"Azt azért ne felejtsük el, hogy ha emelkedik a minimálbér akkor emelkedik az életszínvonal."
Ezt a gondolatmenetet ott rontod el, hogy BRUTTÓ minimálbér emelkedik ennyire, és így lesz kb ugyanannyi a NETTÓ (kézhez kapott) minimálbér az adójóváírás eltörlése miatt. Tehát az életszínvonal fikarcnyit sem fog emelkedni.
"Én a magam részéről örülök hogy a becsületesen dolgozó, nem irigykedő, nem segélyt kunyeráló emberekhez jut el végre az én adómból. Tőlük eddig sem sajnáltam volna. Csak a többiektől."
Ebből szinte egy csepp sem jut hozzájuk a te adódból. A közmunkásokon kívül szinte mindenki cégtől kapja a minibérét.
"Hát igen, eddig fasza volt, hogy majdnem ingyen melóztak neked. Mi?"
Azért a kis- és középvállalkozásoknak sem tejfel az élet. Mondom ezt úgy, hogy a szüleim vállakók. Valóban ezzel a kormány azt éri el, hogy a meglévő emberekből el kell küldeni párat. Így, "majdnem ingyen melózás" helyett, semennyit sem fognak. Döntse el mindenki, hogy mi a jobb. Ha nem akar csődbe menni, akkor elbocsájt pár embert. Ha nem bocsájt el senkit, akkor majd mindenkit el kell.
"A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:02" Valóban. Akkor továbbra is a segélyen élőket fogom támogatni, meg a dolgozni nem akarókat. Ez van. Így volt ez a szocik idején is, csak hatványozottabban.
"Így, "majdnem ingyen melózás" helyett, semennyit sem fognak. Döntse el mindenki, hogy mi a jobb. Ha nem akar csődbe menni, akkor elbocsájt pár embert."
és
"Ha ezt meglépik, akkor az én cégemnél a jelenlegi 20 emberből biztos hogy el kell küldenem 4-5 embert, mert veszteséget nem fogok termelni."
Már bocs, de ha ez a helyzet, akkor eléggé életképtelen a céged... Talán lehet, hogy jobban járnál, ha elkezdenél inkább dolgozni mint alkalmazott egy kevésbé felesleges cégnél, amelyik meg tud állni a lábán törvényesen is a jelen piaci körülmények között, és amellett esetleg a minimálnál még többet fizetni is képes neked a tudásodért/képesítésedért/végzettségedért, a tehetségedért és a szorgalmadért, a cég iránti feltétlen odaadásodért:)
- Hogy akkor megszűnik az a 20 munkahely amit teremtettél? Hm. Nem hiszem, hogy valaha is álmatlan éjszakáid voltak az alkalmazottaid egzisztenciája miatt - márpedig hidd el: minimálból az egzisztencia épp úgy kérdés, mint álláskeresési járadékból. Ezenkívül csak átcsoportosulás történne, mivel ha megszűnne a céged, akkor azok, akik a te szolgálataidat eddig igénybe vették, ezek után kénytelenek lennének másokhoz fordulni, így azoknak több munkája lenne, amihez akár több ember is kell. De ha másképpen nem akkor, a több munka miatt többet termelnek majd, így a nagyobb nyereségből több kerülhet fogyasztásra, azaz majd másoknak is többet kell dolgoznia a több profitért, stb-stb, így végül a te volt-melósaidnak is egyszer csak lenne munkája - annyi, hogy a munka és a pénz nem folyna keresztül a talán felesleges cégeden. Rajtad igen, hiszen dolgoznál és keresnél - persze ez kissé másfajta lefölözése a munkának és a pénznek:) Több alkalmazkodást igényel - kényelmetlen tud lenni:D
- Minimálra csak bejelentve vannak, amúgy többet kapnak? Erre megint csak azt tudom mondani, hogy akkor törvényesen nem életképes a céged. Legalábbis annyira nem, mint szeretnéd, mint amennyi profitot elvársz.
"Ha ezt meglépik, akkor az én cégemnél a jelenlegi 20 emberből biztos hogy el kell küldenem 4-5 embert, mert veszteséget nem fogok termelni."
A hazai fogyasztást és ez által a gazdaságot semmi sem élénkíti úgy mint a minimálbéresek bérének emelése. Ha téged pedig ez 4-5 alkalmazott után csődbe tud vinni akkor amúgyis rég be kellett volna már zárnod.
" Minimálra csak bejelentve vannak, amúgy többet kapnak?"
Minimálbérre vannak bejelentve, jóval többet keresnek mellette. (Minimálbér+mellé 120-150.000 Ft)És akik szerint életképtelen a cégem, az téved, mert igenis jól megy, de egy ekkora mértékű minimálbér emelésnél csökkenne az eddig szépen kitermelt profit. Ami nem szeretném, ha csökkenne, mert akkor nem tudok fejleszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!