Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tesznek azzal aki nem...

Mit tesznek azzal aki nem bírja az ingatlanadót kifizetni?

Figyelt kérdés
Államosítják a házát vagy kiadják pl.az Instrumának behajtásra?
2009. ápr. 22. 22:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
55%
Nem tudom, hogy milyen jogi eljáráok lesznek a behajtásra. Egy biztos, most LESZARJÁK azokat, akiknek nagyo sok ez az ellentételezés nélküli SARC. Én szívből gyűlölöm Sólyom Lászlót és teljesen alkalmatlanak tartom államfőnek (Csak államfő, de nem államférfi!), de most abban bízom, hogy ismét kibújik belőle az alkotmányjogász, illetve alkotmánybíró, és megvétózza .. És itt akadtam meg. Nem tudom, hogy lehet-e ilyent kivetni rendeleti úton is, vagy Törvény elfogadása szükséges.
2009. ápr. 24. 19:47
 12/21 anonim ***** válasza:
55%
A leszarással értek egyet, vagyis, hogy azokat, akikre az eredeti kérdés vonatkozik 1015 méterről (Mo. legmagasabb pontja) leszarják!
2009. ápr. 24. 21:37
 13/21 anonim ***** válasza:
71%
A tegnap 19:53-ast puszltatva. Nem tudom, szerinte mekkora diskrécionális jövedelemhez képest jelképes havi 8.000 forint, úgy, hogy még nem is élvezted a lakásodat, még a vízcsapot sem nyitottad ki, és még a postás becsengetése sem mozdította el a villanyórádat. Nagyon sarkosan fogalmazva ugyanis az lesz. Ha felröppent hírek szerint az alsó értékhatár 9.5 MFt. Ez ma már egy garzon lakás becsült forgalmi értéke, bárhol a fővárosban. Ennek éves tervezett adója 95.000 forint, ami cca 8.000.- Ft havonta.
2009. ápr. 24. 21:45
 14/21 anonim ***** válasza:

Jó. Oszkó Péter pénzügyminiszter, aki az általános értékalapú ingatlanadó kidolgozását megkezdi jelentette ki, hogy a korábban a Reformszövetség által ajánlott 30 millió forint feletti értéket képviselő ingatlanok esetében ajánlott 1% rendkívül magas.

Az adótervezet értelmében ez lényegesen alacsonyabb az eredeti változat szerinti 0.25% körül mozog majd.

Sávokat fognak kidolgozni, mely több szempontot is figyelembe vesz az adóteher kivetésénél.

Javaslom mindenki alaposan olvasson utána a legfrissebb fejleményeknek mielőtt vaktában számolgat és másokat riogat.

2009. ápr. 24. 22:30
 15/21 anonim ***** válasza:
55%

Imádlak! Mi is a munkahelyed címe? József Nádor tér? Mennyi? Nos, bevallom, hogy az MSzP-re szavaztam, és érzelmi okból a jövőben sem teszek másképp.

DE

miden békát én sem nyelek le, s mertem leírni az előző mondtatomat azért, hogy bizonyítsam a másik oldalnak, hogy nem vagyunk kritikátlanul elfogultak. Tehát a kérdésre: Olyan régen riogatnak bennünket az ingatlanadóval, hogy előbb utóbb be tudják (Nem tudom, hogy milyen trükkel, de be tudják) vezetni! Ennek a kérdésnek van egy statikus és egy dinamikus megközelítése is. Statikus oldala az, hogy még a valós demokráciákban sem lehet morális akadálya annak, hogy ilyen adónemet vessenek ki. A dinamikus oldala pedig az, hogy a sok, közüzemi díjjal elmaradó család nem azért nem fizeti be, mert nem tetszik a regnáló kormány, hanem azért, mert mire fel tudja tenni a lábast, ebédet főzni, már üres a kassza. Ezeket az embereket

MATEMATIKAI LEHETETLENSÉG

megsarcolni. Mennek ugyan az adósok börtönébe (Volt ilyen valaha, vagy ez csak egy virtuális fogalom?), de mivel csak visszaesők és nem veszélyes "bűnözök" időnként még szabadságra is mehetnek. (Feltéve, ha a börtön illetményükből, a kötelező törlesztő-részletek levonása után marad még vonatjegyre.) Ha nekem valaki grantálni tudná, hogy

NEM ORBÁN VIKTOR

lesz a miniszterelnök, és a pártelnök sem, sőt láthatóan megszűnik a tényleges befolyása, bizitsten fontolóra fenném, hogy kormányprogrmra szavazzak vagy mradjak a pártszimpátiámnál és az ézelmeim szerint ikszeljek!

2009. ápr. 25. 09:03
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Kikérem magamnak a munkahellyel kapcsolatos megjegyzést.

Büntetés-végrehajtási őrnagy vagyok. osztályvezető és természetesen tisztában vagyok vele, hogy az adóhátralék, illetve adótartozás mely kategóriába esik és mik a szankciói.

Én nem érvelek tovább, megköszönöm az eddigi vitában történő részvételt. javaslom mindenkinek tájékozódjon, mert úgy látom van még mit megtudni bőven.

2009. ápr. 25. 14:44
 17/21 anonim ***** válasza:
43%
az aki érzelmi okból az MSZP-re szavaz, és ezt ki is jelenti...nos tudja, maguk miatt tartunk itt, hogy még mindig nem látják hogy az MSZP megbízása az, hogy tönkretegye a tisztességes magyar embereket, és közel keleti népcsoportot telepítsen a helyére, mert nekik ott már forró a helyzet. Hihetetlen, hogy 50évig kínoztak minket a kommunisták, nem kaptak érte semmi felelősségre vonást, és érzelmileg még van akik hozzájuk kötődik, Ön velejéig gonosz, vagy egyszerűen a kommunisták prostituáltja, vagyis maga jól él, mert tőlük kapja a munkát....közbeszerzés, állami hivatalnok, munkásőr, katona, rendőr, holokauszt túlélő...stb De tudja MAGYARORSZÁG a MAGYAROKÉ, és meg fogja kapni a jutalmát maga is és a magához hasonlóak is.
2009. ápr. 27. 16:39
 18/21 anonim ***** válasza:
56%

Örnagy úrnak: Aki egy ilyen anonym és erősen heterogén fórumba bekapcsolódik, ne érzékenykedjen! Iskolázott ember létére nem értette meg a mondanivalóm lényeget: Kormánypárti vagyok, de nem minden áron. Nekem - a csak szlogenekkel vagdalkozókkal ellentétben - van jogom erkölcsi jogom bírálni a regnáló rezsimet.

Az azt követő - feltételezhetően idős, ráadásul idős hölgy - hozzászólónak: Tessék szíves még egyszer elolvasni a hozzászólásomat. Én nem sértődöm meg, mert ellenségének nevez, de a különböző TV csatornákról betanult sztereotipiák helyett valós javaslatot kérek: Van-e 20 éve bebetonozott Orbán Viktorral szemben - a saját oldalát polgárinak nevezet oldalon - alternatíva??? Amíg nincs, az Ő személye az akadály.

2009. ápr. 29. 17:10
 19/21 anonim ***** válasza:
26%
Fizessen ingatlanadót a sok okos "baloldali".A milliárdos tolvaj vadkapitalista kormányának.Én nem fogok,azért fizetni mert ők elqurták a pénzt én meg évtizedeken át fizetem a kölcsönt.Fizessen az öszödi böszme.
2009. ápr. 29. 22:52
 20/21 anonim ***** válasza:
Hölgyeim és Uraim! Mi még éretlenek vagyunk arra, hogy ilyen kérdéseket érvekkel megvitassunk! Látjátok, előbb utóbb durvasággá fajul. Pedig a kérdés jóhiszemű és kulturált feltevője egészen biztos nem ezt akarta!
2009. ápr. 30. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!