Ha újrarajzolhatnád Magyarország határait, milyen területeket csatolnál vissza?
Kb. úgy, ahogy a második bécsidöntés tette. A Nagy-Magyarország, mint álom, hülyeség: a Monarchia idején a magyarok aránya Magyarországon 40% volt. Kell az nekünk, hogy megint a kisebbség legyen a többség?
Ezért nem értem ezt a Nagy-Magyarország-divatot. Szinte már mindenhol ott van ez jelkép, és azt gondolom, jogosan tiltakoznak ellene a szlovákok, románok, szerbek.
Mindazonáltal viszont én is elítélem a Trianoni békét, és én is szeretném, ha a többségében magyarlakta területek (pl. a Csallóköz), vagy Észak-Erdély és a Székelyföld visszakerülne. Viszont nem értem, mit kezdenénk hatmillió románnal meg ötmillió szlovákkal, illetve kétmillió szerbbel...
mondjuk a helyzet lényegében ugyanaz volt, az etnikai viszonyok alapján nem is igazán hívhattuk volna Magyarországnak.
Egyébként a Felvidék magyarlakta területeit, meg a Vajdaság azon részét, ami tényleg indokolt etnikailag (fejből nem tudom, hogy pontosan hol voltak magyarok). Kárpátalja ideeső részét még belevenném. Mivel én kizárólag etnikai alapon húznám meg a határokat, ezért Székelyfölddel bajba volnék, mert nem igazán tudnám úgy a magyar területekhez kötni, hogy azzal nem sértenénk a román lakosság érdekeit. Valahogy talán úgy lehetne megoldani, mint Jekatyerinburgnál az orosz területet, azaz Magyarországhoz tartozó, de földrajzilag elkülönülő területként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!