Ki lenne hajlandó feladni mindent egy önnfenntartó falugazdaságért?
Mivel a "modern" élet egyre drágább és fenntarthatatlan, elkezdett motoszkálni bennem az igény a visszatérésre egy alacsonyabb civilizációs szintre, egy önfenntartó falugazdaságra, ahol a tagok megtermelik saját élelmüket, és így túlélésük biztosított.
A felesleg piacra vitele útján mód nyílna közművek igénybevételére is, de a lényeg az lenne, hogy az országok összeomlásával a túlélés és így a létbiztonság biztosítva lenne. Ez lelki szabadságot és nyugalmat hozhat a tagoknak. Képes lennél feladni mindent egy ilyen életért, ha meg lenne szervezve, kapnál egy olcsó faházat, amiben a családod eléldegél és kellő oktatást a gazdálkodáshoz?
Szerintem rosszul gondolkodsz.
Te a technikai fejlettségben látod az emberiség "megromlásának" az okát, de nem ez a helyzet.
Igazából az emberek viselkedése, egymáshoz való viszonya és gondolkodásmódja változott meg idővel és ez okozza a legtöbb stresszt, csalódást, diszharmóniát, keserűséget, depressziót és aggodalmat a mai világban.
Ha ezeknek a hatásait csökkentenénk és az embereket a másik tiszteletére, megbecsülésére, önzetlenségre és segítőkészségre, tudatosságra nevelnénk, akkor már egyből nem lenne annyira rossz az élet ebben a technikailag fejlett világban.
Nekem nagyon tetszene a dolog (de, kár, hogy egy kicsit jehovás fílingje van az egésznek - túúúl szép).
Egészen addig működne ez a futurisztikusan-szürrealista gazdaság, amig valamelyik gazda észre nem venné, hogy a szomszédjának eggyel több tehene van...
Megvan a tudománya annak, hogy hogyan kell többféle dolgot termelni úgy, hogy minimálisra csökkentsd a természetnek való kiszolgáltatottságot.
Egyébként pedig az én vízióimban lévő falvak olyanok, hogy aki hozzájuk csatlakozik, született profi parasztoktól tanulhatja a tudományt, és a részmunkákat is ők osztanák ki nekik (ehhez nem kell akkora tudomány).
Én is költöznék.Városi létemre.Ha jól meg lenne szervezve a közösség (nem vallási).A munkától nem félek.De legyen jogom megvédeni a megfelelő eszközzel azt ami az enyém,a közösségé.
37/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!