Miért ekkora probléma a rendőrök korai nyugdíjának az elvétele?
Apám 42 éves, egy gyárban rohad 3 műszakban. Szar kedve van, mindent kritizál. 40 éves nyugdíjazott rendőr meg lóbálja a lábát, ha meg kevésnek gondolja a nyugdíját, akkor feketén biztonságiőrködik, ezzel is mások elől veszi el a munkát, amiből manapság így is kevés van.
Nem lehet azt megoldani, hogy akinek az egészsége már nem olyan hű de jó, abból irodista rendőr lenne? Meg a tűzoltóságnál is. Vagy az idősebb rendőr "tanítaná" a fiatalabbat szolgálat idején.
A tűzoltók meg csak évente egyszer-kétszer kockáztatják életüket, mikor az évben egyszer a kisvárosban tűz üt ki, vagy egy katasztrófa történik.
Persze-persze, mert "jogállamban nem lehet jogot elvenni", blablabla, yaddayaddayadda, de szerintetek van igazság, hogy a "kisemberek" dolgozzák szét az agyukat, a rendőr és tűzoltó meg kávézgat?
Igazatok van. Amúgy szüleim sulykolnak engem ilyenekkel, de előtte én is a rendőröket védtem. Amúgy apám nem dolgozott, csak a rendszerváltás után.
Hála szüleimnek, most már nekem is szar kedvem van és én is elkezdek mindent kritizálni. Be kell vallanom valamit : ezt a kérdést csak gyűlöletkeltés céljából hoztam létre. Provokáltam. Hónapok óta olvasgatom a kérdéseket és válaszolgatok, van, ahol negyven éves munkásembernek adom ki magam, és úgy válaszolok. Talán soha nem fogom megérdemelni, hogy boldog legyek.
Másnak kiadni Magadat, mint aki valójában vagy, tényleg nem túl becsületes dolog, de az a része elfogadható, hogy úgy próbálsz meg tapasztalatokat gyűjteni, ahogyan módodban áll.
Ez a környezet kiváló erre, mert személytelen, - mindenki azt ír magáról, amit éppen kedve szottyan, - tehát nem Te avagy az egyedüli, aki ezt megtette idáig, meg fogja tenni ezután is.
Nekem ebből az emberek tudatos átverése az, ami nem tetszik, de ez az én nyomorom, - a mai, szélhámos világban nem képviselsz kirívóan jellemtelen vonalat SAJNOS.
Akinek nem tetszik a jelenség, - amire a kérdésben utaltál, - azoknak elsősorban a visszamenőlegesség intézménye az, ami elfogadhatatlan, - lényegében az derül ki ebből, hogy az a legnagyobb szélhámos ebben az országban, aki "törvénykezik".
Akiknek tetszik ez, azok meg arra élveznek, hogy más emberek nem boldogulnak, - igazi magyaros mentalitással, (le sem tagadhatnák magyarságukat).
Az, hogy megszigorítják a kedvezményes nyugdíjakat, még érthető is lenne, bár akkor látnám etikusnak, ha magukon kezdenék a spórolást. Ennek azonban nyomát sem látni.(Tessék megcáfolni, ha nem tudok valamiről!)
De:
Maradjunk a rendőröknél.
Amikor 25 éve felszereltek, vállalták a parancsuralmi rendszerben való munkát, a sz.r fizetést, az emberek egy részének megvetését, stb. Cserébe ígéretet kaptak a korkedvezményre, amit most meg akarnak vonni tőlük.
Mondjuk azt, hogy HOLNAPTÓL más a rendszer, ezek,és ezek a feltételek. Vagy vállalod, vagy nem.
Visszamenőleg azonban disznóság beleavatkozni, még magának a Királynak is.
kolopele - a diplomádat nem a konkurencia miatt kérdeztem.
Mit szólnál hozzá, ha a Fidesz behozna egy törvényjavaslatot, visszamenőleges hatállyal, hogy a múlt rendszerben megszerzett diplomád nem ér semmit és újra kellene járnod az iskoláidat?
A 25 éves munkaviszony utáni helyzettel ugyanez a probléma. A Fidesznek nincs annyi esze, hogy a törvényi hátteret úgy teremtse meg, hogy ne ütközzön a demokratikus jogokkal.
Ha a nép azt mondaná, hogy a fülke forradalom visszamenőleges hatállyal nem érvényes és a Fidesz ezért nem legális, akkor el kellene, hogy fogadják, mert ugyanazt csinálnák mint saját maguk a fideszesek.
Pedig Lázár Jancsi jogász. Valószínű többször megbukhatott, mert alapvető jogi rendszerekkel nincs tisztában. Másrészt egy oltári nagy hazug ember, mert ellenzékben pont ő volt aki meg akarta védeni a nyugdíjas rendfenntartókat is.
Mifelénk erre két jelző van: köpönyegforgató és gerinctelen.
kolopele - a lényeget nem akarod megértei, visszamenőleges hatályú törvények életbelépése!
A kapitalizmusban a munkavégzéshez semmilyen "papír" nem szükséges, ha tudod csinálni. Nyilván diploma sem.
Fideszes vagy?
kolopele -
Nyíltan vállald fel magad - ma még nem szégyen Fideszesnek lenni - akkor vagy gerinces ember.
Ha ennyire könnyűnek tartod pl. a rendőrségi munkát, akkor te miért nem lettél rendőr?
A diploma megszerzéséért lazán is lehetett tanulni, úgy, hogy kettesekkel átcsúsztál és meglett. Ha meg küzdöttél, akkor nem lehettél különösebben okos. Eldöntöd, hogy melyikbe sorolod magad.
A "lényegre" nincs válaszod - csak emlékeztetőül: visszamenőleges hatályú törvény módosítások?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!