam egy CBA-ban, ahol 1.5 éve nem jártam. Drága helynek tartom a CBA-t, de ennek ellenére az árak nem változtak 2009 óta. Így már egész olcsó.
Az ország helyzetéről nem nyilatkoznék, én sem tudnék mást mondani, mint a külföldi újságok.
"Nincs nyomor. Akinek volt esze, takarékoskodott eddig, most sem hal éhen."
Azért az ész ehhez gyakran kevés. Próbálj te takarékoskodni három diplomával RÁT-ból.
Ilyen nyomor a Horthy-rendszerben volt utoljára! A munkások,uradalmi cselédek,az még a mostanitól is nagyobb nyomorban éltek. Az úri házaknál szolgáló cselédeket,napszámosokat nem is nézték embernek. A középosztály tűrhetően élt,de nem luxusban.. A főurak és a nagytőkések viszont nagyon jól.
Pesten a Népstadion helyén volt a Valéria-telep. Úgy képzeld el,mintha az erdőben lakó hajléktalanok összetákolt lakásait egy helyre zsúfolnák százával. Valamikor a 60-as években szüntették meg.
A háború után volt néhány évig élelmiszerhiány,a pénz elértéktelenedett. Szó szerint szatyorszámra adták a pénzt az emberek egymásnak. A Ft megjelenéséig cserevilág volt.
A Rákosi-rendszerben már nem volt nyomor,viszont nagyon kemény diktatúra volt.
Sajnos,a mostani helyzet,főleg vidéken egyre inkább hasonlít a háború előttihez. Félő,hogy ez csak rosszabbodni fog. Legalábbis azok részére,akik nem magasjövedelműek.
Bár én az ő helyükben sem lennék teljesen nyugodt! Nem vagyok jós,nem látok a jövőbe,de van élettapasztalatom.
A bankok tönkremehetnek,a válság még sokáig tarthat, a kormánynak pedig jelenleg nincs jövőre vonatkozó gazdaságpolitikája, stb. Akkor pedig a megtakarítás fabatkát sem ér. Nem kell ehhez a Rákosi-féle államosítás sem.
76/N
Kép a Valéria telepről:
Azért örülök, hogy 76 évesen tudnak netezni az emberek. Annyira rossz mégsem lehet.
Az én nagyanyám eléggé szarul élt a háborúk és a kommunizmus alatt. Most lenne kb. 90 éves, ha élne. Ő még emlékezett ezekre a dolgokra.
Dédimamán (98/N) kérdeztem erről nemrég
Állatokkal és földdel foglalkoztak,sosem volt az hogy nincs este mit enni,vagy hogy hogy kellene átvészelni a telet,mert ha pénzük nem is volt,az állatokból és a földből mindig volt ennivaló,tüzelőt meg hazahúzták
Neki nem volt kérdés,hogy megszülje-e a hetedik gyerekét is (hófehér magyar asszony),tudta hogy fel fogja tudni nevelni tisztességesen.
Én ma örülök ha magamnak van vacsora...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!