Kiszámoltátok már hogy fizetésetek hány %-át adózzuk le?
vagy csak trollkodnak
én is szoktam
az biztos, hogy ha lesz 200 alkalmazottam (valszeg egyhamar nem, vagy akkor már nemzetközi multi vagyunk) én biztos nem maradnék Mo-n.
Bocsánat Kedves Kolopele és Vitatársa!
Nem arról beszélgettek ami a kérdés és már egy egy kicsit kezd átmenni a vita személyeskedébe.
A kérdésfelvetőek valóban igaza van és sok mindennel nem számolt. Mint pl: helyi és egyéb adók, a munkáltatóra rótt terhek, illetékek stb..
Pár évvel ezelőtt kiszámoltam a felvetett kérdést. Akkor a fizetésünk vásárló értéke akkor kb 25-28% körül mozgott. Vagyis ha tisztán cserekereskedelem lett volna, pénz nélkül, az állam kihagyásával, akkor kb. ez lenne az érték.
Az azonban biztos, hogy az államra szükség van és persze ezzel együtt ennek költségeit állnunk kell.
Ezzel nincs is gond, de..
A probléma inkább az, hogy az összeszedett adópénzek felett nincs ellenőrzési jogköre az adóbefizetőknek. Ezt egy olyan állami. -tehát a másik oldalon érdekelt- szerv végzi, amely nem enged betekintést abba, hogy hogyan is kufárkodnak a pénzünkkel.
Lássuk be, hogy kiscsoportosnak tartanak minket, miközben belőlünk élnek és felélik az általunk termelt pénzeket.
Ha pedig nem elég még mindig a pénz, akkor szimplán jöhetnek az újabb adóterhek és egyéb cselezések.
Vagyis nincs kontrol az állami költekezések felett !!!!
Én szívem szerint az adóm egy részét szívesen odaadnám egy olyan megbízható, az adózókat képviselő szervezetnek, amely folyamatosan és szigorúan ellenőrizné a felhasznált pénzeket, jelentősen növelné az állam hatékonyságát, minőségi munkáját, csökkentené a felesleges bürokráciát.
Részemről akár már holnap elkezdenék egy ilyen munkát.
"Pár évvel ezelőtt kiszámoltam a felvetett kérdést. Akkor a fizetésünk vásárló értéke akkor kb 25-28% körül mozgott. Vagyis ha tisztán cserekereskedelem lett volna, pénz nélkül, az állam kihagyásával, akkor kb. ez lenne az érték. "
Az 70% adót jelent. Az kb tíz éve volt reális adat. Ma 85-90%.
ma 07:08 "Ma 85-90%."
Ezt vezesd le kérlek, mert ezt egyszerűen képtelen vagyok elhinni.
"Ezt vezesd le kérlek, mert ezt egyszerűen képtelen vagyok elhinni."
Egyszer már megtettem egy másik kérdésben, de mára már szerintem több mint 90% 95-98 körül saccolom az új adók bevezetésével. Pillanat, keresem és bemásolom.
Íme, tessék levezetve:
16%-ot kifizetsz SZJra 10et TBre 25öt ÁFÁra = 51%
+autópályadíj, súlyadó, jövedéki adó, házadó, telekadó, ebadó, kommunális adó.
Vegyünk most alapul egy fát az erdőben, az erdész kivágja és eladja a fűrészüzemnek megterhelve annak árát(munkadíját+csemete+bekerülési költségek ezeket ne is elemezzük, de ezek is adózottak) áfával TBvel, a fűrészüzem eladja a fateszkónak megterhelve áfával TBvel, bemegy egy asztalos megveszi megterhelve áfával TBvel, készít egy sámlit és eladja a bútorboltnak megterhelve áfával Tbvel, bemegy egy vevő megvásárolja és kifizeti 5ember TBjének a termékre eső hányadát, valamint 5 tranzikció Áfa vonzatát és azt ötszöri szállítás üzemanyagának jövedéki adóját.
Hidd el, hogy ha azt mondom az általad termelt profit 85-90% -át az államnak fizeted be akkor baromi keveset mondtam, a valóságban ennél jóval többet.
Egy ma 200ezerbe kerülő szekrénysort négy öt ezerért tudnál előállítani, ha semminemű adó nem létezne, és akkor busás hasznod lenne, mondjuk kétezer forint amit nem tudnál egy év alatt sem elkölteni, mivel minden fillérekbe kerülne.
"16%-ot kifizetsz SZJra 10et TBre 25öt ÁFÁra"
Szerintem ez a 10 TB-re kevés. 27 az inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!