Nem gondoltatok még rá, hogy jobb lenne lelépni valahova külföldre?
Nem azért mondom, mert nem érzem magam magyarnak. Az a probléma, hogy nagyon is az vagyok, csak úgy érzem, hogy itthon megvetnek emiatt.
Itthon már nem lehet nyugodtan magyar az ember, mert az egész állam szellemisége ellene van. Úgy érzem, hogy valami teljesen kiveszett a magyarokból, ami magyarrá tette őket, nem érzem, hogy boldog vagyok közöttük. Önzők, beképzeltek, erőszakosak, kötekedők, minden más magyart lenézők lettek, aki lent van a porban, azt megrugdossák, aki fent van, arra irigykednek és gyűlölik őt, persze nem teljesen jogtalanul, mert ő ugye szintén gúnyolja és megtapossa őket, mert ők lejjebb vannak nála.
Valami eltűnt, aminek meg kellene lennie. Legjobban úgy tudnám kifejezni magam, hogy a magyarok már nem tudnak egymást segítve, nemzetet és sorsközösséget alkotva létezni és élni. Mintha lételemük lenne a másik csesztetéséből adódó boldogság és teljesen természetesnek veszik, hogy ez így van.
Fáj, hogy ez lett a nemzetemből. Szeretném, ha egyszer nagyok, virulók és boldogok lennénk majd, de erre nem látok sok lehetőséget, mert a nemzet már túl nagy része túlságosan is le van alacsonyodva egy ilyen bizonyos állati színvonalra. De talán még ez sem jó kifejezés, mert az állatoknál is meg lehet figyelni, hogy egymást segítve élnek, de a magyarok valami érthetetlen okból úgy akarnak boldogságban és harmóniában élni, hogy minél többet kötekednek a többi magyarral és ott gáncsolják őket, ahol csak tudják. Utána meg jön az álszent sopánkodás, hogy mégis miért tart itt Magyarország... Szerintem egyértelmű, hogy miért.
Nektek mi a véleményetek?
Nem jó dolog ,hogy elhagyod ezt az országot ,úgy hogy még szereted is.Igen könnyű megfutamodni.Sajnos.
De itt van az internet.Vannak olyan oldalak ,ahol lehet szervezkedni.Be kell szervezni pár száz embert ,ki kell menni az utcára ,és tüntetni kell.Mert ha nem tüntet a nép ,akkor azt hiszik ,hogy mindent meg tehetnek.Ha valaki netán szervezne egy nagyobb szabású tüntetést ,mint pl.2006-ban ,akkor ott lennék az elsők között.Sajnos én még a gimnáziumot sem jártam ki.Így hát nem biztos hogy én lennék a legmegfelelőbb ember aki megszervezné.
De lépni kéne már!!
Igen könnyű itt hagyni az országot ,tudom az embernek 1 élete van(habár szerintem van reinkarnáció ,de ezt most hagyjuk) ,de az ember nem véletlenül születik ,abba az országba ahol született.
Remélem hogy hamarosan tényleg elindul valami ,már látom a fényt az alagút végén!
"Nem, soha. És el is ítélem a disszidenseket."
Disszidálni csak magyar földről lehetséges, magyar föld pedig csak ott van, ahol a talajt magyar ember talpa tapossa és a levegőt a magyar ember szellemiségének légköre lengi be. Arról beszéltem éppen, hogy itthon én nem érzek semmiféle ilyen lengedezést, tehát nem érzem, hogy itt magyar emberek élnének, amiből egyenesen következik, hogy Magyarország már nem magyar ország.
Ha elmennék innen, csakis Erdélybe mennék, ott érzem, hogy igazán magyar a légkör. Magyarul beszélő (magyarul beszélni próbáló) emberek közül pedig nem hinném, hogy disszidálásnak számít kiköltözni nem csak magyar nyelvű, hanem magyar lelkiségű emberek közé. Én ott sokkal boldogabb voltam és olyasmit éreztem, amit itthon is kellene, de itt nincs ilyesmi. Ezért mennék el oda.
Ezt csak azért mondom, hogy ne ítélj el engem, mert annak ellenére, hogy te árulásnak tartod azt, hogy van egy mások által megrajzolt 93 030 km²-es jelenlegi Magyarország, attól még nem biztos, hogy az ezen kívül élő magyar ember nem lehet magyar. Sőt, valószínűleg a világ legtöbb pontján jobban magyar lehetsz, mint "itthon".
Még érdekesképpen annyit hozzátennék az egészhez, hogy amikor megnézem a "Forrest Gump", vagy a "Terminál" című filmet (mindkettő Tom Hanks film, de szerintem ez véletlen), akkor szintén érzem ezt a magaslelkületű, "magyar" érzést, amit pl. még Wass Albert könyveinél érzek. Annyira hasonlít egymáshoz a kettő, hogy biztos van köztük valami kapocs. Lehet furcsán hat a gondolat, de érzek a két film és az író könyvei között egy bizonyosfajta esszenciát, amiről úgy gondolom, hogy szüksége van ma rá a magyaroknak.
Mi ez az érzés?
"Nem azért mondom, mert nem érzem magam magyarnak. ...az vagyok, csak úgy érzem, hogy itthon megvetnek emiatt."
Igen. Ezt az érzést a hozzád hasonlók keltik és erősítik, akik állandóan arról beszélnek, hogy mennyire utálják ezt az országot/népet és mennyire ki akarnak vándorolni. Vándorolj már ki és ne rontsd itt a levegőt, mindenki jobban járna.
"Önzők, beképzeltek, erőszakosak, kötekedők"
Mondom, ha ennyire utálsz minket, távozz. És nehogy aztán visszagyere, amikor odakint 20-30 év után még mindig csak métèque vagy Ausländersau leszel.
"Fáj, hogy ez lett a nemzetemből. Szeretném, ha egyszer nagyok, virulók és boldogok lennénk majd"
Azok leszünk, mihelyt megszabadulunk tőletek, magyargyűlölőktől.
"Tom Hanks ... Wass Albert ... biztos van köztük valami kapocs"
Van kapocs. Az egyik egy dilettáns giccsíró, a másik egy giccses filmekben játszó színész :)))))
"A koromnál fogva már nem. De hallom, hogy körülöttem úgy 40 éves kor alatt mindenki erről beszél, és már messze nem csak az orvosok. Ebből én arra következtetek, hogy egy hatalmas kivándorlási hullám előtt állunk, talán valami olyasmi, mint az 1900-as évek elején."
Dehogy állunk. Ide inkább jönnének az emberek. Bár nekem nem nagyon hiányoznak az ország túlnépesedett.
Tényleg, a kivándorlási hullám.
220 ezer külföldi van Mo.-on, de úgy, hogy ezekben sem az illegálisak, sem a schengeniek nincsenek mind benne.
1990 óta Mo. nettó bevándorlási célország, ami persze nam akadályoz meg senkit abban, hogy állandóak a kivándorláson sopánkodjanak :)))))
Előzőeknek: Hát engem nem győztek meg ezek a számok. Jó, lehet, hogy van itt 220 ezer bevándorló, de ebben túlnyomórészt határontúli magyarok vannak. Ők a nyelv miatt jöttek, talán jönnek is még, de én már olyanokkal is beszéltem, akik megbánták, és mennének vissza. Kínaiak és mások se jönnek már, ne ijedjetek meg! Egy olyan ország, ahol a saját polgárok se tudnak megélni, miért vonzana tömegesen másokat? A múltban még volt valami fellendülés, pezsgés. amire rá tudtak mozdulni főleg a határontúli magyarok és a kínaiak, de most már nem leszünk pálya még nekik sem.
A másik meg az, hogy ha sokan beszélnek arról, hogy ki akarnak vándorolni, akkor sokan ki is fognak vándorolni. Nem mindenki, de elég sok ahhoz, hogy eltűnjenek alapvető területekről a szakemberek. Ez az egészségügyben már nagyon látszik, de úgy általában is lesznek bajok.
Még hozzátenném, hogy Nyugat-Európa prosperáló országaiban nem 2 % a bevándorlók aránya (akiből nálunk 90 % magyar), hanem 8-10. Nem azt akarom, hogy nálunk is ez legyen, csak ez mutatja az arányokat.
"Jó, lehet, hogy van itt 220 ezer bevándorló, de ebben túlnyomórészt határontúli magyarok vannak."
Ők már nem is emberek, mi? :)))
"Egy olyan ország, ahol a saját polgárok se tudnak megélni, miért vonzana tömegesen másokat?"
220 ezren itt vannak + illegálisak + schengeniek. Ez a tény. Most akkor elkezdheted magyarázni, hogy mégsincsenek itt, jogod van a képzelődéshez, de az magánügy, nem pedig a témához való hozzászólás.
"A másik meg az, hogy ha sokan beszélnek arról, hogy ki akarnak vándorolni, akkor sokan ki is fognak vándorolni."
Bizonyára átaludtad az elmúlt 20 évet, amikor is végig arról beszélt a fél ország, hogy ő bizony mindjárt kivándorol. Közben minden évben több volt Mo.-on a bevándorlás, mint a kivándorlás.
Hát akkor maradjunk ebben! Tök jó itt minden, minket irigyel a világ, tódulnak be a bevándorlók, hogy itt súlyos havi pár száz eurós fizetésekért új életet kezdjenek. Páran nyafognak, félrebeszélnek, ilyen is van.
Szerintem te nem tudod, hol élsz. Én az elmúlt 20 évben soha nem hallottam, hogy emberek ki akarnak innen vándorolni, leszámítva az elmúlt pár évet. Most viszont nem tudok 5 percig úgy beszélgetni egy fiatallal, hogy elő ne jöjjön ez a téma. A magyarok egyébként tényleg nem voltak egy kivándorlós fajta az elmúlt 20 évben, a románok, lengyelek sokkal inkább tódultak ki, de szerintem most megváltozott a helyzet. Mostanára látták be a tömegek, hogy Magyarországon nem lehet megélni, és egyre kevésbé lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!