Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ekkora probléma a...

Miért ekkora probléma a rendőrök korai nyugdíjának az elvétele?

Figyelt kérdés

Apám 42 éves, egy gyárban rohad 3 műszakban. Szar kedve van, mindent kritizál. 40 éves nyugdíjazott rendőr meg lóbálja a lábát, ha meg kevésnek gondolja a nyugdíját, akkor feketén biztonságiőrködik, ezzel is mások elől veszi el a munkát, amiből manapság így is kevés van.

Nem lehet azt megoldani, hogy akinek az egészsége már nem olyan hű de jó, abból irodista rendőr lenne? Meg a tűzoltóságnál is. Vagy az idősebb rendőr "tanítaná" a fiatalabbat szolgálat idején.

A tűzoltók meg csak évente egyszer-kétszer kockáztatják életüket, mikor az évben egyszer a kisvárosban tűz üt ki, vagy egy katasztrófa történik.

Persze-persze, mert "jogállamban nem lehet jogot elvenni", blablabla, yaddayaddayadda, de szerintetek van igazság, hogy a "kisemberek" dolgozzák szét az agyukat, a rendőr és tűzoltó meg kávézgat?

2011. júl. 16. 00:57
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
25%
Látom, nem fogod fel te sem a lényeget, hogy nekem nincs mit felvállalnom sem bizonyítanom. Ugye nem azt akarod mondani hogy nem vagy képben rólam? Mindenki aki csak járatos ezen a fórumon tudja mit csináltam, mi volt az élettörténetem. Nem fogom újra leírni, mert mindenkinek ez a baja már velem. De ha akarod, priviben állok rendelkezésedre. Még linket is kaphatsz, ha akarod.
2011. júl. 18. 21:36
 42/49 anonim ***** válasza:

kolopele -

Engem különösebben nem érdekel, hogy te ezeken az oldalakon mit csináltál és miket írtál akár kérdésként, akár korábbi válaszként.

Én azt érzékelem, hogy a kérdésekre kitérő válaszokat adsz és úgy tűnik nincs saját véleményed.

A visszamenőleges törvényi változtatásról még mindig nem írtál semmit - vagy nincs véleményed, vagy nem mered leírni?

2011. júl. 18. 22:46
 43/49 anonim ***** válasza:
25%
Rendben van. Egyetértek vele. Mégpedig azért, mert minden ember, végezzen akármilyen munkát is, valamilyen szinten romlik az egészsége. Van akinek a szeme, van akinek a dereka, van akinek a lába, teljesen mindegy. A bányászokat kivéve nem tartom helyénvalónak a korai nyugdíjat. Elég sokan vannak akik teljesen egészségesen mentek el nyugdíjba, és mellette a mai napig dolgozgatnak is. A többi ember miatt nem tartom ezt helyénvalónak. Személy szerint engem ez nem fog érinteni, mert én nem a nyugdíjamból fogok élni, 49 évesen már elértem azt hogy a 4 gyerekem jövője is sínen van. Azt hiszem ezzel válaszoltam arra is hogy miért is nem lettem rendőr. Egyrészt olyan műszaki érzékkel áldott meg a sors amit rajtam kívül még senki nem tudott megcsinálni, legalábbis az adott területen, megteremtettem jelen pillanatban 180 család megélhetését, és azon vagyok hogy ez tovább nőhessen. Rendőrként erre vajmi kevés esélyem lett volna. Mint mondtam, konkrétan nem érdekel, mert nem lesz rám semmilyen hatással ez a módosítás, de más dolgozó emberekkel szemben nem tartom erkölcsösnek. Arról nem is beszélve hogy a legtöbb ember nem tud annyit megkeresni hogy ne szoruljon rá majd a nyugdíjra, és ezek a korkedvezményes (sokszor nem is alacsony) nyugdíjak is közrejátszanak a nyugdíjkassza apadásában. Vagyis aki egészséges, az dolgozzon újra, vagy ne dolgozzon, de adózzon a nyugdíja után, és akkor nem a majdani nyugdíjasok látják a kárát. Akinek pedig súlyos egészségügyi gondjai vannak, arra természetesen ne vonatkozzon a törvény. Csak legyenek meg a szükséges orvosi felülvizsgálatok. Ha csak azt nézem hányan százalékoltatták le magukat, és mellette persze dolgoznak is, nem kis összeg jönne ki ezekből az elherdálásokból. Rendet kell már végre tenni, és a Fidesz éppen azon van.
2011. júl. 18. 23:14
 44/49 anonim ***** válasza:
58%

kolopele

Még mindig nem arra válaszoltál, ami a konkrét kérdés volt, kifejezetten neked feltéve:

MI A VÉLEMÉNYED A TÖRVÉNYEK VISSZAMENŐLEGES MÓDOSÍTÁSÁRÓL?

2011. júl. 19. 10:21
 45/49 doboszoli ***** válasza:
19%

Nekem már háromszor "volt szerencsém" részt venni ilyen felülvizsgálaton. "Hozott anyagból" is dolgoznak, valamint erre specializálódott orvosok a helyszínen megvizsgálnak(nem kicsit), mintegy kontrollálva a kolléga által kiadott vizsgálati eredményeket. Csalás kizárható.

(bár lehetnek/vannak kivételek, de azért nem a fele rokkant csaló)

Kolopele, te szívesen alkalmaznál-e olyan dolgozót, aki nem félszemű/kezű/lábú, nem idióta, de mondjuk belgyógyászati, kardiolgiai, nephrológiai gondozás alatt áll, és minden héten egy-két fél napot itt tölt, a munkaidőből.(vérvétel, vizsgáltok.) Pedig látszólag kutya baja, 100 kiló feletti, erős ember. Elítélendő-e ez az ember, ha a kőkemény 60 ezres rokkantnyugdíja mellé, éjjeliőrködik, mert ez a munka beilleszthető a kezelésekbe?

Némely "okos" itt is mondta, " vagy nyugdíj, vagy munka".

Tessék kipróbálni, és akkor nyilatkozni.

2011. júl. 19. 11:40
 46/49 anonim ***** válasza:
15%
"MI A VÉLEMÉNYED A TÖRVÉNYEK VISSZAMENŐLEGES MÓDOSÍTÁSÁRÓL?" EGYETÉRTEK VELE! Doboszoli, úgy látom te sem értetted meg a válaszom lényegét.
2011. júl. 19. 20:22
 47/49 doboszoli ***** válasza:
60%
Kérlek világosítsd meg az elmémet!
2011. júl. 21. 09:15
 48/49 anonim ***** válasza:
15%
Ha valaki igazoltan rokkant nyugdíjas, én abszolút nem sajnálom tőle ha mellette végez valamilyen könnyebb munkát, te ezt értelmezed félre de nagyon. Csak elég sokan vannak, akiknek kutya baja, mégis elmentek táppénzre, vagy korkedvezményes nyugdíjba, emellett meg dolgoznak is, egyszerűen nem tartom erkölcsösnek. Ennyi az egész. Nem kell emögött semmilyen tudományos dolgot kutatni sem belemagyarázni. Amennyiben jogos, semmi kifogásom ellene.
2011. júl. 21. 12:20
 49/49 doboszoli ***** válasza:
100%

Örömmel látom, hogy szelídülnek a radikális hozzáállások.

Elvileg minden rokkantosítás "jogos, és szabályos", hiszen a fent leírt módon történt. Nem a háziorvos,vagy a tisztelendő úr mondta ki a határozatot, hanem egy független, hozzáértő(?) bizottság. Azt is megengedem, hogy előfordulhat korrupt ügy, (miért pont itt ne lenne), de az ilyen vélemények, hogy "legalább a fele mehetne dolgozni, mert csaló", kissé légből kapottak.

Beszélgettem mostanában felülvizsgálaton részt vett emberekkel. Ugyanúgy átestek a vizsgálatok a ló túlsó oldalára, mint anno, mikor pénzért "bárki" rokkant lehetett. Magyarul néhány,( vagy jó néhány, de bőven a kisebbik hányad) csaló miatt szívatják az egész rokkant társadalmat. Dobálják ki az utcára az ötvenen túli, évek óta a munkaerőpiacról kiesett embereket, akik innentől ugyanúgy viszik a pénzt segély, vagy közmunka(bér) formájában, mint eddig a rokkant nyugdíjjal.

Ezért írtam valahol, hogy az egész nem más mint erőfitogtatás a Fidesz részéről, népszerűsködés, amire a manipulálható emberek ráharapnak, anélkül, hogy gondolkodnának.

2011. júl. 22. 05:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!