Ha a liberálisok szerint a liberalizmus arról szól, hogy mindent szabad, amivel másoknak nem okozunk kárt, akkor miért lehetnek ezek?
Nekem határozottan görcsbe rándul a gyomrom, amikor meglátom a melegeket vonulni és hányingerem is támad tőlük. És még így van ezzel pár ember. Sőt, nem szeretném, ha a gyerekeim egy rózsaszín tangás férfit látnának az utcán, ahogy a farát riszálja, mert szerintem árt a lelki fejlődésüknek, vagyis a szabály szerint a tette a liberalizmus ellen van.
Sőt, azt sem szeretném, ha emberek azért kapnának az én adómból segélyt, mert otthon ülnek. Az én pénzemet adják oda nekik azért, hogy ne csináljanak semmit és a hajlandóság sincs meg bennük, hogy ne szoruljanak a pénzemre, hanem a saját lábukon álljanak meg. Ez határozottan árt a családomnak és nekem is, tehát ismét csak antiliberális ez a mértéktelen segélyezése a lumpeneknek.
Azt sem szeretném, ha alkoholt és cigarettát lehetne árulni Magyarország területén, mert az szintén árt az emberek egészségének és így az is antiliberálisnak minősül.
"Nekem határozottan görcsbe rándul a gyomrom, amikor meglátom a melegeket vonulni és hányingerem is támad tőlük"
Senki nem kötelez rá, hogy nézd, hacsak nem laksz a belvárosban, de akkor is nézhetsz mást, ha ennyire undorodsz.
Nem értem, hogy miféle kárt okoznak ők neked.
Mielőtt jönne valaki, hogy b*zi vagyok: nem vagyok az.
A felvonulás sem érdekel. Csak nem értem, hogy valakit miért zavar ez ennyire.
Amik régebben voltak ( a reverendába öltözött provokatív idióták stb.) már nincsenek közöttük.
"Sőt, nem szeretném, ha a gyerekeim egy rózsaszín tangás férfit látnának az utcán, ahogy a farát riszálja,"
Mutass egy képet a mostani felvonulásról, vagy bármikor a napokban, ahol ilyesmit lehet látni az utcán. Ha valóban lenne ilyesmi, már régen elviszik a rendőrök közbotrány okozásáért és közszemérem sértésért.
A felvetéseid további részére pedig nem kívánok reagálni, mivel olyan szinten nem értessz a témához, hogy az már fáj.
Másoknak nem okozol kárt azzal ha iszol.
A pénzekbe ne menjünk bele, mert az egy nagyon másik történet.
A cigarettára még rá lehet fogni, de éppen most lesz egy rendelet, miszerint zárt helyekről ki lesznek tiltva a dohányosok jövőre.
"De ha a liberalizmus alapja, hogy mindent szabad tenni, amivel nem ártunk másoknak, akkor azokat nem szabad megtenni, amivel ártunk"
További tájékozódást javasolnék arról, hogy mi a liberalizmus
"hiszen a liberalizmus ellen vannak."
te nézeted szerint
továbbá ma Magyarországon nincs teljes liberalizmus.
Azért állapodjunk meg, hogy mindent ÉSSZEL kell elfogadni illetve tiltani.
Ha valaki ÉSZ NÉLKÜL antiliberális, akkor persze betiltatná a motorokat, mert a füstgázok mérgezők, és kárt okoz másoknak. Meg a tüsszentést is be lehetne tiltani, mert a cseppfertőzés is káros...
És a fordítottja is igaz, a liberalizmust sem szabad ÉSZ NÉLKÜL csinálni, mert valóban sok áttételes kárt is lehet okozni, vagy oly módon sérteni valaki érzéseit, méltóságát, amire nem is gondolunk...
Szerintem mindennek a nyitja a megfelelő ARÁNYOK megtalálása. De hát erre vannak a kedves képviselőink, hogy helyettünk, nevünkben megvitassák ezeket a dolgokat, és kialakuljon az a szabályozó rendszer, amelyet a legtöbb ember el tud fogadni - azt hiszem ez a parlament, a törvényhozás egyik feladata.
Persze, lehet kritizálni, hogy engem sért ez, vagy az, és ezért ellentmond annak, hogy ne ártsunk másoknak. De ugyanakkor mások meg azért tiltakoznak, hogy korlátozzák őket, és az sérti az ő jogaikat. Valóban, mindkét oldalnak igaza van - de EGYÜTT mégsem lehet megvalósítani a teljes érdek érvényesítést.
El kell fogadnunk, hogy egy társadalomban KOMPROMISSZUMOKRA van szükség - ha tetszik, ha nem. Enélkül egyetlen társadalom sem tud működni, hiszen MINDIG lesznek olyanok, akiknek valamiben, valamennyire mások az érdekeik, értékrendjük, mint másoknak.
Úgyhogy természetes dolog az, hogy mindig lesz olyan, amibe bele lehet akadni a fenti módon, hogy vajon "miért lehetnek ezek?" És bele lehet akadni az ellenkezőjébe is...
Megint csak azt tudom mondani, hogy több megértésre, toleranciára lenne szükség - és ez a magyar embereknek sajnos nem igazán szokásuk...
Pedro
1, A liberalizmus nem ezt jelenti, ez sokkal komplikáltabb történelmi-filozófiai-politikai fogalom.
2, A melegfelvonuláson nagyrészt normális emberek vesznek részt. A rózsaszíntangás farrázás sajnálatos, de az csak extrém eset, és a média nagyítja fel. Az sokkal inkább sajnálatos, hogy a társadalom kitaszítja a normális melegeket, nem kapnak munkát, lenézik őket, kevesebb jogaik vannak, az egyház üldözi őket, stb...
3, A segély pedig nem az ördögtől való. Pláne nem nemzetiségi kérdés. Magyarok is kapnak segélyt. Másrészt, az emberek nem azért munkanélküliek, mert lusták, hanem nagyrészt mert nincs munka, ha van az is szarul fizet és szarok a körülmények. Másrészt meg bagatell összeg. Ha holnap megszűnne a munkanélküli segély, akkor nem sokkal több pénze lenne az államnak, neked meg pláne. A média és a hatalom mesterségesen hergel a "segélyparaziták" ellen, pedig ilyen nincs. Az igazi ellenség a nagytőke. A javak 99%-a 1%nyi ember kezében van. Tehát, amikor felemeled szavad a segélyek ellen, akkor csupán a javak 1%-ával mahinálsz!!!! A leggazdagabb 1% kezében lévő 99%-ból követeld a részed!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!