Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fidesz miért csak az elmúlt...

A fidesz miért csak az elmúlt 8 évet hibáztatja? Mikor ő alattuk is arányában közel ugyanannyival nőt az államadósság? Azt miért nem kell vizsgálni?

Figyelt kérdés

AZ mszp 8 éve alatt 37,732 mrd euróval nőt az államadósság. Ez 4 év alatt 18,866 mrd. A fidesz az ő 4 évük alatt 15,723 mrd-vel növelték.

[link]

2011. okt. 19. 13:47
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 A kérdező kommentje:
Mit fog mutatni a 3. és főként a 4. negyedév akkor mikor újabb csúcsot döntöttünk az államadóssággal, úgy hogy nem volt valami nagy gdp növekedés ez idő alatt.
2011. okt. 19. 16:01
 22/69 anonim ***** válasza:
47%

"A fidesz miért csak az elmúlt 8 évet hibáztatja? Mikor ő alattuk is arányában közel ugyanannyival nőt az államadósság?"

Hogyhogy ugyanannyival? A Fidesz 1998 és 2002 között négy év alatt megduplázta az államadósságot. Szerintem ez egyáltalán nem ugyanannyi "arányában".

2011. okt. 19. 16:05
 23/69 anonim ***** válasza:
47%

"1998-ban 60% volt, 2002-ben 55,6%, tehát csökkent. "

Dehogy csökkent. Megduplázódott:

[link]

24ről 40 milliárd euróra nőtt. Nem a GDP százalékában kell nézni, annak csak akkor van értelme, ha két különböző méretű gazdasággal megáldott országot szeretnél összehasonlítani. Egy adott ország életében viszont a forintosított, vagy eurósított összeg számít.

A FIDESZ 4 ÉV ALATT DUPLÁZOTT!!!

2011. okt. 19. 16:09
 24/69 anonim ***** válasza:
71%

[link]

Ha a GDP arányában vizsgálod az igen csalóka lehet, hiszen abban az időben a GDP növekedésnek indult mivel elkezdtek özönleni befelé a multi cégek. Az ő forgalmuk is a mi GDP-nk be számít, csakhogy ez számunkra nem hasznos hanem káros, ugyanis az általuk megtermelt profit szépen ki is vándorol az országból nem pedig a gazdaságunkat élénkíti, vagy az államadósságot csökkenti.

2011. okt. 19. 16:13
 25/69 anonim ***** válasza:
0%

"A GDP-hez képest csökkent, és ez a fontos."

Hogy a GDP -hez mérten hogy áll az nem számít.

2011. okt. 19. 16:17
 26/69 anonim ***** válasza:
36%
Még egyszer hangsúlyozom, Magyarországon az államadósságot nem szabad a GDP arányában mérni, mert akkor semmivel sem vagytok különbek az ostoba közgazdászoknál. A helyi sajátosságot kell figyelembe venni, mely szerint hazánk GDP -jének közel 40% -át idegen cégek adják és mivel hazánknak ebből semminemű haszna nem származik azt nyugodtan le is vonhatjátok a GDP -ből. Ekkor meg már nem is olyan rózsás az a helyzet...
2011. okt. 19. 16:22
 27/69 anonim ***** válasza:
90%

Hmm...fura ez nekem.

Ha van havi 500.000-s nettó keresetem, és egy 250.000-s lakás törlesztőm, akkor azt lazán ki tudom fizetni, mivel elértem egy igen jó keresetet.

Ha viszont a keresetem csökken, mert sz@rul végzem a munkám, és ez mellé még begyűjtők 400.000 Ft-os havi törlesztést, akkor rosszul érzem magam, mert rezeg a léc, bármikor nagy baj lehet (és lett is 2010-re)

Szóval szerintem mindig a bevétel kontra kiadást kell nézni. Havi 5.000.000 törlesztés sem sok, ha keresel 20.000.000-t.

2011. okt. 19. 16:37
 28/69 anonim ***** válasza:
63%
Az a helyzet, hogy a TENDENCIA volt egészen más, a közép, és hosszútávú gazdasági kilátások, valamint a "tartalékok", a lehetőségek voltak egészen mások...
2011. okt. 19. 17:11
 29/69 anonim ***** válasza:
75%

Teljesen meddő vita a GDP / államadósság tekinteténem arról vitatkozni hogy mikor nőtt vagy csökkent, és hogy mi a jobb. Ugyanis az egész csak szemfényvesztés.

Miért?

Az az mit hasonlítunk az adóssághoz mint referencia szám?

A bruttó hazai termék, az az ami Magyarországon előállított javak összege.

GDP = fogyasztás + beruházás + export – import

[link]

A baj ezzel a számítással hogy nem reális, hiszen az itt "állomásozó" multinacionális vagy egyszerűen kölföldi befektetések termelési össz volumenét is tartalmazza.

De mivel, nekünk a sok adókedvezmény és egyébb kedvezmény miatt illetve a tőkejövedelmek külföldretávozása miatt csak nagyon kevés költségvetési bevételünk származik belőle. Nem reális GDP vel számolni mint arányítható szám az adóssággal kapcsolatban.

1998-2002 között rengedteg multi telepedett meg, és nagyon sok % al csaphatjuk be magunkat ha a GDP t reálisnak tekintjük.

Sokkal pontosabb és reálisabb lenne ha GNI ben hellyetesítenénk a GDP-t.

GNI: a bruttó nemzeti jövedelem az ország állampolgárai (belföldiek) által adott évben realizált összes elsődleges jövedelem. Kiszámítása: GDP+IeM-IeX

[link]

Erre sajnos nem igen találsz adatokat, ,ert egyből kiderűlne hogy az elmúlt 22 év csak egy nagy bukáshalmaz volt, legyen hatalmon mármely politikai erő!

2011. okt. 19. 19:12
 30/69 anonim ***** válasza:

19:12

"Erre sajnos nem igen találsz adatokat"

Érdekes, én találok. A magyar GDP-GNI rés kb. 7%-os. Ennyit az óriási "titokról", amit itt lelepleztél, kis demagóg.

2011. okt. 19. 23:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!