Van még Magyarországnak jövője?
Most kezdtem, az egyetemet, de szüleim már most azt mondják, hogy amint tehetem menjek külföldre, mert itt ákármi történik akárki kormányoz, jobb nem lesz.
Szerintetek is így van?
Vagyis akkor gyakorlatilag szerinted ne is legyen Magyarországon tudományos képzés. Minden orvost átképezni asztalosnak. Nővéreket pincérnőnek és eladónak. Gyógyszerészeket autószerelőnek. Az olyanok akik pedig csak ülnek egy kellemes irodában és olyan laza munkát végeznek mint a betegségek kutatása, vagy az emberi szervezet felépítésének megértése, hogy jobb gyógyszerek legyenek kiküldeni paprikát kapálni. Tanároknak csak szimplán ugyanazt adni mint eddig, úgyis elég nagy szívás az életük. Műszaki szakembereket meg beosztani bulvárcikkeket írni.
De a nagy kérdés, akkor ki fog téged ellátni ha beteg leszel. Hiszen nincs aki kutatja a betegséget, ergo nincs gyógyszer se nagyon rá.(részint mert nincs gyógyszerész aki kiadná neked, és orvos aki felírná, hiszen azok autót szerelnek, kapálnak vagy faragnak.). Külföldről meg nem tudod megvenni, mert nincs rá pénzed. Ki fogja neked megtervezni a közműhálózat felújítását? Te magad, hát akkor az instant lakástűz garantált.
"Hogy lehettem én olyan hülye, hogy ilyen badarságokról gondolkoztam, amikor lehetnék akár bolti eladó, igaz hogy sokkal kevesebbet keresnek, és sokkal tobbet dolgoznak, na de hát az a szakma megicsak HASZNOSabb."
Bizonyos szakmák. Amikből hiány lesz mert mindenki gimibe akar menni, holott egy keményebb szakközép sokkal többet ér egy két gyenge giminél
Én is elgondolkozok ezen elég gyakran. Szerintem próbálj meg itthon elhelyezkedni. Ha nem megy, irány külföld, akármikor hazajöhetsz. A döntés a tied.
Jövője pedig van, a kérdés csak az, hogy milyen.
12:34
"De a nagy kérdés, akkor ki fog téged ellátni ha beteg leszel. Hiszen nincs aki kutatja a betegséget"
Te biztosan nem, mert emigrálsz, miután a MI PÉNZÜNKBŐL itt diplomát szereztél, kis parazita.
13:47
Amúgy a kérdező 1 szóval sem írta, hogy ki fog menni külföldre. Ha elolvastad volna, láttad volna, hogy maradni akar.
És ilyenek mocskolódnak.. Undorító beteg ember vagy.
Ha olyan szakra mész, mellyel piacképest tudást szerzel, itthon is meg fogsz élni.
Vagy kimész pár évre és ha ott boldogulsz visszajöhetsz és máris megvan a biztos egzisztenciád (lakás, stb.)
"Lásd: diplomás utcaseprők."
Te voltál az, aki kiirt egy kérdést erről?
nem fogod fel, hogy aki diplomásként erre kényszerül, az alapból egy lúzer?
A komment megírásának időpontja: tegnap 20:32
Nos kérdező, akkor azt hiszem, még itt is van jövőd, de külföldön még inkább!
Aztán nyugodtan hazajöhetsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!