Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért pocakosak a szegény...

Miért pocakosak a szegény emberek?

Figyelt kérdés
Sok szegény ismerősöm van aki pocakos és mostanában a megszaporodott közmunkásokon is látom, hogy pocakos sok, sőt néhány igen tetemes pocakkal rendelkezik és a ruházatuk is szakadt szegényes is. Miért van ez, hogy annak ellenére, hogy szegény az ember de pocakos.
2011. szept. 11. 20:04
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

"Kisebb lakás, kevesebb rezsi. Nincsenek drágább szükségleteik, így megint több marad az ételre"

Mondjuk ez így nem igaz, mert rengeteg sok gyermekes család van nagy lakásban. Ha nagy lakásban van szegény ember akkor elmegy a pénz jobban és nem marad meg, ez nem jó. A segélyből élőknek max a rezsire futja, felesleges édességekre meg nyalánkságokra (cukros cuccok, csokis holmik) nem.

Az egyóldalú táplálkozás nem vezet hízáshoz, már leírtam. Ha ebédre zacskós levest esznek attól nem híznak el, az ki van számítva egy embernek, ettetek ti zacskós levest ? Az kevés nagyon. A zsírt sem lehet nyakra főre enni, mert drága már az is. A magyaros ételek pedig igen drágák. Amelyik nem az égészséges, azért ne egykalap alá vegyünk mindent. A rakott krumpli egészséges és magyar étel is, de csak nagy mennyiségű fogyasztásával hízhat el az ember, de ahhoz sok pénz kell, a kolbász igen drága.

"amikor már az olcsó szénhidrátokra se jut"

Akkor a cukros étel ?

"Mert ők még annyira szegények, meg egészségesebb is az alapkajájuk"

Eddig arról volt szó, hogy az olcsó az egészségtelen, akkor most a gazdagok étkeznek rosszúl ?

Ellentmondásos ez igaz ?

2011. szept. 11. 21:12
 22/46 anonim ***** válasza:
96%
nekem vannak jómódú rokonaim (én elég szegény családban élek) és ha náluk vagyok kenyeret pl szinte sose eszünk meg zsíros cuccot se otthon meg ez megy örökké mert olcsóbb
2011. szept. 11. 21:17
 23/46 anonim ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező! Mivel teljesen félreértetted a válaszomat, most újra nekifutok, és tagoltan, kiegészítő megjegyzésekkel leírom ugyanazt.

Egyébként a rossz, egyoldalú, szénhidrátban és zsírban gazdag táplálkozás miatt van a túlsúly. Ez részben ered csak a szegénységből, mert legalábbis egyes zöldségek nem drágábbak mint azok a vacak készkaják, amin a szegények többsége él. Részben meg a magyar táplálkozási szokások, és szegények rossz gazdálkodási is az oka, hogy ilyeneket esznek. Ez a szegénység első fokozata.

ITT MOST KÉPZELJ EL EGY VONALAT, A FENTIEK VONATKOZTAK MAGYARORSZÁGRA, A MAGYAR SZEGÉNYEKRE!

A második az, amibe mi még csak kezdünk belemenni, amikor már az olcsó szénhidrátokra se jut, illetve más helyeken a táplálkozási szokások jobbak, alapból több zöldséget esznek az emberek. Ha pl. megnézünk egy filmet Vietnámról, láthatjuk, hogy ott tényleg nincs kövér ember. Mert ők még annyira szegények, meg egészségesebb is az alapkajájuk. De pár éve még Albániában is szinte nem volt kövér ember.

ITT KÉPZELJ EL EGY ÚJABB VONALAT, A FENTIEK A NÁLUNK IS SZEGÉNYEBB ÁZSIAI, ILLETVE EGYES MÁS ORSZÁGOKRA VONATKOZTAK, AHOL BIZONY EGÉSZSÉGESEBBEK AZ ALAPVETŐ TÁPLÁLKOZÁSI SZOKÁSOK, MERT TÖBB ZÖLDSÉGET ESZIK MINDENKI, ÉS A SZEGÉNYSÉG IS NAGYOBB (VOLT).

És a harmadik fokozat a hasfelpuffadás, az már az éhhalál előtti állapot.

AZ ELŐZŐ MEGÁLLAPÍTÁS LEGINKÁBB FEKETE-AFRIKÁRA VONATKOZIK, ÉS INKÁBB MÁR CSAK MÚLT IDŐBEN.

Tehát itt három különböző fokozatú, és földrajzi eloszlású szegénységről beszéltem, ezért a második fokozatról mondottak nincsenek ellentmondásban az első fokozatról mondottakkal.

2011. szept. 11. 21:41
 24/46 anonim ***** válasza:
76%
Érdekes, én rengeteg olyat látok nap mint nap, akiről lerí, hogy jómódú, és mégis pókhasú, van mellé jó nagy tokája is.Úgyhogy a testalkat nem anyagi helyzettől függ.
2011. szept. 11. 21:55
 25/46 A kérdező kommentje:

"akiről lerí, hogy jómódú, és mégis pókhasú"

Azt értem, hogy gazdag ember pocakos, mert sok pénzéből megveszi az ételt, de szegény ember ?

ma 21:17

Egyetértek veled.

"egyes zöldségek nem drágábbak mint azok a vacak készkaják, amin a szegények többsége él"

Amin a szegények élnek, tescós vagy egyébb szupermarketes legolcsóbb tésztás zacskós leves 70-100 Ft ! 1 db narancs kerül ennyibe. Miről beszélünk ? Ne az 1000Ft os (bár az is gagyi) zacskós ételekben gondolkozz vagy a 700-2000Ft-os kész pizzákban.

"Egyébként a rossz, egyoldalú, szénhidrátban és zsírban gazdag táplálkozás miatt van a túlsúly"

A zacskós levesekben nincsen zsí, nagyon pici mennyiségű olivaolaj van vagy növényi zsír, de elenyésző mértékő nézd meg mi van benne. A szénhidrát, cukros kaják, csoki, cukros sütiket nem igazán vehetik meg a legszegényebbek, nézd meg a pocon.

2011. szept. 11. 22:04
 26/46 anonim ***** válasza:
92%

Akkor, hogy a kérdezőnek legyen igaza. Túl sok sört isznak. Így jó.

Amúgy a zsír nincs egy árban az olajjal, tehát inkább azzal főznek. Akkor a fehér kenyér se egyezik meg a barna kenyérrel. Mint ahogy a kisebb zsírtartalmú tej se. A csóróbb rosszabb ételt eszik.

2011. szept. 11. 22:33
 27/46 A kérdező kommentje:
Azt írtam, hogy a sok sőr is sokba kerűl, tehát itt sem nekem adsz igazat, de akkor inkább nem szólok semmit. Várom a válaszokat.
2011. szept. 11. 22:57
 28/46 A kérdező kommentje:
Értem és akkor olyan kis különbségeken dől el a pocakhas, hogy 12%-os tejfől vagy 20%. 1.55-OS Tejet gazdagok a 3.6%-ot szegények isszák, és persze fehér kenyeret is csak szegények esznek, aha.
2011. szept. 11. 22:59
 29/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért hiszed azt, hogy a szegények hülyék és szar cuccokat vesznek poénból és ezért kövérek?

Én speciel csóró családban vagyok és egyetemmel küszködöm ami mellett nem igazán van időm dolgozni, ugyanis nem akarom, hogy az egyetem rovására menjen. Sajnos az elmúlt években nekem a főként iskolai étkezésem abból állt, hogy 2-3 zsemle-hazajöttem vagy volt kaja vagy nem és akkor kenyér vagy zsemle. Noha nem vagyok kövér de olyan a hasam lassan mint akinek sörhasa van, és nem azért mert egy hülyegyerek vagyok és a 200forintomból nem veszek naponta tápláló és egészséges ételt, hanem azért mert nincs miből és muszáj vagyok olcsón eleget venni.

Azt az elképzelésed is lődd le, hogy a csóró az azért vesz szart mert abból sokat tud venni. A csóró azért vesz szart mert abból telik ki annyi, hogy elég legyen.

2011. szept. 11. 23:39
 30/46 anonim ***** válasza:
42%

Egyébként a sok okoskodó honnan tudja, hogy az egyes emberek mit esznek?

Odamentetek mindenkihez és megkérdeztétek vagy csak okoskodik itt megint a korcsáradat..

A kérdezőt pedig vissza kell küldni alsóba, hogy tanuljon meg írni!

2011. szept. 12. 01:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!