Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen "bűnbánást", várnak a...

Milyen "bűnbánást", várnak a holocausttal kapcsolatban Magyarországtól?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom a szembenézést a múlttal, a felelősséggel, és a kollektív bűnbánat szükségszerűségét, ami a magyarok részéről állítólag "elmaradt".

Tulajdonképpen mit is várnak?

Amikor elvileg kollektív bűnösség elvileg nincsen (csak Szlovákiában).

Mert ha létezne kollektív bűnösség, akkor a "Magyar Nemzet" tanusíthatna kollektív bűnbánatot, de így?

Ha kollektív bűn nincsen, akkor kollektív bűnbánat sem lehetséges...

Nekem például még a nagyapám sem vett részt a deportálásokban, pedig még ha részt vett volna, akkor is kevés közöm volna hozzá ennyi évvel, és két generációval később. Nekem ez történelem, annyi közöm van hozzá, hogy érdekel. Sok embert viszont egyáltalán nem érdekel sem "pro", sem "kontra" az egész kérdés.

Azon túl, hogy a tényeket ne tagadják, mit várnak a magyaroktól, mire céloznak az elmaradt szembenézéssel kapcsolatban?

Mivel lennének megelégede?

2011. szept. 5. 18:01
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
62%

Kedves "rejehw"! Én úgy érzem a Magyar állam mi vagyunk, hiszen mi alkotjuk, Te, a többi válaszadó, még pármillióan meg én.

És ha a miniszterelnökünk azt nyilatkozná hogy a magyarok utálják a paprikás krumplit, én bizony írnék neki levelet hogy ilyet ne mondjon, mert én bizony szeretem a paprikás krumplit. :)

Szóval az államot nem lehet annyira elválasztani azoktól akik benne élnek.

2011. szept. 5. 18:34
 12/37 anonim ***** válasza:
28%

". A zsidóság az a gyerek, akinek mindent szabad, és ha csúnyán ránézel, akkor visítva rohan, hogy anyu bánt!

Mivel a cionisták irányítanak lassan mindent, így anyu jön, és megvéd, miközben elmagyarázza, miért lehet a kisökörnek, amit Jupiternek nem. :) "

Ha nem lett volna mondjuk antiszemitizmus, akkor nincs megemlékezés sem. Ez a "cionisták irányítanak mindent " típusú összeesküvés elmélet, pedig baromság.

Az életedet a legtöbb esetben te irányítod és ahelyett, hogy zsidóznál, mondjuk építgethetnéd a saját életed is.

2011. szept. 5. 18:34
 13/37 anonim ***** válasza:
55%

"Ráadásul nem mer senki összefogni, fellépni, határozottan kiállni a magyarság mellett, és támogatni a saját hazáját, mert jön az árulkodás, bogy bebebe, te akkor náci vagy, és azt már anyu is megmondta, hogy nagyon csúnya dolog. "

Miért van az, hogy aki "kiáll a magyarság mellett" az nem bírja ki zsidózás nélkül?

Mi lenne, ha egyszer úgy állna ki, hogy nem zsidózik?

Más országoknak ez remekül megy, nekünk miért nem?

2011. szept. 5. 18:35
 14/37 anonim ***** válasza:
65%
Semmilyet. Csak dollárt várnak.
2011. szept. 5. 18:35
 15/37 anonim ***** válasza:

"Szóval az államot nem lehet annyira elválasztani azoktól akik benne élnek."

Akkor bizony a diplomácia halálra van ítélve (nem csak a zsidók irányába), mert a diplomácia arról szól, hogy diplomaták, politikusok képviselik a népet, ők pedig a népből kerülnek ki.

2011. szept. 5. 18:38
 16/37 anonim ***** válasza:
56%

Azt persze mindig elfelejtitek, hogy nagyon sok, már beilleszkedett magyar zsidót is legyilkoltak.

De igen, nyilván a zsidó származású magyar nem olyan fontos mint a többi (de, ugyan olyan fontos).

2011. szept. 5. 18:51
 17/37 anonim ***** válasza:
48%
Magyarországnak nem kell bocsánatot kérnie,hisz nem követett el semmit ahogy mi sem és az őseink sem.Pont.
2011. szept. 5. 19:01
 18/37 anonim ***** válasza:
45%

"Magyarországnak nem kell bocsánatot kérnie,hisz nem követett el semmit ahogy mi sem és az őseink sem.Pont."

Sőt, a többi népnek meg kéne köszönnie, hogy annyi zsidó deportálásánál segédkeztünk!

/sarcasm

2011. szept. 5. 19:08
 19/37 anonim ***** válasza:
14%

"Sőt, a többi népnek meg kéne köszönnie, hogy annyi zsidó deportálásánál segédkeztünk! "

Nem deportáltunk senkit sem.

2011. szept. 5. 19:11
 20/37 A kérdező kommentje:

Történtek deportálások.

Német katonai nyomásra, a magyar politikai körök a Csendőrség bevetésével deportáltatta a zsidóságot.

Egyedül magyarországon történt, hogy nem a megszállók, hanem a karhatalom végezte ezt a munkát.

Nade.

Más országban hasonló karhatalom nem létezett. A Magyar Királyi Csendőrség egyedülállóan hatékony szervezet volt a bűnözéssel szemben, és amely sajnos erre a feladatra szervezettségénél fogva alkalmas volt.

A környező országok is szövetségbe kényszerültek a hitleri birodalomma, de hasinló szervezet mint a Csendőrség, sehol nem létezett. Ezért végezte ezt a munkát másutt a Wehrmacht.

Ezenkívül csak az egyszerű emberek tételezik fel, hogy a kapott parancs alapján eljáró "hatósági személy" a kapott paranccsal egyetért.

Szerintem ahogyan a 2006-os tömegoszlatásra sem igaz, hogy minden egyes rendőr "kéjes" élvezettel lőtte a tömeget.

A magyar államigazgatásban sem mindenki értett egyet a deportálásokkal.

Ostobaság lenne feltételezni, hogy akár a Csendőrség, akár a MÁV valmilyen demokratikusan működő szervezet lehetett egy hadiállapotban lévő, később megszállt országban, ahol a végrehajtók szabad akaratukból vesznek rész ilyen "munkában".

Képíró Sándort is megpróbálták bűnösnek beállítani, holott akkor sem tehetett volna semmit, hogyha pontosan tudta vlna, hogy agyonlóni viszik azokat, akiket ő parancsra összeterelt.

Alighanem ugyanúgy a jég alá küldték volna azt a csendőrt, aki nem hajtja a parancsot végre. Akárcsak azt a masinisztát, aki a vonatot nem indítja el.

Nem lehet vádolni ezeket az embereket azért, mert nem akartak mártírok lenni.

Aki ellenállt, és mártír lett, annak valószínűleg nincsenek gyermekei akik most büszkék legyenek. Azokat ha voltak is, lelőtték.

2011. szept. 5. 19:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!