Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha újrarajzolhatnád Magyarorsz...

Ha újrarajzolhatnád Magyarország határait, milyen területeket csatolnál vissza?

Figyelt kérdés
De mondjuk, hogy Nagy-Magyarország teljes visszaállításáról nem lehet szó, csak etnikailag igazolható revízió jöhetne szóba (természetesen az 1920-as néprajzi viszonyok szerint, nem a maiak alapján). Akkor hogyan húznátok határt?
2009. nov. 9. 22:26
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
Semmit. Ott ugyanannyi lusta lelkibeteg idióta vann mint nálunk nem kell több ember akit el kell tartani. Rég volt túl kénne lépni a dolgon.
2009. nov. 12. 02:21
 22/28 anonim ***** válasza:
37%
elozonek....szerintem is igy van. Miert tartanak el a szekelyek a magyarokat!
2009. nov. 12. 02:44
 23/28 anonim válasza:
62%
A Jobbiknak van igaza:Fel kellene szerelni egy erős hadsereget, kb. egy 100 ezreset, és Szerbia csatlakozását az EU-ba csak akkor egyeznénk bele, ha az ottani magyaroknak a legszélesebbkörű autonómiát biztosítanák!
2012. szept. 22. 11:09
 24/28 Magyarpatriota ***** válasza:
78%

Elméletileg:Minden magyarlakta részt szeretnék visszacsatolni.

A Felvidék többi déli, magyarlakta részei, pl Dunaszerdahely, Komárom, Párkány, Királyhelmenc,

Kárpátalja déli része, pl Beregszász környéke,

Erdély nyugati része + Székelyföld Korridorral (Szatmár, Szilágy Bihar + Maros, Hargita, Kovászna megyék) Esetleg szerencsésebb helyzetben Kolozs megyét is visszacsatolni, így közvetlen összeköttetést biztosítani Székelyfölddel.

Vajdaság:kb a két északvajdasági körzet (Északbánát + Észak Bácska)

Gyakorlatilag: Amennyit ezekből a területekből a világpolitika alakulása lehetővé tesz.

Jelenlegi helyzetben esetleg az Erdély esetében látok lehetőséget revizióra, ugyanis Oroszországnak érdekében állna románia gyengítése, és Oroszországnak van esélye hogy 10, 20 vagy 30 éven belül visszaszerezze a befolyását a térségben.A többi magyarlakta terület esetén pedig lakosság cserére lenne lehetőség.

Miért akarom ezeket a területeket visszacsatolni?Miért vagyok revizió párti?

1. Több mint két millió magyar él a határon túl, akiket számtalan hátrányos külömbség ér napjainkban is a magyarságuk miatt.(sok barátom van Erdélyből, néhány felvidékről és egy kettő vajdaságból szóval nem csak könyvekből ismerem a problémát)

2.Amíg nincsenek igazságos etnikai határok a térségben, addig itt a közép európai államok (Magyarország, Románia, Szlovákia, Szerbia stb) egymást fogják marni, amit a nagyhatalmak könnyedén kihasználnak, és kizsákmányolják a térséget. Viszont egy igazságos, etnikai határ rendezéssel kivitelezhető lenne a megbékélés, és utána létrejöhetne egy "dunai konföderáció", vagyis egy szorosabb gazdasági, katonai együttműködés a térség államai közt, közös összefogás a nagyhatalmak ellen, ami a térség minden államának előnyös lenne. Nem pedig olyan lenne mint az eu, vagyis nem a nyugat gyarmatai lennénk.

2013. máj. 2. 08:21
 25/28 Magyarpatriota ***** válasza:
54%

Elnézést, én a mai etnikai viszonyok alapján válaszoltam, a kérdésre, ha az 1910es, utolsó magyar népszámlálás adatai szerint kellene határt zúzni, akkor 1941es határok,kisebb változtatásokkal:Észak Erdély Tordai kiszögeléssel kiegészítve,Esetleg még Araddal is, Besztercei Románoknak autonómia,

Kárpátalja déli része Magyarország a 1918as határok szerint, északi része Független, vagy autonóm tartomány Magyarországgal konföderációban, ezt népszavazással a terület lakosságára bíznám hogy eldöntsék.

Vajdaság esetén vagy Újvidék környékének elcserélése Észak Bánátra, vagy lakosságcsere (a duna termeszetes határvonal, ezért lehet jobb lenne a lakosságcsere)

2013. máj. 2. 08:27
 26/28 Magyarpatriota ***** válasza:
78%

Egy dátumot véletlenül rosszul írtam, nem 1918as, hanem 1938as határok szerint:

Kárpátalja déli része Magyarország a 1938as határok szerint, északi része Független, vagy autonóm tartomány Magyarországgal konföderációban, ezt népszavazással a terület lakosságára bíznám hogy eldöntsék.

2013. máj. 2. 08:50
 27/28 anonim ***** válasza:

Baracsi Attila.:

Én amennyit csak lehet,s magas ívben lesz@rnám a nemzetiségeket! Megadnám nekik a lehetőséget hogy békében megmaradjanak,ha meg nem teszik nekik,akkor útilapu,ha meg nem mennek? Nos akkor népírtás!

Bár én nem igazán akarnék népeket kiírtani,de ha más lehetőség nem lenne,hát nem haboznék megtenni!

2013. szept. 28. 19:08
 28/28 anonim ***** válasza:
Hát(tal nem kezdünk mondatot!), nem vagyok olyan nagy "hungarista" de kb, ahogy volt.Tengerparttal, termékeny alföld, szemetgyönyörködtető, erdősségekben, nyeranyagokban gazdag hegyvidék...
2018. nov. 27. 01:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!