Eltudná nekem valaki magyarázni hogy Bokrosnak a programjában mi lenne ami hasznos lenne a társadalom számára? Milyen logika alapján fejlődne a gazdaságunk?
Tanárképzés csökkentése: úgy-úgy! Kevesebb tanárt! Züllesszük le még jobban az oktatást!
Tandíj bevezetése: ez népszavazáson bukott el, még amikor csak tervben volt. Csak azt eredményezné, hogy kevesebb diák járjon a felsőoktatásba.
Felsőoktatási intézmények számának csökkentése: ez az előző javaslatból automatikusan következik - kevesebb diák, kevesebb egyetem, főiskola.
Minimálbér megadóztatása - ez csak akkor jöhet szóba, ha ezzel egyidejűleg drasztikusan megemelik a minimálbért. Így pedig már nem növel semmiféle bevételeket.
A többinek még van értelme.
A magán-egészségbiztosítási rendszer csak azt eredményezné, hogy az egészségünk közvetlenül is a bankárok irányítása alá kerülne. Amerikában így van (Obama be akarta szüntetni, állami egészségbiztosítókat akart, a nép meg tüntetett ellene, hogy "jajj ne, jön a kommunizmus"), és ha az ő üzleti érdekük azt sugallja, hogy neked ne kössenek biztosítást, akkor gondolnak egyet, és nem kötnek. Kell ez nekünk?
- Kevesebb lakos (sokan emigrálnak, öngyilkosok lesznek, éhenhalnak, vagy egy életre elmegy a kedvük a gyerekvállalástól)
- Ezáltal csökkenő állami kiadások (nem kell kifizetni a halottnak a nyugdíjat)
- Ami még maradt, azt eladjuk, így nem tudjuk majd elkótyavetyélni, hiszen már nem a miénk
- A hiperinfláció útján megtanulhatjuk becsülni a keveset, és elérhetjük az erkölcsös életet, a bibliai szegénységet
Ja, csak a pénzügyminiszteri működéséből indultam ki, nem a programjából...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!