Meg lehet magyarázni ezt a jobbikos gondolkodásmódot?
Állandóan azt szajkózzák, hogy a TV2-t, meg az RTL-t törölni kell a TV-ből, mert cionista kézben van, népbutító műsorokat vetítenek, és egyébként is mainstream (fősodratú).
Erre a hétköznapi normális emberek azt válaszolják, hogy: "Azért van nézettsége, mert van igény a műsorokra, de ha neked nem tetszik, ne nézd, töröld a műsortárból."
Erre általában a válaszuk simán annyi, hogy hazaárulók vagyunk.
Azonban. Mint az egyik előző kérdésben is látszik, amikor megemlíti valaki, hogy Szaniszló Echo TV-s műsora mennyire degeneratív módon befolyásolja az emberi gondolkodást a folyamatos történelmi tévedéseivel, hazugságaival, ferdítésével, és ettől valaki "elhányja" magát, akkor ők erre azt felelik, hogy ha nem tetszik nem kell nézni, el lehet menni az országból szemét zsidóbérenc.
Kérdem én: Miért ilyen álságosak, kétszínűek, és álszentek a jobbikosok? Ezt ők felfogják, hogy hogy viselkednek, vagy minden reggel a saját tükörképüket próbálják meggyőzni arról, hogy Ők a normálisak?
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:35
amikor a jobbikosok kifogynak az ész(?)érvekből jön a személyeskedés és hülyézés.
Ha ezekből is kifogynak jön a "zsidó vagy, húzzál inne'" szövegeket.
12:07
Igazad van. Szerintem senki se tudna mutatni olyan embert, aki egész életében soha sem próbált meggyőzni valaki mást a saját igazáról. Ez az emberi természet velejárója.
Arról beszélek, hogy ezek az emberek (tegyük fel, hogy nem mind jobbikos) nincsenek tekintettel más ideológiájú emberekre. Simán elnézegetik az általam sokkal jobban népbutítónak tartott Világpanorámát, ugyanúgy, mint Erzsi néni az általuk és általam is elítélt Mónika showt.
Viszont amíg ők meg se próbálják beleképzelni magukat mások helyzetébe, és csak a saját igazukat fogadják el, addig mások pont lesz.rják, hogy mit néz a másik ember, főleg ha attól boldog. Mert engem nem érdekel, hogy a jobbik szimpatizáns a Szaniszlót nézi 24 órában nyálcsorgatva, elfogadom, hogy van ilyen műsor, és azért van, mert igénylik egyesek. Engem egyáltalán nem zavar, hogy létezik ilyen műsor. Akkor őket miért nem hagyja hidegen, hogy vannak más emberek, akik gyakorlatilag ugyanezt csinálják, csak egy másik csatorna előtt ülve?
Ez a lényege a jobboldaliságnak? A totalitaritás? Hogy csak azt fogadom el, ami nekem jó, és sárba tiprom azokat, akik nem illenek bele a világképembe?
A válasz írója 50%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:39
Erről beszélt pont a kérdező is. Amint nem lehet valamit relevánsan megválaszolni elkezdik a zsidózást. Persze a jobbikosok is csak simán fanatikusok.
"Akkor őket miért nem hagyja hidegen, hogy vannak más emberek, akik gyakorlatilag ugyanezt csinálják, csak egy másik csatorna előtt ülve? "
Mert lerombolták már a TV2 vagy az RTL székházát? Nem! Akkor meg mit zavar az téged? Komolyan ez a legnagyobb problémád. (a Jobbikosok) Ugyan annyira nézik sokba a kereskedelmi csatornákat mint te a Világpanorámát. Hogy kéred tőlük, hogy tartsák tiszteletbe a te kis tyúkszaros gondolkodásodat ha olyakat írsz, hogy a Jobbikosok "nyálcsorgatva" 0-24 óráig nézik a "népbutító" világpanorámát!?
Ez a liberális gondolkodás egyik nagy buktatója. És kedves kérdező te neked kb. ilyen gondolkodás módod lehet: "mindenki hülye csak én vagyok helikopter"
"Hmm, nem tudok sehogy érvelni. Akkor elkezdek zsibó-libcsi-bérencezni, hátha elsírja magát és rohan anyuci szoknyájához."
Kb. ilyen szinten vannak.
12:50
Úgy gondolom igen hasznos a válaszod, ezért szeretnék reagálni rá.
"Mert lerombolták már a TV2 vagy az RTL székházát? Nem! Akkor meg mit zavar az téged?"
Abszolút igazad van. Amíg nem fajul tettlegességig a dolog, addig csak stresszelem magam ilyen hülyeségekkel, ezt belátom. Persze nem is nézem ki azokból az emberekből hogy ilyenre legyen merszük. De nem is ez a lényeg. Tudod én azt vallom, hogy jobb megelőzni a bajt, nem utána kell sopánkodni meg okoskodni. Például ha a konyhában látok egy bögrét, ami túl közel van a szekrény szélén, akkor beljebb teszem, nem hagyom ott, mert nem az a cél, hogy amikor már leesett, akkor fölé álljak, és azt mormogjam, hogy "Én megmondtam, hogy ez lesz."
"Ugyan annyira nézik sokba a kereskedelmi csatornákat mint te a Világpanorámát. Hogy kéred tőlük, hogy tartsák tiszteletbe a te kis tyúkszaros gondolkodásodat ha olyakat írsz, hogy a Jobbikosok "nyálcsorgatva" 0-24 óráig nézik a "népbutító" világpanorámát!?"
Nem érted a lényeget. Nem az én tyúkszaros gondolkodásomat kell tiszteletben tartani, sőt sz.rjanak bele, ha attól boldogabbak. Én éppen arra próbálok rávilágítani, hogy azokat kell tiszteletben tartani, akiknek ugyanannyi örömet okoz megnézni egy "maricsui" részt a tévében, mint annak az embernek egy Világpanorámát. Tudod ezt hívják szolidaritásnak. Ha én valamivel boldoggá teszem magam, akkor elfogadom, hogy egy másik ember ugyancsak boldoggá szeretné tenni magát, csak éppen mással.
A "nyálcsorgatva" jelzőt ne vedd sértésnek, mert akár azt is odaírhattam volna, hogy a Mónika showt meg üveges tekintettel bámulták hipnotizált állapotban az RTL fanok, de akár ezt a kettő szituációt meg is cserélhettem volna, úgy is igaz lenne.
Előrebocsátom, hogy nem vagyok Jobbikos, sőt nagyon messze vagyok tőlük. Azzal azonban nem tudok egyetérteni, ahogy támadod őket. Attól még, hogy nem szimpatikus az ideológiájuk, nem kell rájukolvasni az összes létező negatív jelzőt.
Például: "Miért ilyen álságosak, kétszínűek, és álszentek a jobbikosok?"
Biztosan van köztük kétszínű meg álszent is, de ezt nem érdemes általánosítani. Emberek, akik egymástól különböznek, és nem az álszentség köti össze őket, hanem az elveik.
Hogy a fő kérdésedre is válaszoljak: "Meg lehet magyarázni ezt a jobbikos gondolkodásmódot?"
Igen. A politikai küzdelmet leegyszerűsítik a saját megfogalmazásukkal a "nemzeti" és a "nemzetellenes erők harcára". Természetesen a saját definícióikat használják arra, hogy mi az ami anemzethez tartozik, és mi nem tartozik oda. Mindent ennek a kérdésnek rendelnek alá. Ami ebben a harcban nem az ő oldalukon áll, az ellen minden lehetséges eszközzel fel akarnak lépni. Feltehetően a TV2 és az RTL ez a kategória. Én nem tudom, nem szoktam nézni.
Te is ez a kategória vagy a számukra, például mert ellenérvet fogalmaztál meg, tehát te is nemzetellenes (cionista, hazaáruló stb) vay az ő szemükben.
Ellenszenves a logikájuk? Számomra az. Ezenkívül primitív, csőlátásos, antidemokratikus, és küzdeni kell ellenük. Viszont nem álszent, nem kétszínű. Nem érdemes olyasmivel vádolni őket, ami nem igaz rájuk. Azon jogosan háborodnak fel.
13:22
Hasznos válasz! :)
"Viszont nem álszent, nem kétszínű. Nem érdemes olyasmivel vádolni őket, ami nem igaz rájuk. Azon jogosan háborodnak fel."
Csak tudod nem ezen háborodnak fel, ez a baj. Az egyik válaszoló emelt kifogást a sértegetések ellen, de ő is csak az Echo Tv-s műsort védtem, nem saját magát, illetve társait.
Most valszeg én leszek cinikus és álságos. De ilyen emberekkel mit kezdjen az ember? Nem tudnak még egy 3 soros érvelőszöveget sem kreálni. Talán épp eza frusztráció sarkallja őket arra, hogy egyből zsidózzanak, cionistázzanak. Nem tudom, nem vagyok társadalomtudós, se pszichológus.
Az viszont, hogy ahelyett, hogy érvelnének az én igazságtalan megjegyzéseim ellen, inkább egyből személyeskednek, majd egy másik embernek kell szót emelni a védelmükben, az nekem (nagyon finom leszek) nem szimpi. Kábé egy fogyatékos gyerek lehet ilyen az iskola első napjaiban.
Néma gyereknek az anyja se...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!