Ki lenne hajlandó feladni mindent egy önnfenntartó falugazdaságért?
Mivel a "modern" élet egyre drágább és fenntarthatatlan, elkezdett motoszkálni bennem az igény a visszatérésre egy alacsonyabb civilizációs szintre, egy önfenntartó falugazdaságra, ahol a tagok megtermelik saját élelmüket, és így túlélésük biztosított.
A felesleg piacra vitele útján mód nyílna közművek igénybevételére is, de a lényeg az lenne, hogy az országok összeomlásával a túlélés és így a létbiztonság biztosítva lenne. Ez lelki szabadságot és nyugalmat hozhat a tagoknak. Képes lennél feladni mindent egy ilyen életért, ha meg lenne szervezve, kapnál egy olcsó faházat, amiben a családod eléldegél és kellő oktatást a gazdálkodáshoz?
Én régebben feltettem egy hasonló kérdést, mert én is úgy látom, hogy a társadalom egy részének megoldást jelenthet.
Ennél a kérdésnél a feladni mindent, nem teljesen értem. Aki elboldogul a mostani kapitalista rendszerben és úgy érzi, hogy van jövője benne, annak nem kell feladni az eddigi életét.
A kérdésnek azokhoz kell szólnia akik úgy érzik a szakadék szélén vannak és gyökeresen meg kell változtatni az életüket.
Halva született ötlet. Rosszabb lenne, mint az észak-koreai átlagember élete.
Mit csinálnál, ha a termést elverné egy jégeső, vagy a krumplit megfonnyasztaná a kolorádóbogár? Mit csinálnál, hogyha te, vagy az egyik falulakó megbetegedne, akár egy egyszerű influenzával, tüdőgyulladással? Hát ha valakinek eltörne a lába, vagy műtétre szorulna?
A falulakók gyerekei mit csinálnának, hogyha megtudnák, hogy a falun kívül van tévé, internet, telefon és a szüleik középkori körülmények között nevelték fel őket?
Nem.
Alapvetően városi életet, irodai, egyéb munkát megszokott emberekre gondoltam, hogy képesek lennének-e feladni jelenlegi életüket egy komolyabb létbiztonságot jelentő falusi termelő közösségben való munkáért. A civilizációsan fejletlenebb életért cserébe nyugalmat kaphat: neki lesz mit ennie, amikor a forint és egyéb befektetések színes papírkává válnak.
Éhínség idején a gazdákból lesznek az urak.
Kérdező, te tetted fel ezt a kérdést is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__169..
"komolyabb létbiztonságot jelentő falusi termelő közösség"
Mitől jelente a falusi termelő közösség nagyobb létbiztonságot? Elég egy hideg, esős nyár és kész van 1 évre az éhinség.
A modern civilizációban meg bármilyen rosszul terem a termés az északi féltekén egy hideg, esős nyár miatt, importálhatunk terményt a déli féltekéről, vagy a trópusokról és nem hal éhen senki.
"mint alternatíva csövessé válás helyett"
Inkább lennék csöves, mint középkori paraszt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!