A bankok mennyi idő után mennének csődbe Magyarországon, ha a devizahitelesek beváltanák fenyegetőzésüket és egyáltalán nem fizetnék a részleteket?
Aki nem fizeti a részleteit, attól letiltatják a fizetéséből (akár az egészet), és elárverezik a házát. Nem a bankok húzzák a rövidebbet, hanem az adósok.
Sajnálom a frankhitelesek azon részét, akiknek a szűkös kis élethez hiányzott az az egy-két millió forint, amit most a nyomorúságos fizetésből nem bírnak törleszteni, mert a duplájára emelkedett részletek lassan az egész jövedelmüket felemésztik. Viszont tudom, hogy sokan vannak olyanok is, akiknek 150 nm-es lakásra, 25 milliós családi házra, meg 4 milliós új autóra kellett a pénz, és minimális önrésszel vállalták túl magukat. Irántuk a legkisebb részvétet sem tudom érezni, mivel bár nem keresek rosszul, nekem elég a 9 éves autó 1 millióért, meg az 55 nm-es panellakás 7 millióért, és nem érdekel, mije van a szomszédnak, a kollégáknak meg a haveroknak.
Ha valakinek akkor, amikor aláírta a szerződést, jó volt az alacsony hitelkamat, és ezért bevállalta az árfolyamkockázatot, az most ne lázadozzon.
"Van aki plazma tévét vett devizahitelért"
Az bocs, de meg is érdemli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!