A fidesz miért csak az elmúlt 8 évet hibáztatja? Mikor ő alattuk is arányában közel ugyanannyival nőt az államadósság? Azt miért nem kell vizsgálni?
AZ mszp 8 éve alatt 37,732 mrd euróval nőt az államadósság. Ez 4 év alatt 18,866 mrd. A fidesz az ő 4 évük alatt 15,723 mrd-vel növelték.
16:22
"A helyi sajátosságot kell figyelembe venni, mely szerint hazánk GDP -jének közel 40% -át idegen cégek adják és mivel hazánknak ebből semminemű haszna nem származik"
Hát az ebből mindenesetre kiderül, hogy téged nem lehet azzal gyanúsítani, hogy az "ostoba közgazdászok" közé tartozol :))))
Nm ez elmúlt 20 év a hibás!
Nézzük már meg, hol álltunk 2002-ben, és hova jutottunk 2010-re???? Ha 2002-re eljutottunk egy feltörekvő, pozitív szintre, akkor már nincs köze a 20 évhez. 2002-ben jók voltak a kilátások! Utána jött 8 évnyi MSZP(SZDSZ asszem 2008) kormányzás! Ne fogjuk a 20 évre, ha egyszer már 2002-ben jobban ált a szénánk! De, hogy ne tűnjek elfogultnak, 2006-ig nem volt rossz,onnantól pedig LEFELE--------------............!!!!!!
ma 11:47
ÉS nézzük meg azt, hogy hol álltunk 98-ban. A fidesznek nem véletlen volt könnyű. Az előtte lévő Bokros csomag aránylag rendbe tette a gazdaságot. Majd a fidesz ebből könnyen tudott gazdálkodni, de lejtőre 2001-től indultunk. Ugye a fidesz a választások előtti évben el kezdett adakozni. A legtöbbször a következő kormányok kárára. PL a kormányzásuk utolsó 2 hetében, 50 milliárdot raktak még a Széchényi tervbe, úgy, hogy még az előző 40 milliárdot se költötték el. ÉS azt se felejtsük el, hogy amit a fidesz behozott 2001-ben abból párat most elvettek mindössze azért mert sokba került. Ezt akkor is tudták, csak ugye a pr nem mindegy.
De amit most művelnek az még az előző 8 évet is felülmúlja. Bárhogy erőlködnek (szerintük) nincs javulás. Sokszor inkább csak romlik a helyzet.
Kedves Kérdező!
Köszönöm, hogy megtiszteltél a viszont-válaszoddal!
Te azt állítod, hogy 2001-ben kezdődött. Tegyük fel, hogy igen! Attól még 2002-ben az államadósság 53-55% körül volt, és 2010-re meg 80% fölött! És ez csak egy negatív példa! És, hogy ne tűnjek elfogultnak, 2004(már MSZP kormány) is sokkal jobban éltek az emberek, mint ma! 2006-ig tartott a fejlődés! Onnantól kezdve pedig leejtő...!Persze a hibák előbb elkezdődtek! De, ha a 2001-et nézzük, akkor 1 év Fidesz felelősség, 8 év MSZP felelősség....És van sok igazság abban , amit leírtál, miszerint a Fidesznek a Bokros csomag miatt is könnyebb dolga volt, de azért ne tegyünk úgy, mintha a Fidesz miatt tartottunk volna 2010-re ott ahol.,hisz 8 év alatt lehetett volna egy Osztrák színvonalat elérni..! Most meg sok ember mindenért Orbán Viktort hibáztatja! És még valamit, amibe tán nem lehet ,,belekötni,,! 1990-2010-ig: 4 év MDF,4év Fidesz, 12 év MSZP..............!(Utóbbi 8 év=2002-10)!
Kedves Kérdező, várom a válaszod, és előre is köszönöm!!!!!!!
" Most meg sok ember mindenért Orbán Viktort hibáztatja!"
Lehet, hogy nem ok nélkül. Ugyanis ő most nem javítja a gazdaságot, hanem inkább rombolják. Matolcsyt már semmibe nézik az emberek, de nem csak itthon. Jobb is, hogy elment nyaralni az IMF tárgyalások idejére.
A fidesz vehemense próbálja csökkenteni az államadósságot, de idén újabb csúcsot döntött. ÉS itt a hiba, hogy csak annyit kellene törleszteni amennyit bírnak és inkább a gazdaságot kellene élénkíteni. Ha valahol látnak egy kis pénzt, azt azonnal elköltik. (mnyp pénzek) És az sem kizárt, hogy a devizatartalékok a következőek. A mostani intézkedéseikkel az eddigi elhibázott döntéseiket próbálják javítani.
Ami meg az elmúlt 8 évet illeti. Komoly feladata van az ellenzéknek is és ez által nem csak a kormány a hibás. A fidesz minden olyat ellenzett ami javítót volna a helyzeten. Az irónia, hogy ebből párat most ők vezetnek be. De szerintük most már jó, régen nem.
Vagy nézzük meg a városokat. 2006-tól fideszes vezetésű volt a legtöbb önkormányzat, mégis mind adósságban úszik. Erre szép példa Esztergom, ahol a fidesz a mostani polgármestert hibáztatja az adósság miatt amit Meggyes 8 év alatt felhalmozott. DE lehetne hozni még példának Pécset, Debrecent.
Vagy egy nagyon szép esett a mi városunk. Választások előtt a helyi fidesz nagyban írja az újságokban, hogy az MSZP-SZDSZ (mert a polgármester ide tartozott) megépítette a sportcsarnokot, ami még nagyobb adósságba vitte a várost és lehetetlen is fenntartani. (havi 1 millió a fenttartás)
Csak azt a tényt felejtették el leírni, hogy a képviselőtestül többségében fideszesekből állt, így az ő szavuk döntött. Ezen kívül pont a fidesz kezdeményezte a csarnok megépítését.
Örülök, hogy válaszoltál!
Kedves Kérdező! Ne vedd rossz néven, jó szándékból mondom, de a szavaidból úgy veszem le, hogy nagyon anti Fideszes vagy, és szinte őket okolod mindenért! Én megint csak az tudom mondani, hogy hol voltunk 2002-ben, 2004-ben, és hol 2010-ben...! Csak ne csináljunk a 8 évből egy sikersztorit...! Sokszor sok helyen így jön le..! Voltak a 8 évben nagyon szép dolgok is! Fejlődtünk, modernebbek lettünk, épült szépült az Ország..! Ez is igaz! De igazából gyenge érv tán az, ha valaki kormányon van, és az ellenzéket teszi felelőssé...! Aki utálja Orbánt zsigerből az utálni is fogja bármit is csinál...! Én nem csak a rosszakat látom Kedves Kérdező, amiket leírtál...! Én látom, hogy a multikra ,,fáj a foguk,,, és tudom erre az a válasz, hogy áthárítják, de nem minden esetben, de legalább a szándék a kormányban van, hogy ne mindig minket adóztassanak meg...! Látom, hogy támogatják a gyermekeket....! Kell 1 millió munkahely, 1 millió gyermek! Ha van 1 millió gyermek azok majd felnőnek: adót járulékot fognak fizetni, dolgozni fognak, szorgos becsületes munkájukkal építik az Országot stb...! A kormány célja ez...! Minden intézkedés ezen irány alapján történik...! És válaszolva erre is: ha a 2002-es szinten lenne az államadósság, akkor nem kéne visszafizetni azt a plusz 30%-ot, amit a 8 év alatt felvettek, mert ezt külföldnek megy ki, amit mi megtermelünk, nem tudjuk fizetésre, nyugdíjemelésre fordítani, ha nem adósságot kell csökkentenünk..! És, ha az ellenzéki sajtó, és az ellenzék nem keltene ilyen rossz hangulatot, és tudom tudom erre azt válaszolják ,hogy de hát a Fidesz is...Ebben is van igazság, de a lényeg, hogy nem a legjobb, de azért annyira nem rossz, ahogy sokan leírják!
Pl: ilyen baromságot, hogy MAGYARORSZÁGON DIKTATÚRA VAN...! Ezt szerintem nem kell kommentálnom....! Én sem élek jól...Nem!!! Jobban éltem 4-5 éve,de a bajok akkor vagy előbb kezdődtek...!!!! De mondok még valamit: Akik most a Fideszt, és Orbánt szidják, hogy rossz úton haladunk, és mégis Orbánnak lesz igaza, és beérnek az intézkedések, akkor az összes kritizáló, párt bal-lib média stb...MIND HITELTELENNÉ VÁLLNAK MAJD...! És Orbánt fogják sokan éltetni...! Most pl: az elmúlt 22 év legnagyobb tehercsökkentése lesz...! Szóval azért vannak jó dolgok is...! És még egy nagyon fontos dolog!!!!: Amíg nem jött az újabb válság hulláma(EURÓPA) ez 2011 nyara, addig az emberek többsége elégedett volt a kormánnyal és Orbán Viktorral...!!!!!!!!!! 2011 májusi felmérés szerint: Orbán Viktort tartják az elmúlt 21 év legjobb Miniszterelnökének...! De utána csúcsosodott a válság, és jöttek a nehéz hosszú, hosszú hónapok.....!
Van igazság abban, amit mondasz, de szerintem én csupa hülyeségeket írok...!
Köszönöm, hogy elolvastad, elolvastátok!
További Szép Napot, neked is Kedves Kérdező!
"Csak ne csináljunk a 8 évből egy sikersztorit...! "
Nem volt sikersztori, de az elmúlt 2 évet se lehet sikernek nevezni. Éppen ellenkezőleg. Rosszabbul élnünk mint 2 éve. És ez csak romlani fog.
"És, ha az ellenzéki sajtó, és az ellenzék nem keltene ilyen rossz hangulatot, és tudom tudom erre azt válaszolják ,hogy de hát a Fidesz is..."
De nem csak az ellenzéki mondja ezt, hanem a függetlenek. Egyedül mint írtad a fideszes média szerint javul a helyzet.
"Pl: ilyen baromságot, hogy MAGYARORSZÁGON DIKTATÚRA VAN...! Ezt szerintem nem kell kommentálnom....!"
Azért az ilyet mindig túlreagálják, de nem alaptalanul.
Az Orbán és a fidesz is mindig hangosan kiemelte, hogy DEMOKRÁCIÁBAN. Valahogy pedig az elmúlt 2 évben az eddigi nyilatkozataikkal ellentétes dolgokat csinálnak. (de ne is gondoljunk bele, hogy szinte alig van olyan, amivel nem ellentétes dolgot csinálnak) saját magukat köpik folyamatosan szembe, és ami a legviccesebb, hogy sok fidesz szavazó ezt nem akarja tudomásul venni, mert Orbán nem ezt mondta, nem ezt ígérte és ez csak kitaláció.
"az Alkotmánybíróság döntései mindenkire kötelezőek. Nincs kibúvó, kiskapu , ez a magyar demokrácia egyik vastörvénye" Mindezt 2007ben mondta.
„Van még egy tanulsága az Alkotmánybíróság döntésének. Mégpedig az, hogy egy demokráciában általában a demokratáknak van igazuk. Egy demokráciában nem képzelhető el, hogy a kormány a saját programját egyetlen lehetséges útnak minősítse.”
„Az Ab határozatai mindenkire kötelezőek, ezért a kormánynak is tiszteletben kellene tartani ezeket. Nagyon szerencsétlen, valamint rombolja az alkotmányos jogállamot és az Alkotmánybíróság tekintélyét, ha a végrehajtó hatalom, az igazságügyi miniszter vagy a miniszterelnök vitába száll az Alkotmánybírósággal.” (2009. március 5., Répássy Róbert)
„A Fidesz, ahogy eddig is, úgy a jövőben is tudomásul veszi az Alkotmánybíróság döntéseit.” (2009. július 14., Fidesz-közlemény)
"s Orbánt szidják, hogy rossz úton haladunk, és mégis Orbánnak lesz igaza, és beérnek az intézkedések, akkor az összes kritizáló, párt bal-lib média stb...MIND HITELTELENNÉ VÁLLNAK MAJD...! És Orbánt fogják sokan éltetni...! "
ÉS ha nem válik be? MAtolcsy és Orbán azt ígérte, hogy majd az egy kulcsos adó felpörgeti a gazdaságot. De végül be kell ismerniük, hogy csak romlott. A várt pozitív hatás elmaradt, helyette 500 milliárdos lyuk keletkezett.
"2011 májusi felmérés szerint: Orbán Viktort tartják az elmúlt 21 év legjobb Miniszterelnökének...! De utána csúcsosodott a válság, és jöttek a nehéz hosszú, hosszú hónapok.....! "
De nem csak a válságot lehet okolni. 2011 elejétől kezdett csökkenésnek a kormány és Orbán népszerűsége. Ennek az oka, hogy utána már mindenféle választás véget ért. Emlékszek mikor még az önkormányzati választások előtt mi mondtuk, hogy utána jön a fekete leves, de az itteni fideszesek hajtogatták, hogy semmiféle fekete leves nem lesz. Majd láss csodát, mégis jöttek.
És ami Orbánt illet. Már olyan szinten van mint Gyurcsány. Ő egyáltalán nem jó miniszterelnök.
ÉS ezt a felmérések is jól mutatják. Az emberek 80% szerint rossz irányba halad az ország. Ezzel együtt Orbán népszerűsége még Mesterházy alatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!