Jó lenne, ha újból kommunizmus lenne?
"Ha valaki jobban akar élni az dolgozzon meg érte."
Sajnos, ha valaki ma éjjel-nappal dolgozik, nem biztos, hogy jobban fog élni.
Az előző rendszerben ez a kijelentés igaz volt, de az a rendszer nem engedte meg az ilyen kiugró meggazdagodást. biztosak voltak a mhelyek és kötelező volt dolgozni, nem volt munkanélküli segély. Sok iparunk volt akkor és az virágzott. Jobban éltünk. Igen, jó lenne...
"Szerintem értitek ti is hogy mire gondol a kérdező,"
Mi értjük, csak abban nem vagyunk biztosak, hogy a kérdező is érti-e? :-D
De nem, nem akarunk ismét szocializmust, és nem akarunk ismét kommunista diktatúrát. Aki ilyet akar, szabadon kivándorolhat Észak-Koreába, és kipróbálhatja - de szerintem sírva szaladna vissza.
Értsük meg, hogy a diktatúra (akár ilyen, akár olyan) az emberek legnagyobb részének NEM JÓ, csak egy szűk, hatalmon lévő réteg, amely az előnyeit élvezi. Én a magam részéről MINDENFÉLE diktatúra ellen vagyok.
Pedro
"Sajnos, ha valaki ma éjjel-nappal dolgozik, nem biztos, hogy jobban fog élni."
Igen, pont erről van szó. Nem kell erőszakos egyenlősítés, amit a kommunizmus akar, de az állam minden polgárának biztosítani kell becsületes munkát és hogy a becsületes munkájával képes lesz eltartani a családját.
A mai liberális kapitalizmussal az a baj, hogy hiába szakadsz meg a munkában, akkor is nagy valószínűséggel 90-100 ezer forintot keresel, ami - ha van egy családod mondjuk és miért ne legyen, ugyanis családok szükségesek a társadalom fenntartásához - semmire nem elég. Ellenben, akik nagyon jól tudnak spekulálni a pénzekkel és életükben nem dolgoztak még, azok ott akasztják le a 100 milliókat, ha nem milliárdokat, miközben a fél ország lassan koldussá válik.
A szocializmussal pedig az a baj, hogy a teljesen egyenlő kommunizmusra törekszik, ami megint nem jó, mert a nagy egyenlősdiben az is ugyanannyi bért kap, aki megszakad a munkában és az is, aki egész nap csak a tökét vakargatja. Ilyen helyzetben az elhivatottan és becsületesen dolgozó ember megint nem látja idővel értelmét az egész munkájának, mert a lumpennek is ugyanannyi jár, mint neki, aki keményen hajt.
A kettő között kell valahogy megtalálni a hangsúlyt. A lényeg, hogy az átlagembernek annyira legyen természetes az, hogy becsületesen, odaadóan kell dolgoznia, mint az, hogy levegőt kell vennie.
''Aki ilyet akar, szabadon kivándorolhat Észak-Koreába''
nem hiszem hogy ha gondolsz egyet es eldontod hogy te eszak-koreaba koltozol majd csak ugy beengednek
"nem hiszem hogy ha gondolsz egyet es eldontod hogy te eszak-koreaba koltozol majd csak ugy beengednek"
Akkor elég, ha megnézel tudósításokat, dokumentumfilmeket, beszámolókat Észak-Koreáról, rengeteg ilyen anyag van a neten. Meg lehet nézni, mire vitték ott a fenenagy szocializmussal…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!