Miért nem népszerűbb Magyarországon a libertarianizmus és az anarcho-kapitalizmus? Miért nincsenek ilyen irányultságú pártok?
Onnan, hogy félkegyelmű.
Szerinted mi lenne itt, ha a rendőrség magánkézben összpontosulna?
Bár most is ez van, csak akkor jóval durvább lenne.
Ez mind megvalósítható lenne, ha nem lenne ember az ember.
"Az anarcho-kapitalizmus azt jelenti, hogy nem lenne állam (vagy csak nagyon minimális lenne) és minden állami szolgáltatást magáncégek végeznének. Magánoktatás, magánegészségügy és magánrendőrség lenne, viszont senkinek se kéne adót fizetni"
Ez viszont egy teljesen ostoba utópia. Ha mindent magáncégek biztosítanának, akkor azt hogyan tudják finanszírozni? Még tegyük fel akkor is, ha világszerte ez lenne, s nem csak a mi országunkban. Adózni akkor is kéne, csak nem úgy hívnánk, hogy állami adó. A magáncégeknek kéne adnunk azt a pénzt, amit most az államnak adunk. Ugyanaz pepitában, teljesen egykutya. Ha pedig ekkora felelősséggel járó szolgáltatások magánkézben vannak, könnyedén visszaélések születhetnek. Gondolj bele, ebből jó nem sülne ki.
Hogy a kérdésre válaszoljak: miért hiszed, hogy az ilyen eszmékre szükség van? Ezek csak a nagyobb széthúzást eredményeznék, ahelyett, hogy ténylegesen valami produktívat is a számlájukra lehetne írni...
"A korrupció úgy csökkene, hogy a cégeket nem emberek, hanem mesterséges intelligenciájú gépek vezetnék!"
Szerintem itt most fejezzük be ezt a beszélgetést...
Gondolhatsz amit akarsz, de kérlek ne hívd "anarcho"-kapitalizmusnak, mert ezzel az anarchistákat járatod le, és nekik már amúgy is nagyon rossz a hírnevük.
Igen, az állam rossz gazda, de a gazdagok még rosszabbak, a magánytulajdonnak közösségi kezekben kellene lennie.
Továbbá sose volt kommunizmus.
És ha majd mutatsz nekem egy ilyen MI-t, akkor beszélhetünk arról is.
Szerintem is fejezzük be ezt a beszélgetést.
Azt gondoltam, hogy valami értelmes válasz érkezik arra a hozzászólásomra, h az ember az ember.
Jó éjt:D
"Tapasztalhattuk, hogy minnél több minden van magán kézben állami helyett, annál jobban megy minden. Az állam rossz gazda"
A magánkéz is rossz gazda
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!