Végrehajtási eljárás lesz belőle, de ekkor már a késedelmi pótlékot és a kamatokat is ráterhelik az adósra. A végrehajtásnak megvannak a maga szabályai. Az adóhatóság először is jelzáloggal terheli meg az ingatlant. Ha az adósnak van jövedelme (fizetése, nyugdíja), és az adósság ahhoz képest nem aránytalanul sok, akkor a jövedelméből havi részletekben letiltják az adósságot. Ha így nem hajtható be az elmaradt adó, és az adós továbbra sem fizet, lefoglalják az ingóságait (kocsi, bútorok, stb.), nagyobb összegű tartozás esetén pedig sor kerülhet az ingatlan elárverezésére (nyomott áron). Én azért még picit reménykedek, hogy ebből a rémálomból nem lesz semmi...
2009. ápr. 22. 23:21
2/21 anonim válasza:
Először azt kellene tudni, hogy milyen összegekre lehet számítani, elég azután kétségbe esni.
2009. ápr. 22. 23:52
3/21 anonim válasza:
Gondolom letiltatják a munkabérből vagy valami ilyesmi.
Ha ezt bevezetik minden ingatlanra, én nem aggódok, ugyanis csak a felét fogom én kifizetni, mivel az ingatlan másik fele még 18 évig egy banké, így az a része őt illeti.
2009. ápr. 23. 07:16
4/21 anonim válasza:
Ráterhelik az ingatlanra, aztán ha nem tudod fizetni , akkor áron alul elárverezik az ingatlant a betelepülő Izraelieknek. Szavazzatok az mszp-szdszre! Ezt akartátok, megkaptátok!
2009. ápr. 23. 08:40
5/21 A kérdező kommentje:
Sosem szavaztam rájuk,és nem is fogok.
2009. ápr. 23. 16:01
6/21 anonim válasza:
Ne parázattok már ennyire. Ha lesz is ingatlanadó az éves szinten is bírható lesz, a havi meg szinte jelképes összeg lehet a kis és középkategóriás ingatlanokra.
Ezen kívül a hitellel terheltek bizonyosan mentesülnek, hiszen az ingatlan addig nem saját vagyon, amíg nincs kifizetve.
Meg sincs még szavazva és a tételeket sem tudjuk.
Nyugalom!
2009. ápr. 23. 19:53
7/21 anonim válasza:
Én nem hiszek abban, hogy az ingatlanadó jelképes összeg lenne, mert akkor nincs értelme bevezetni. Különböző helyeken 0,25 és 1 % közé becsülték a lehetséges összegét. Ez egy 20 milliós lakásnál (ez Budapesten már-már átlagos) évi 50-200 ezer forintot jelentene. Szerintem túl sokan élnek ilyen ingatlanokban is máról holnapra ahhoz, hogy ez ne legyen gond. Aztán ott vannak azok, akik jóval értékesebb ingatlanokban laknak, és nem azért, mert olyan gazdagok, hanem, mert pl. már a szüleik is ottlaktak, vagy nagy nehezen felépítették, de már semmi tartalékuk nem maradt. Rájuk is különösen nagy csapást mérne egy ilyen adó. Önmagában a hitel sem véd meg az ingatlanadótól, mert a hitellel terhelt ingatlannak is kizárólagos tulajdonasa(i) a hitel felvevő(i). A bank nem fog beszállni a te ingatlanadódba! Az is lehet, hogy az első évben még beetetésből valóban alacsonyabb lesz az adó, de majd szépen kinőheti magát. Szóval én egyáltalán nem vagyok nyugodt, bár ahogy az első válaszban írtam, picit még reménykedek.
2009. ápr. 23. 22:51
8/21 anonim válasza:
Elviszik a házát.
2009. ápr. 24. 14:45
9/21 anonim válasza:
Dehogy viszik el a házát! Tudjuk már mit beszélünk!!
Ha mindenkinek elviszik, ki fog adózni??
Nem ez a cél!!!!!!!! Hanem a hosszú távú bevétel.
Minek állandóan gerjeszteni a pánikot???? Nincs elég baj???
Buták!!!!!!!
2009. ápr. 24. 19:23
10/21 anonim válasza:
19.23.-as vagyok még annyit, hogy az adótartozás nem is ilyetén formában bírálandó el.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!