A tandíj bevezetése a mesterképzésre is vonatkozik majd?
Jelenleg mindenkinek van 12féléve, ebből max. 8 alapszakra amit államilag finanszírozott szakon végezhet.
De amúgy szerintem ha törlik is, nem fogják 100%-osan az állami helyeket, az hülyeség lenne. Érthető és fura mód jó gondolat is ez most, viszont kell, hogy legyen lehetőség az esetleges jó gazdasági szakemberek képzésére is :/
"Ez indokolja tehát azt, hogy mivel Ön már rendelkezni fog addigra egy egyetemi szintű oklevéllel, sem mesterképzésben, sem pedig egységes, osztatlan képzésben nem vehet részt államilag támogatott formában."
forrás: felvi.hu
20:56
Érdekes én nappali msc-re járok és mégsem fizetek...
Sőt még vannak rajtam kívül néhányan.
Egyébként úgy van ahogy előzőleg is írták. 12 félévvel indulsz, abból bsc-re max. 8 v. 9 félévet lőhetsz el. A többi marad msc-re(ha tovább mész).
de igen, a Fidesz tiltakozott ellene
nem amnéziásak, de ellenzékben könnyű bármi/minden ellen tiltakozni
az az amnéziás, aki rájuk szavazott
"A nappalis mesterképzés nem fizetős.
Dehogynem."
Mint már előttem írták, hogy a nappalis mesterképzés az államilag finanszírozott. Természetesen, ha a felvételi eljárás is sikerül. Nekem is vannak olyan óráim, ahol együtt vagyunk a mesterképzésesekkel, pedig alapképzésre járok.
Nem annyira bonyolult amúgy a Fidesz elképzelése.
Államilag támogatott a pedagógus, orvos, közszolgálatisok, a mérnökök 50%-ban, A TÖBBI MINDEN ÖNKÖLTSÉGES. MINDEN, MIND AZ EGYES SZÁLIG.
Persze az államisok elé odatolják az itthon tartó szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!