Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha újrarajzolhatnád Magyarorsz...

Ha újrarajzolhatnád Magyarország határait, milyen területeket csatolnál vissza?

Figyelt kérdés
De mondjuk, hogy Nagy-Magyarország teljes visszaállításáról nem lehet szó, csak etnikailag igazolható revízió jöhetne szóba (természetesen az 1920-as néprajzi viszonyok szerint, nem a maiak alapján). Akkor hogyan húznátok határt?
2009. nov. 9. 22:26
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
87%
Felvidék, Székelyföld, Vajdaság
2009. nov. 9. 22:30
 2/28 anonim ***** válasza:
84%

Kb. úgy, ahogy a második bécsidöntés tette. A Nagy-Magyarország, mint álom, hülyeség: a Monarchia idején a magyarok aránya Magyarországon 40% volt. Kell az nekünk, hogy megint a kisebbség legyen a többség?

Ezért nem értem ezt a Nagy-Magyarország-divatot. Szinte már mindenhol ott van ez jelkép, és azt gondolom, jogosan tiltakoznak ellene a szlovákok, románok, szerbek.

Mindazonáltal viszont én is elítélem a Trianoni békét, és én is szeretném, ha a többségében magyarlakta területek (pl. a Csallóköz), vagy Észak-Erdély és a Székelyföld visszakerülne. Viszont nem értem, mit kezdenénk hatmillió románnal meg ötmillió szlovákkal, illetve kétmillió szerbbel...

2009. nov. 9. 22:36
 3/28 anonim ***** válasza:
77%
A háború előtt a magyarség részaránya 54,5% volt, kedves előző. Amit említessz, az XVIII.század végi adat.
2009. nov. 9. 22:47
 4/28 anonim ***** válasza:
90%
A kulcsszó az etnikailag igazolható revízió. Pontosan úgy húznám meg a határokat, hogy azok a települések, ahol a lakosságon belül a magyarság van többségben, az anyaországhoz kerüljenek, feltéve, ha egy népszavazáson az érintettek is így akarják. Nem látnám értelmét a románok, szlovákok, szerbek stb. által többségben lakott települések visszacsatolásának, és ezzel újabb konfliktusok szításának.
2009. nov. 9. 22:50
 5/28 anonim ***** válasza:
51%
Felvidék, Erdély, meg Horvátország mert az olyan széép^^
2009. nov. 9. 22:53
 6/28 anonim ***** válasza:
49%

mondjuk a helyzet lényegében ugyanaz volt, az etnikai viszonyok alapján nem is igazán hívhattuk volna Magyarországnak.

Egyébként a Felvidék magyarlakta területeit, meg a Vajdaság azon részét, ami tényleg indokolt etnikailag (fejből nem tudom, hogy pontosan hol voltak magyarok). Kárpátalja ideeső részét még belevenném. Mivel én kizárólag etnikai alapon húznám meg a határokat, ezért Székelyfölddel bajba volnék, mert nem igazán tudnám úgy a magyar területekhez kötni, hogy azzal nem sértenénk a román lakosság érdekeit. Valahogy talán úgy lehetne megoldani, mint Jekatyerinburgnál az orosz területet, azaz Magyarországhoz tartozó, de földrajzilag elkülönülő területként.

2009. nov. 9. 23:01
 7/28 anonim ***** válasza:
23%
én inkább elcsatolnék még, hogy legyen idiótáknak min gondolkodniuk!!
2009. nov. 10. 00:03
 8/28 anonim válasza:
77%
Szerintem abszolúte jogos a kérdés. Én a magam részéröl a teljes ezer évben volt magyar területeket csatolnám vissza. Az egész arra ment,és még most is arra megy csak máshogy, hogy a magyar,egy hazátlan,veszendő nép legyen... Éljenek az árúlók,kötélen ahogy kell(ene)...
2009. nov. 10. 02:26
 9/28 anonim ***** válasza:
10%
én lecsatolnám a Dunától keletre eső részeket...
2009. nov. 10. 07:08
 10/28 anonim ***** válasza:
22%
Urál, Levédia, Etelköz, sztyeppék...
2009. nov. 10. 08:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!