Miért ekkora probléma a rendőrök korai nyugdíjának az elvétele?
Apám 42 éves, egy gyárban rohad 3 műszakban. Szar kedve van, mindent kritizál. 40 éves nyugdíjazott rendőr meg lóbálja a lábát, ha meg kevésnek gondolja a nyugdíját, akkor feketén biztonságiőrködik, ezzel is mások elől veszi el a munkát, amiből manapság így is kevés van.
Nem lehet azt megoldani, hogy akinek az egészsége már nem olyan hű de jó, abból irodista rendőr lenne? Meg a tűzoltóságnál is. Vagy az idősebb rendőr "tanítaná" a fiatalabbat szolgálat idején.
A tűzoltók meg csak évente egyszer-kétszer kockáztatják életüket, mikor az évben egyszer a kisvárosban tűz üt ki, vagy egy katasztrófa történik.
Persze-persze, mert "jogállamban nem lehet jogot elvenni", blablabla, yaddayaddayadda, de szerintetek van igazság, hogy a "kisemberek" dolgozzák szét az agyukat, a rendőr és tűzoltó meg kávézgat?
kolopele -
Engem különösebben nem érdekel, hogy te ezeken az oldalakon mit csináltál és miket írtál akár kérdésként, akár korábbi válaszként.
Én azt érzékelem, hogy a kérdésekre kitérő válaszokat adsz és úgy tűnik nincs saját véleményed.
A visszamenőleges törvényi változtatásról még mindig nem írtál semmit - vagy nincs véleményed, vagy nem mered leírni?
kolopele
Még mindig nem arra válaszoltál, ami a konkrét kérdés volt, kifejezetten neked feltéve:
MI A VÉLEMÉNYED A TÖRVÉNYEK VISSZAMENŐLEGES MÓDOSÍTÁSÁRÓL?
Nekem már háromszor "volt szerencsém" részt venni ilyen felülvizsgálaton. "Hozott anyagból" is dolgoznak, valamint erre specializálódott orvosok a helyszínen megvizsgálnak(nem kicsit), mintegy kontrollálva a kolléga által kiadott vizsgálati eredményeket. Csalás kizárható.
(bár lehetnek/vannak kivételek, de azért nem a fele rokkant csaló)
Kolopele, te szívesen alkalmaznál-e olyan dolgozót, aki nem félszemű/kezű/lábú, nem idióta, de mondjuk belgyógyászati, kardiolgiai, nephrológiai gondozás alatt áll, és minden héten egy-két fél napot itt tölt, a munkaidőből.(vérvétel, vizsgáltok.) Pedig látszólag kutya baja, 100 kiló feletti, erős ember. Elítélendő-e ez az ember, ha a kőkemény 60 ezres rokkantnyugdíja mellé, éjjeliőrködik, mert ez a munka beilleszthető a kezelésekbe?
Némely "okos" itt is mondta, " vagy nyugdíj, vagy munka".
Tessék kipróbálni, és akkor nyilatkozni.
Örömmel látom, hogy szelídülnek a radikális hozzáállások.
Elvileg minden rokkantosítás "jogos, és szabályos", hiszen a fent leírt módon történt. Nem a háziorvos,vagy a tisztelendő úr mondta ki a határozatot, hanem egy független, hozzáértő(?) bizottság. Azt is megengedem, hogy előfordulhat korrupt ügy, (miért pont itt ne lenne), de az ilyen vélemények, hogy "legalább a fele mehetne dolgozni, mert csaló", kissé légből kapottak.
Beszélgettem mostanában felülvizsgálaton részt vett emberekkel. Ugyanúgy átestek a vizsgálatok a ló túlsó oldalára, mint anno, mikor pénzért "bárki" rokkant lehetett. Magyarul néhány,( vagy jó néhány, de bőven a kisebbik hányad) csaló miatt szívatják az egész rokkant társadalmat. Dobálják ki az utcára az ötvenen túli, évek óta a munkaerőpiacról kiesett embereket, akik innentől ugyanúgy viszik a pénzt segély, vagy közmunka(bér) formájában, mint eddig a rokkant nyugdíjjal.
Ezért írtam valahol, hogy az egész nem más mint erőfitogtatás a Fidesz részéről, népszerűsködés, amire a manipulálható emberek ráharapnak, anélkül, hogy gondolkodnának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!