Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyeseknek mi a bajuk azokkal...

Egyeseknek mi a bajuk azokkal akik irodában dolgoznak és nem fizikai munkát végeznek? Úgy tekintenek ezekre mintha nem csinálnának semmit.

Figyelt kérdés
2011. szept. 30. 14:18
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
66%

1. irodai munká nem tudja bármelyik trógermelós elvégezni mert

-nem ért a számítógéphez

-nem beszél idegennyelveken

-nem tud kommunikálni a megrendelőkkel v. beszállítókkal

-nem tudja a megfelelő törvényi rendeleteket

-nem ért a minőségbiztosításhoz

..magyarul nem alkalmas arra, hogy az irodai munkát el tudja végezni.

2011. szept. 30. 14:48
 12/34 anonim ***** válasza:
82%
nálunk ez a helyzet 9 ember henyél 1 meg dolgozik
 13/34 anonim ***** válasza:
93%

én is ismerem a problémát....én irodában dolgozom, és sokszor ért már olyan vád, hogy én ott csak "meredek a monitorra" ...

de ezt soha nem fogod tudni megmagyarázni egy olyan embernek, aki azt sem tudja tulajdonképpen, hogy mi is folyik egy termelő cég irodájában.....

nekem konkrétan a személyes kedvencem, hogy sokan azt képzelik nálunk, hogy az irodákban mindenki milliókat keres, és mindenki az ő főnöke :D :D

14/34 anonim ***** válasza:
84%

Az esetek azon részében, amely túlnyomónak mondható, szerintem a fizikai munkás általában azért fizikai munkás, mert a szellemit nem tudná végezni. Tehát valószínű irigységből, rosszindulatból szólják le az irodai munkásokat.

A szellemi, irodai munkás látszólag semmit sem csinál. A fizikai munkás ezt látja és nem érti, hogy milyen (sok) szellemi munkát végez az irodista.

Dióhéjban ilyen egyszerű. Nem minden esetre igaz ez. Van, ahol tényleg ellógják a napot irodában. Viszont ők, ha tanult, diplomás emberek, az eszüket nagyon is használják és szellemileg fáradnak el.. Ezt a 2 szemével nem látja egy rakodómunkás.. Nem is érti igazán...

Magyar mentalitás, rosszindulat, stb.. De leginkább irigység szerintem. Tapasztalatból tudom !!

2011. szept. 30. 14:50
 15/34 A kérdező kommentje:
És mi van azokkal akik se nem ügyintézők, se nem állami alkalmazottak? Tehát értem ez alatt a különféle elemzőket, mérnököket akik terveznek, informatikusokat, közgazdászokat, stb.
2011. szept. 30. 14:52
 16/34 anonim ***** válasza:
96%

Minél kisebb az iroda annál nagyobb a vezetői kontroll, mert könnyebb átlátni hogy mit csinál 3 ember az irodában, mint azt hogy mit csinál 30.

Egyébként sokan vannak fizikai munkát végzők is akik nem szellemi roncsok, és simán be lehetne őket tenni irodába is, csak ő mondjuk asztalosnak/ácsnak/hegesztőnek tanult.

2011. szept. 30. 15:00
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Menedzser és menedzser között is van különbség. Én például ugyanúgy felmások a platóra és segítek ledobálni a rekeszeket mint bármelyik pakolós melós. Sőt ha olyan ötletem van ami meggyorsítja közben a munkát azt meg is köszönik (és alkalmazzák amikor végül be kell ülnöm az irodába, vagy telefonálnom kell különféle fura idegen nyelveken). Ha látja a egyszerű melós, hogy te is meg tudod csinálni azt amit ő, van ötleted arra, hogy lehet azt jobban, gyorsaban megcsinálni, akkor a egyszerű tenyeres-talpas melós is tisztelni fogja a menedzseri munkádat és azt hamarabb belátja, hogy viszont amit te tudsz, azt ő nem tudja elvégezni.

Menedzsernek az a dolga, hogy melót biztosítson, neki meg az a dolga, hogy elvégezze. Ezt nálunk még a legegyszerűbb melós is tudja

2011. szept. 30. 15:06
 18/34 anonim ***** válasza:
72%

Én irodában dolgoztam, amíg meg nem szültem.

Többi kollégám 4 kivételével, mind eladó volt. Tehát volt, aki nehéz, volt aki könnyű fizikai munkát végzett. Nők - férfiak vegyesen voltak.

Amikor lent sétáltam az eladótérben, vagy csak lementem valamit elintézni, levegzőni, 1-2 embertől mindig megkaptam, hogy nekem milyen könnyű, milyen jó, hogy klímás irodában ülök (teszem hozzá, 1× sem kapcsoltam be, mert a szervezetem nem bírja), egész nap csak gépezek, kávézom, beszélgetek...

Én ekkor mindig csak mosolyogtam és közöltem, hogy ha nem ülnék fent egész nap, akkor: Nem lenne kaja jegyed minden hónapban; nem kapnál minden hónapban friss, új munkaruhát; hosszú nyitvatartáson nem rendelne neked senki ingyen reggelit-ebédet-vacsorát; nem intézné el senki a munkaügyi gondjaidat; nem faxolná el senki a fizetési előlegkérődet a központban és társai ...

Ezekután általában csöndben maradtak. Aki meg puffogott tovább, azzal meg nem foglakoztam. Ha jött valamit kérni, akkor nemes egyszerűséggel azt mondtam, hogy állj be a sorba, majd el lesz intézve. Nem ugrottam egybőúl, mint régebben, hogy tudjon haladni a munkájával/életével ...

2011. szept. 30. 15:21
 19/34 anonim ***** válasza:
81%

Igen, ezek mind fontos feladatok, de nem csak a munkavállalóknak. Ezek nélkül a dolgok nélkül (pl hosszú napon biztosítani KELL az étkezést, stb) szétperelnék a céget a dolgozók, és meg is nyernék.

Csak egy példa:

Ismerősöm egy x város önkormányzatánál dolgozott, és kivitték dolgozni a városon kívül a 30 fokba. Szólt hogy hozzanak neki vizet, mire a válasz az volt hogy vegyen/szerezzen magának.

Erre már hívta is a megyei munkaügyi felügyeletet, akik kimentek, és nem kis összegre büntették az önkormányzatot.

Szóval nehogy már az legyen, hogy hűű de kegyes az XY munkáltató hogy megteszi a kötelező feladatait.

2011. szept. 30. 15:39
 20/34 anonim ***** válasza:
72%

15:39

Na jó.. de ki intézi ezeket, ha nem az irodai melós???

2011. szept. 30. 16:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!