Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy szerezzek állást? Többi lent

Hogy szerezzek állást? Többi lent

Figyelt kérdés

Élelmiszer-Vegyi árú eladónak tanultam mert az volt az elképzelésem hogy 5-6év múlva boltot nyitok (abból amit megkerestem) és előtte találok állást mert mikor végeztem előtte 1éve elég volt a szakma is az én "foglalkozásomba".Már egy 1éve itthon ücsörgök hogy elvégeztem az iskolát és nem találok állást mert minden t.tves kis munkára szinte értségit kérnek.De mi a f.sznak az a k.rva érettségi (amikor már semmit nem ér szinte mert minden idiótának van)attól mert nincs meg az nem jelenti azt hogy holt gy.kér az ember.Sőt 1-2 embernek meg van értségije mégis holt h.lyék

Már a f.. kivan hogy semmi munkát nem találni

2011. aug. 30. 17:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%

"Már egy 1éve itthon ücsörgök hogy elvégeztem az iskolát és nem találok állást mert minden t.tves kis munkára szinte értségit kérnek.De mi a f.sznak az a k.rva érettségi"

Az érettségi azt bizonyítja a munkaadó számára, hogy a munkavállaló van olyan okos, hogy le tudott érettségizni.

Ha ugyanarra az állásra jelentkezik valaki érettségivel és valaki más 8 általánossal, akkor az előbbit fogják felvenni. Nincs ebben semmi személyes. Logikus eljárás.

"attól mert nincs meg az nem jelenti azt hogy holt gy.kér az ember"

Nem jelenti azt, de amikor beérkezik egy állásra 50 pályázat, akkor senki sem fogja ezt mérlegelni. Egyszerűbb egyből kiszórni azokat, akiknek nincs végzettségük.

2011. aug. 30. 18:00
 12/22 anonim ***** válasza:

"Az esetleg fel sem merült bennetek hogy az iskola nem ingyen van és ha nem dolgozom mi a francból fizessem mondjátok már el? "

AZ esti iskola sok esetben ingyen van. Ugyanolyan mint a nappali. A suli a fejek után kap pénzt és érdeke, hogy minél többen legyenek.

2011. aug. 30. 18:00
 13/22 anonim ***** válasza:

1 éve otthon vagy.Ez alatt az 1 év alatt el is mehettél volna suliba hogy leérettségiz.

Én 34 évesen 2 év alatt leérettségiztem.Neked elég lett volna másfél év és a kezedben az érettségi bizonyítványod.Akkor már nincs is gond,és dolgozhatnál..

De gondolom hisztizni könnyebb mint tenni valamit.

2011. aug. 30. 18:05
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:03

Látom Királyhekker, hogy hasonló gondokkal küzdesz, mint a kérdező :)

2011. aug. 30. 18:08
 15/22 anonim ***** válasza:
63%

" Aki meg idejön tanulja meg a nyelvet. Ha én kimentem németországba egyszer sem púposkodtam, hogy márpedig velem magyarul beszéljenek."

Nem németül kell megtanulni, úgy mint ha a német jön hozzánk neki sem magyarul. HAnem angolul. Az az alap nemzetközi nyelv. HA jön egy japán turista, nem fog magyarul beszélni hanem angolul. Ha kimész Ausztriába nagy eséllyel találsz magyart (főként Bécs belvárosában), de ha nem akkor meg ha angolul megszólalsz az esetek nagy többségében tudnak válaszolni. A magyarok nyelvtudása jóval el van maradva az osztrákokhoz képest.

2011. aug. 30. 18:08
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

figyelj mindenkinek más az elvárása az élettől.valaki többre akarja vinni valaki megelégszik ha az utcát söpörheti. az érettségi nem luxus vagy valami extra dolog manapság ,hanem ha takarító akarsz lenni már ahhoz is kell.

a nyelevtudás is alap már, de ha te nem így látod akkor nem tudom hol élsz. amúgy meg ha elmodnanád a munkaügyi központban hogy le szeretnél érettségizni lehet hogy még valami támogatást is kapnál,esetleg könyveket vagy nem tudom.

2011. aug. 30. 20:21
 17/22 A kérdező kommentje:

Figyeljetek már én nem a belvárosban akarok melózni mert ott már régen bevanak ültetve a rokonok stb hanem pl 10.ker,19.ker,20.ker,21,ker ahol szerinted hány turista fordul meg?Egysem.

Jelenleg muterék tartanak el (bánatomra) mert egyszerűen nincs meló.

Ha ennyire okosak vagytok iskola terén mondjátok már meg hol lehet 2év alatt letenni az érettségit ingyen

2011. aug. 30. 21:17
 18/22 A kérdező kommentje:

Akkor ajánlhatnátok este/nappali ingyen sulikat

Azért annyira gyökérnek ne nézetek a szakmámhoz szükséges dolgokat nagyjából tudom mert megtanították közepes 3as voltam voltam a szak suliban angolból

pl:

The domestic curency price of 500 forints/500Ftba kerül a valuta ára

Jah nekem meg miért lenne szintúgy kötelességem a saját hazámban megtanulni angolul teljesen mert a külföldi ide jön.

Amúgy meg angolul pont tudok annyit amennyi az eladáshoz kell Pl: where're (are) the fruits?Hol vannak a gyümölcsök?

how much is your toothbrush? Mennyibe kerülne ez a fogkefe?/Mennyi lenne ez a fogkevefe)

the domestic curency price of 500 forints/500Ftba kerül a valuta ára

I like to ask how many grams of ham?/Hány Dkg sonkát tetszik kérni/vagy hány dkg sonkát adhatok?

Stb ilyeneket azért tudok meg eltudom magyarázni mi hol van

2011. aug. 30. 21:33
 19/22 anonim ***** válasza:

Én írtam hogy 2 év alatt érettségiztem le.

Bár én nem hallottam még olyan hogy ingyen lett volna,de én évi 40.000 forintot fizettem.

Ez a Dózsa György Gimnázium (itt a link)

[link]

De van egy másik esti suli ahol szintén le lehet érettségizni és ott évi 10.000 forint..(de ez nem gyorsított) Viszont ha van szakmunkás bizonyítványod akkor nem kell csak 3 évet letenni.

Ez pedig a Batthyányi Ilona Általános iskola.(itt a link)

[link]

Csak megjegyzem,hogy a cinkotai suli nagyon gyenge,és mindenki átengednek..A lényeg hogy néha lássák a képedet..

2011. aug. 30. 23:31
 20/22 A kérdező kommentje:
Ez a cinkotai iskola ez nem általános iskola?
2011. aug. 30. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!