Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ekkora probléma a...

Miért ekkora probléma a rendőrök korai nyugdíjának az elvétele?

Figyelt kérdés

Apám 42 éves, egy gyárban rohad 3 műszakban. Szar kedve van, mindent kritizál. 40 éves nyugdíjazott rendőr meg lóbálja a lábát, ha meg kevésnek gondolja a nyugdíját, akkor feketén biztonságiőrködik, ezzel is mások elől veszi el a munkát, amiből manapság így is kevés van.

Nem lehet azt megoldani, hogy akinek az egészsége már nem olyan hű de jó, abból irodista rendőr lenne? Meg a tűzoltóságnál is. Vagy az idősebb rendőr "tanítaná" a fiatalabbat szolgálat idején.

A tűzoltók meg csak évente egyszer-kétszer kockáztatják életüket, mikor az évben egyszer a kisvárosban tűz üt ki, vagy egy katasztrófa történik.

Persze-persze, mert "jogállamban nem lehet jogot elvenni", blablabla, yaddayaddayadda, de szerintetek van igazság, hogy a "kisemberek" dolgozzák szét az agyukat, a rendőr és tűzoltó meg kávézgat?

2011. júl. 16. 00:57
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Igazatok van. Amúgy szüleim sulykolnak engem ilyenekkel, de előtte én is a rendőröket védtem. Amúgy apám nem dolgozott, csak a rendszerváltás után.

Hála szüleimnek, most már nekem is szar kedvem van és én is elkezdek mindent kritizálni. Be kell vallanom valamit : ezt a kérdést csak gyűlöletkeltés céljából hoztam létre. Provokáltam. Hónapok óta olvasgatom a kérdéseket és válaszolgatok, van, ahol negyven éves munkásembernek adom ki magam, és úgy válaszolok. Talán soha nem fogom megérdemelni, hogy boldog legyek.

2011. júl. 17. 00:29
 32/49 anonim ***** válasza:

Másnak kiadni Magadat, mint aki valójában vagy, tényleg nem túl becsületes dolog, de az a része elfogadható, hogy úgy próbálsz meg tapasztalatokat gyűjteni, ahogyan módodban áll.

Ez a környezet kiváló erre, mert személytelen, - mindenki azt ír magáról, amit éppen kedve szottyan, - tehát nem Te avagy az egyedüli, aki ezt megtette idáig, meg fogja tenni ezután is.

Nekem ebből az emberek tudatos átverése az, ami nem tetszik, de ez az én nyomorom, - a mai, szélhámos világban nem képviselsz kirívóan jellemtelen vonalat SAJNOS.

Akinek nem tetszik a jelenség, - amire a kérdésben utaltál, - azoknak elsősorban a visszamenőlegesség intézménye az, ami elfogadhatatlan, - lényegében az derül ki ebből, hogy az a legnagyobb szélhámos ebben az országban, aki "törvénykezik".

Akiknek tetszik ez, azok meg arra élveznek, hogy más emberek nem boldogulnak, - igazi magyaros mentalitással, (le sem tagadhatnák magyarságukat).

2011. júl. 17. 12:20
 33/49 anonim ***** válasza:
0%
kolopele milyen diplomád van?
2011. júl. 17. 20:26
 34/49 anonim ***** válasza:
0%
Semmi köze nincs a diplomámnak a két szabadalmamhoz. Van ugyan egy mérnökim, de ezeket az alapanyag technológiai eljárásokat nem tanítják sehol. Ha tanítanák, konkurenciám is volna valószínűleg.
2011. júl. 17. 21:22
 35/49 doboszoli ***** válasza:
94%

Az, hogy megszigorítják a kedvezményes nyugdíjakat, még érthető is lenne, bár akkor látnám etikusnak, ha magukon kezdenék a spórolást. Ennek azonban nyomát sem látni.(Tessék megcáfolni, ha nem tudok valamiről!)

De:

Maradjunk a rendőröknél.

Amikor 25 éve felszereltek, vállalták a parancsuralmi rendszerben való munkát, a sz.r fizetést, az emberek egy részének megvetését, stb. Cserébe ígéretet kaptak a korkedvezményre, amit most meg akarnak vonni tőlük.

Mondjuk azt, hogy HOLNAPTÓL más a rendszer, ezek,és ezek a feltételek. Vagy vállalod, vagy nem.

Visszamenőleg azonban disznóság beleavatkozni, még magának a Királynak is.

2011. júl. 18. 06:50
 36/49 anonim ***** válasza:

kolopele - a diplomádat nem a konkurencia miatt kérdeztem.

Mit szólnál hozzá, ha a Fidesz behozna egy törvényjavaslatot, visszamenőleges hatállyal, hogy a múlt rendszerben megszerzett diplomád nem ér semmit és újra kellene járnod az iskoláidat?

A 25 éves munkaviszony utáni helyzettel ugyanez a probléma. A Fidesznek nincs annyi esze, hogy a törvényi hátteret úgy teremtse meg, hogy ne ütközzön a demokratikus jogokkal.

Ha a nép azt mondaná, hogy a fülke forradalom visszamenőleges hatállyal nem érvényes és a Fidesz ezért nem legális, akkor el kellene, hogy fogadják, mert ugyanazt csinálnák mint saját maguk a fideszesek.

Pedig Lázár Jancsi jogász. Valószínű többször megbukhatott, mert alapvető jogi rendszerekkel nincs tisztában. Másrészt egy oltári nagy hazug ember, mert ellenzékben pont ő volt aki meg akarta védeni a nyugdíjas rendfenntartókat is.

Mifelénk erre két jelző van: köpönyegforgató és gerinctelen.

2011. júl. 18. 17:27
 37/49 anonim ***** válasza:
0%
Mondtam hogy nem számít a diplomám. Anélkül is ugyanúgy csinálnám tovább, mert ez nem diplomához van kötve. Azért a kettő nem ugyanaz. Mármint a korkedvezményes nyugdíj vagy a diploma elvétele. Az egyikért tanultál, megszenvedtél, míg a másikért korántsem biztos.
2011. júl. 18. 18:52
 38/49 anonim ***** válasza:

kolopele - a lényeget nem akarod megértei, visszamenőleges hatályú törvények életbelépése!

A kapitalizmusban a munkavégzéshez semmilyen "papír" nem szükséges, ha tudod csinálni. Nyilván diploma sem.

Fideszes vagy?

2011. júl. 18. 20:24
 39/49 anonim ***** válasza:
0%
Ez az elmúlt közel egy évben amióta itt irogatok nem volt elég nyilvánvaló?
2011. júl. 18. 21:10
 40/49 anonim ***** válasza:

kolopele -

Nyíltan vállald fel magad - ma még nem szégyen Fideszesnek lenni - akkor vagy gerinces ember.

Ha ennyire könnyűnek tartod pl. a rendőrségi munkát, akkor te miért nem lettél rendőr?

A diploma megszerzéséért lazán is lehetett tanulni, úgy, hogy kettesekkel átcsúsztál és meglett. Ha meg küzdöttél, akkor nem lehettél különösebben okos. Eldöntöd, hogy melyikbe sorolod magad.

A "lényegre" nincs válaszod - csak emlékeztetőül: visszamenőleges hatályú törvény módosítások?

2011. júl. 18. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!