Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kiszámoltátok már hogy fizetés...

Nem dávid kérdése:

Kiszámoltátok már hogy fizetésetek hány %-át adózzuk le?

Figyelt kérdés
én 135ezer brutot keresek. kézhez kapok 100ezret. Akkor alabból leadózok 35ezret. Utána maradék 100ezerből bármit veszek a boltba azon 25% áfa van. Akkor már a 100ezerből 25ezer megint visszamegy az államhoz. Persze ha alkoholt vagy benzint veszek még többet adózok. Tehát tulajdonképpen minden második megkeresett forintom adó. Kérdésem hogy miért??? miért vesz el ennyit az állam?
2011. okt. 17. 22:56
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
a XIX. sz-ban, a tomboló puritanizmus idején liberális állam? hol? neked az liberális ha egy 10 éves gyerek egy bányában kúszik-mászik csupaszon?
2011. okt. 17. 23:55
 12/39 anonim ***** válasza:

a devizahitellel nem volt semmi baj addig amig nem erősödött nagyon meg a CHF

érdekes, akkor nem sirt a sok hitelfelvevő, hogy nem 15-20%-os kamatot kell fizetnie csak 5%-ot

2011. okt. 17. 23:56
 13/39 anonim ***** válasza:
58%
2 millió a havi bruttóm, van négy gyerekem, a kalkulátorral bárki kiszámolhat mindent.
2011. okt. 17. 23:58
 14/39 anonim ***** válasza:
51%

"Lehetne minimális államot csinálni, 19. századi stílusban, és lehetnének az adók sokkal alacsonyabbak, de ettől nem lenne több pénzed, amit szabadon elkölthetsz, ugyanis akkor magánbiztosítóknak, magániskoláknak, magánkórházaknak stb. fizetnéd ki azt, amit most az államnak adsz. Kevesebb lenne a benzin ára, de hídpénzt és útpénzt fizetnél lépten-nyomon. "

Legalább akkor nem érezném úgy, hogy évente milliók mennek utánam a TB-be aztán, ha kell valami, akkor vagy magánkórházba megyek és MEGINT fizetek vagy úgy bánnak velem mint egy állattal annyi pénzért meg még dugjam is a borítékokat.

2011. okt. 18. 00:07
 15/39 anonim ***** válasza:
68%

aha, szal kolopele téged megvett a fidesz kilóra

ugyanúgy nem kell adóznod ahogy szeretett Vezérednek

így azért más a leányzó fekvése

szoktál adakozni?

mert szerintem ennyi elvárható

az se zavarjon, hogy - és most demagóg leszek - hogy te a szegények kárára hízol, mert amit te nem fizetsz be, azt befizettetik a csórókkal, csakhogy neked még legyen pár 100k-d pluszba

nagyon kényelmes

mostantól ennek fényében fogom megítélni minden egyes kimondott szavad

2011. okt. 18. 00:13
 16/39 anonim ***** válasza:
57%
Az tény, ha normális ellátást szeretnél magán klinikára kell menned. Ez tényleg nagy gond szerintem is, de ez annak a vonzata hogy az orvosok fizetése alacsony. Gondolj csak bele: Aki az én egyik fiamat műtötte az ország, de egész Európa egyik legjobb sebésze. Itthon kap havi 180 ezer nettót. Csodálkozol ha úgy keres közel 3 milliót is havonta hogy elfogadja a hálapénzt? De tudod inkább fogadja el és maradjon az országban, mert az ilyen tudású emberekre nagy szükség van itt.
2011. okt. 18. 00:13
 17/39 anonim ***** válasza:
57%

"A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:13" Mond csak, a hülyeségeidet minek alapján szűrted le? A dolgozók havi 400 ezres nettót kapnak, az átlag fizetés 300 ezer nettó, plusz év végi nyereségek, semmi szürke vagy fekete munka, feketén - fehéren láthatod mennyi az amit levonnak tőlem összesen, több milliót adakozok a beteg gyermekek és állatmenhelyek részére évente, rengeteg pénzt adtam az iszap károsultak részére is, úgyhogy jobban tennéd ha nem ítélkeznél felettem ha azt sem tudod mi a valóság. Persze ez a legkönnyebb.

2011. okt. 18. 00:18
 18/39 anonim ***** válasza:
68%

majd ha a korrupt adócsalók, akik nem az állami eszközökön magánpraktizálnak pl. akkor majd eljutunk oda, hogy nem adócsalók országa leszünk

te meg beleszocilizálódtál ebbe a rendszerbe

nekem nem fáj az orvos 3 misije, adjon róla számlát, adózzon belőle, az anyagot ne a kórházból lopja

2011. okt. 18. 00:19
 19/39 anonim ***** válasza:
38%

megmondom: látom amiket itt a gyakorikerdeseken irogatsz

bizony megvett téged a fidesz kilóra

ha tetszik, ha enm ez így van

2011. okt. 18. 00:21
 20/39 anonim ***** válasza:
53%

miféle dolgozók? rólad van szó

előbb írtad hogy 2 misi/hó

2011. okt. 18. 00:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!