2020-ban tényleg vissza kell adni a területeket?
Dantes, ugyan áruld már el miért olyan rohadt elmaradott és szegény Magyarország 1920 előtt.
Amúgy trianoni szerződés már rég nincs érvényben, helyette ott van az 1947-es párizsi béke.
Mert az volt. Össze lehet hasonlítani, hogy mennyire volt iparosodott a nyugati országokhoz képest. Össze lehet hasonlítani, mennyire volt alacsonyabb az életszínvonal. Főleg vidéken. Magyarország megmaradt agrár országnak, és egy agrár ország, szegényebb, és elmaradottabb, egy fejlett ipari országhoz képest.
Igaz, a Kiegyezés után volt egy elég erős fejlődés ez tény. De minden csak viszonylagos, azért tűnik nagynak a fejlődés, mert a béka segge alól jött fel az ország.
De még ezt is csak annak köszönhettük ,hogy létre jött az OMM, és az osztrákokkal közösen sikerült fejlődni egy keveset.
20:41
Az 1947-es párizsi béke HELYREÁLLÍTOTTA a trianoni határokat, sőt, még 3 falut csatolt Csehszlovákiához.
Igazad van, most EZ van érvényben.
Pedro
Írtam, és igaz is, hogy a történelmet a győztesek írják.
Az Osztrák-Magyar monarchia egy jól működő egység volt.
Nem éltünk rosszul.
Mondom: Csak olvasd el a szerződést!
És a Trianonban készült szerződés lényege volt az országunk letiprása, nem a Vh-é!
Szomorú vagyok, hogy tele van az országom olyanokkal, akikről Petőfi írt:
"Kinek drágább rongy élete, Mint a Haza becsülete."
Ja, meg nagy Kossuth, aki vértanú lett...
Milyen becsülete van egy rohadt hazának, áruljátok már el??
A benne lévő emberek számítanak...
Szeretem Petőfit, de néha úgy érzem, hogy ő örült annak, hogy el kell távoznia ebből a világból. Ne kevejük már őt ide.
"Az Osztrák-Magyar monarchia egy jól működő egység volt."
Azért a magyarokon kívül senki sem sírja vissza. Talán nem véletlenül.
"Azért a magyarokon kívül senki sem sírja vissza."
Nem hallottam még magyartól, hogy visszasírta volna.
,,Az Osztrák-Magyar monarchia egy jól működő egység volt. "
Ez nem igaz. Az OMM nagyon rosszul működő, széthúzó, sok nemzetiségű, gyenge lábakon álló, rozoga birodalom volt, amit már csak Ferenc József személye tartott össze. Már a világháború előtt nyilvánvaló volt, ha öreg császár meghal, elkezd felbomlani az OMM, vagy legalábbis nem fog változatlan formában megmaradni.
Ez tény.
,,Nem éltünk rosszul. "
De. Rosszul éltünk a nyugathoz képest. Vagyis mondjuk az orosz muzsikhoz képest jól éltünk, de ne ők legyenek már a mérték!
,,Szomorú vagyok, hogy tele van az országom olyanokkal, akikről Petőfi írt:
"Kinek drágább rongy élete, Mint a Haza becsülete.""
És az ország becsülete azt kívánja, hogy ööö mit is?
Olyanért sírjak aminek nincs értelme?
Mondjam azt ,hogy az OMM jó volt, miközben az igazság más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!