Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon a dolgok...

Magyarországon a dolgok tekintély elv alapon működnek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt az iskolákban a főnök, tanár ellentétre, h a tanárok nem mertnek ellentmondani az igazgatónak mert onnan kapják a fizut, ezért meg a képmutatás, bólogatás, vigyorgás mindenre. A sok ingyen munka az iskolákban a tanításon kívül.

Aztán ugyanazt látom önkormányzatoknál, hogyha vki nagyobb emebr van akkor a kisebb pozicióban lévők meghajolnak előtte körbeugrálják, mégha utálják is a személyt, meg ha orbitális marhaságot követel is a beosztottaktól.

Más munkahelyeket nem tudok. ennyire hülyék az emberek? Olvastam vhol, h a magyar mentalitás olyan, h a magyarok szeretnek a problémákról beszélni, de mindig annaka hátamögött akivel bajuk van. És nem megoldani szeretik a problémákat, hanem kerülik a konfliktusokat. Közben meg a gyűlölet csak gyűlik, gyűlik az emberekben a kolegák iránt is.

Nálunk pl mindenki utál mindenkit, de ha idegen látja akkkor csak az jön le neki h milyen kedvesen (felszínesen) elbeszélgetnek egymással.

Magyarországon gyakori az munkahelyeken h a pozicióért, vagy csak úgy félelmi vagy óvodás alapon megoszlanak a kolegák főnök kedvenceire, és nem kedvencekre? És nincs átjárás a kasztok közt?

Tényleg ennyire primitivek lennénk, h elfojtjuk az érzelmeinket? Ha meg kiengedjük, az csetepatét ordenálé veszekedést jelent? Ennyire nem képesek a magyarok egymás mellett normális korrekt életet élni?

Ha kimondod a véleményed akkor vagy hülyének néznek, képmutatóan a főnök elképzelése mellé állva, vagy elkönyvelnek vmilyennek és mindig a szerint kezelnek?

Ez a tekintélyelvűséget a kommunizmusból örökítettük át?

Ott estek hasra mindenféle vezetőktől, mégha tudták h baromira korruptak is?

2011. szept. 30. 23:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

pont ezzel kapcsolatosat olvastam nemrég. kicsit hosszu, de mikor elkezdtem mar nembirtam abbahagyni. eleg érdekes . "A magyar betegség" a cime.

[link]

[link]

[link]

2011. okt. 1. 00:26
 12/22 bitangbigtank ***** válasza:
A kommunizmus elv az egyenlőségről szól nem a tekintélyelvűségről..Mellesleg aki nagyobb nálad, beosztás ügyileg, azt nem biztos, hogy kritizálni kéne, nehogy félre értse, és a rövidebbet húzzad...
2011. okt. 1. 00:43
 13/22 A kérdező kommentje:
23:22nek: Hol kint? Melyik országban?
2011. okt. 1. 01:08
 14/22 A kérdező kommentje:
23:27nek bővebben légyszi, magyarul:)!
2011. okt. 1. 01:09
 15/22 A kérdező kommentje:

23:34 Igen, ez elég sz*r, ki kéne lépni ebből a piramis rendszerből. Annak a jó aki nem más alatt dolgozik, hanem magának.

Vagy vmi olyan rendszer kéne h anygilag ennyire ne legyünk kiszolgáltatva a hülye főnőknek! Több részmunkaidő kéne, többfelől befolyó bevétel, vagy olyan h a bevételed egy része befektetésből jöjjön be. Vagy dolgozz a főnöknek, de vmi olyan szerv fizessen aki külön áll tőle. Szörnyű ez a pénzzel való manipuláció!

2011. okt. 1. 01:14
 16/22 A kérdező kommentje:
23:29nek: Én nem ezt tapasztaltam odakint. Mindenhez vigyorognak, és dolgoznak mint a robotok. Fine:)
2011. okt. 1. 01:17
 17/22 A kérdező kommentje:
23:30nak én meg azt gondolom, h a munkaadó is becsülje meg azt aki neki a profitot termeli! (még a s*ggét is kiny*lhatja!) Igenis vegye észre a dolgozó fizikai szükségleteit, szünet, kaja, wc, pihenés, tisztelet!
2011. okt. 1. 01:19
 18/22 A kérdező kommentje:

23:52 Tisztellek, becsülek, de ugye tudod h csak kulturált formában lehet kritikát mondani, és a jót is észre kell venni a másikban. Sok idő míg az őszinteséget vki kifejleszti magában, mert könnyebb a konfliktuskerülés,viszont ugy meg ha nem állsz ki a magad igaza mellett oda pakolászhatnak ahova akarnak.

szerintem ilyen közegbe ahol ilyen álszent dolgok működnek nem is tud egy őszinte ember normálisan beileszkedni, mert szörnyülködnek a többiek rajta, h hogy meri megtenni, nem fél a hatalomtól, hülye ez vagy mi baja van.

2011. okt. 1. 01:24
 19/22 A kérdező kommentje:
oo:26 Érdekes
2011. okt. 1. 01:53
 20/22 anonim ***** válasza:

Igen, kb. minden a tekintély elvén alapul ma Magyarországon.

És nem, nem a "kommunizmusból" örökítettük át, ez jelenleg a világ legtöbb (talán összes) országában így működik.

2011. okt. 1. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!