Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg érdemes volt MOL-részv...

Tényleg érdemes volt MOL-részvényeket venni az adófizetők pénzéből?

Figyelt kérdés
A májusban az orosz tulajdonostól megvásárolt állami részvénypakett ma 100 milliárddal kevesebbet ér. Akkor most ki tőzsdézi el az emberek pénzét? Úgy emlékszem, akkoriban a gyk-án a legtöbben támogatták ezt a vásárlást, pedig májusban sem állt olyan jól se a világgazdaság, se a magyar. Én a saját pénzemből biztos nem vettem volna részvényeket se akkor, se most.
2011. aug. 8. 19:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
69%
Buktunk rajta rendesen. De ez Orbánország. Továbbá, mondták, hogy lehet eladják megint. Akkor ennek most mi értelme volt?
2011. aug. 8. 20:22
 12/17 A kérdező kommentje:
Ezt kérdezem én is.
2011. aug. 8. 20:27
 13/17 anonim ***** válasza:
Oké, hogy te nem vettél volna, de Magyarország évek óta úszik a szarban és legalább próbálkoznak kimászni. Hogy mellélövés volt-e, az nem ma fog kiderülni.
2011. aug. 8. 21:03
 14/17 Tetszik a ***** válasza:
51%

Tudod, MOL részvények nagyon sokat érnek. Sokat lehet vele nyerni és bukni. Tudod, ők úgy voltak, hogy nyernek vele jó sokat, a nyereséget elrakják, és úgy tesznek, mintha meg se történt volna.

De nem így történt, hanem buktak rajta, de nehogy már ők szívják meg. Így hát eltettek még ugyanannyit zsebre, hogy azért kárpótlás érje őket.

2011. aug. 9. 00:49
 15/17 anonim ***** válasza:

Egyébként ez olyan dolog, hogy amíg nem akarják továbbadni, addig mindegy mennyit érnek a részvények. Gondolom nem azért vették hogy kereskedjenek vele. Ha mégis, és alacsonyabb árfolyamon akarják eladni, akkor vagy dilettánsok, vagy nem tudom mi megy a háttérben.

Nyilvánvalóan stratégiai előnye van ha részesedésük van egy energiahordozó cégben. Kérdés mire tudják felhasználni.

2011. aug. 9. 01:45
 16/17 anonim ***** válasza:

"A májusban az orosz tulajdonostól megvásárolt állami részvénypakett ma 100 milliárddal kevesebbet ér."

Nem holnap akarják eladni, hanem akkor, ha többet ér majd, mint amennyin vették.

A legvalószínűbb pedig az, hogy nem akarják eladni.

"Én a saját pénzemből biztos nem vettem volna részvényeket se akkor, se most."

Te nem is tudtad volna megvenni a MOL 20%-át, és te nem is vagy a magyar állam, amelynek stratégiai kérdéseket kell mérlegelnie.

2011. aug. 9. 02:27
 17/17 A kérdező kommentje:

Az útólsóval nem értek egyet. Először is nagyon úgy néz ki, hogy itt 10 éven belül nem lesz olyan helyzet, hogy jól lehessen járni egy májusban drágán vett MOL-részvénnyel.

Másodszor én ugyanolyan alapon vehetek MOL-részvényt mint bárki más. A tőzsde mechanizmusában nincs különbség, hogy fél millióért vagy mondjuk fél milliárdért veszek. Nekem a fél milliómmal ugyanolyan stratégiai gondolkodásra van szükségem, mint annak, aki milliárdokért vesz. Sajnálattal kell közölnöm, hogy az elmúlt 20 évben én mindig jobb gazdának, stratégának és befektetőnek bizonyultam mint a magyar állam.

2011. aug. 9. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!