Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem unjátok még ezt?

Nem unjátok még ezt?

Figyelt kérdés
Marha unalmas már itthon ez a szitkozódás... Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de nekem nagyon elegem van már abból, hogy mindkét (jobb, bal) oldalon a másikat szidják. Ha valaki nem ért egyet a "jobbikosokkal" akkor egyből "lmp-s", libsi, zsidó, komcsi xy. Ha valaki nem ért egyet a baloldaliakkal, akkor egyből "jobbikos", náci, nagymagyar, árpádsávos, meg a jó Isten tudja még mi. Szerintetek nem lennénk előrébb, ha ezt az egész baromságot abbahagynánk? Legalább mi kisemberek ne szidjuk, szapuljuk egymást, hagyjuk meg a politikusainknak. Kíváncsi lennék, hogy hogy gondolják itt az emberek. Én is "jobbikos" vagyok, mert anno rájuk szavaztam, de nem szidok másokat, nem zsidózok le mást, mert nem ért egyet velem. Ez lenne a "jómagyarszokás", hogy szidjuk a honfitársainkat orrba szájba mindkét részről?
2011. aug. 2. 22:11
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Tovább fejtegetve pont azért lettem LMP-s mert ott nem az előadó pártja aszerint mérlegelnek egy előterjesztést, hanem annak hasznossága, igazságossága, és fenntarthatósága szerint. Magyarország boldogulását tartják fontosnak, nem azt, hogy a másiknak soha ne legyen igaza. Ezt eddig egyetlen másik pártban sem láttam. Ha tévednék, mondjatok példákat, és én mondok két ellenpéldát!
2011. aug. 5. 12:13
 22/25 anonim ***** válasza:
82%

Érdekes módon a sokat,és jogosan sokat bírált egyesült államokban, és a mégtöbbet szidott Izraelben más a hozzáállás.

Ezekben is vannak pártok, és vannak súlyos politikai nézetkülönbségek, de ezekben az országokban a nemzeti sorskérdésekkel kapcsolatban mindenki egyszerre amerikai, vagy izraeli.

Nekünk ez nem megy. Ezer éve nem megy, és aki ezt kimondja az "magyarellenes".

Pedig nem csak a cigánybűnözésről lenne hasznos nyiltan beszélni, hanem a magyar ostobaságról is.

Ez a csipetnyi önkritika olykor csodákat tudna tenni...

A pártfüggetlen igazságot viszont senki nem szereti.

Pedig ez van.

Ha annyira összetartóak lettünk volna mi magyarok, mint a cigányok, (vagy az írek) akkor Trianonban sem tudták volna ellopni az országot alólunk, sem a rendszerváltás után.

Amíg ezt nem tanuljuk meg, addig nem lesz országunk, vendégek leszünk a saját hazánkban.

2011. aug. 5. 13:32
 23/25 anonim ***** válasza:
76%

Kedves trianonozó!

Azért egy dologra érdemes lenne emlékezni!

Trianon előtt Nagy-Magyarországon a lakosság fele volt csak magyar. A csonkítás után a magyar lakosság harmada rekedt határon kívül.

Ezzel nem a Trianoni "békeszerződést" legitimitásáról beszélek, hanem csupán tárgyilagos vagyok. Arra is felhívnám a figyelmed, hogy a kisebbségeket anno éppen úgy elnyomtuk, ahogy nem is oly rég a magyar kisebbségeket elnyomták pl. Romániában. Ebből adódóan az ország lakosságának egy jelentős része nagyon is szívesen "maradva menni" akart. (Persze nem állítanám, hogy ők hatották meg a diktátum megíróit... legfeljebb ihlették, bátorították.

2011. aug. 6. 06:50
 24/25 anonim ***** válasza:
53%

„Arra is felhívnám a figyelmed, hogy a kisebbségeket anno éppen úgy elnyomtuk, ahogy nem is oly rég a magyar kisebbségeket elnyomták pl. Romániában.”

Tehát semmivel nem lett jobb később sem.

2011. aug. 6. 22:04
 25/25 anonim ***** válasza:
76%

Pontosan. Eddig a magyarok nyomták el "puszta hazaszeretetből a kisebbségieket", most hogy azok váltak többségé, ők nyomják el a magyar kisebbségeket - szintúgy pusztán "hazaszeretetből". Az anyanyelv használatát veréssel jutalmazni sem mostani találmány. :-/ Most meg kígyót-békát kiabálunk a románokra, szlovákokra, stb.

Bizony, a tolerancia és a belátás képessége hiányzik belőlünk, ezzel az erénnyel sokkal többre vittük volna már. Nem szolgalelkűség kellene, csupán az, hogy képesek legyünk az indulatok helyett tárgyilagosan GONDOLKODNI, és annak is adni némi esélyt, hogy a más véleményű emberek is talán jót akarnak, csak más szempontból közelítenek meg egy adott problémát.

2011. aug. 7. 05:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!