Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki lenne hajlandó feladni...

Ki lenne hajlandó feladni mindent egy önnfenntartó falugazdaságért?

Figyelt kérdés

Mivel a "modern" élet egyre drágább és fenntarthatatlan, elkezdett motoszkálni bennem az igény a visszatérésre egy alacsonyabb civilizációs szintre, egy önfenntartó falugazdaságra, ahol a tagok megtermelik saját élelmüket, és így túlélésük biztosított.

A felesleg piacra vitele útján mód nyílna közművek igénybevételére is, de a lényeg az lenne, hogy az országok összeomlásával a túlélés és így a létbiztonság biztosítva lenne. Ez lelki szabadságot és nyugalmat hozhat a tagoknak. Képes lennél feladni mindent egy ilyen életért, ha meg lenne szervezve, kapnál egy olcsó faházat, amiben a családod eléldegél és kellő oktatást a gazdálkodáshoz?

2011. júl. 26. 15:26
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
magyarul egy teljesen új települést hoznál létre? vagy egy már meglévő telepüésre gondoltál?
2011. júl. 26. 15:31
 2/29 anonim ***** válasza:

Én régebben feltettem egy hasonló kérdést, mert én is úgy látom, hogy a társadalom egy részének megoldást jelenthet.

Ennél a kérdésnél a feladni mindent, nem teljesen értem. Aki elboldogul a mostani kapitalista rendszerben és úgy érzi, hogy van jövője benne, annak nem kell feladni az eddigi életét.

A kérdésnek azokhoz kell szólnia akik úgy érzik a szakadék szélén vannak és gyökeresen meg kell változtatni az életüket.

2011. júl. 26. 15:35
 3/29 anonim ***** válasza:
9%

Halva született ötlet. Rosszabb lenne, mint az észak-koreai átlagember élete.

Mit csinálnál, ha a termést elverné egy jégeső, vagy a krumplit megfonnyasztaná a kolorádóbogár? Mit csinálnál, hogyha te, vagy az egyik falulakó megbetegedne, akár egy egyszerű influenzával, tüdőgyulladással? Hát ha valakinek eltörne a lába, vagy műtétre szorulna?

A falulakók gyerekei mit csinálnának, hogyha megtudnák, hogy a falun kívül van tévé, internet, telefon és a szüleik középkori körülmények között nevelték fel őket?

2011. júl. 26. 15:37
 4/29 A kérdező kommentje:

Nem.

Alapvetően városi életet, irodai, egyéb munkát megszokott emberekre gondoltam, hogy képesek lennének-e feladni jelenlegi életüket egy komolyabb létbiztonságot jelentő falusi termelő közösségben való munkáért. A civilizációsan fejletlenebb életért cserébe nyugalmat kaphat: neki lesz mit ennie, amikor a forint és egyéb befektetések színes papírkává válnak.

Éhínség idején a gazdákból lesznek az urak.

2011. júl. 26. 15:39
 5/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, te tetted fel ezt a kérdést is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__169..

2011. júl. 26. 15:40
 6/29 A kérdező kommentje:
Igen, főleg szakadék szélén lévő emberekre gondoltam, mint alternatíva csövessé válás helyett.
2011. júl. 26. 15:41
 7/29 anonim ***** válasza:
Amerikában volt már ilyen ötlet.Sajna meg is valósult.Johnson . Rémlik?
2011. júl. 26. 15:42
 8/29 A kérdező kommentje:
ma 15:40 - az nem az én kérdésem
 9/29 anonim ***** válasza:

"komolyabb létbiztonságot jelentő falusi termelő közösség"

Mitől jelente a falusi termelő közösség nagyobb létbiztonságot? Elég egy hideg, esős nyár és kész van 1 évre az éhinség.

A modern civilizációban meg bármilyen rosszul terem a termés az északi féltekén egy hideg, esős nyár miatt, importálhatunk terményt a déli féltekéről, vagy a trópusokról és nem hal éhen senki.

10/29 anonim ***** válasza:
0%

"mint alternatíva csövessé válás helyett"

Inkább lennék csöves, mint középkori paraszt.

2011. júl. 26. 15:43
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!