Liberális belharc. Vélemény?
Az Egyenlítő TV blog birtokába került dokumentum szerint az LMP 49 tagja – köztük a párt tíz országgyűlési-képviselője – kiakadt az egyre durvább belharcokon.
A 49 aláíró kifogásolja, hogy a párton belüli érdekcsoportok marakodása során az LMP-sek többek között „patkánynak”, „politikai prostituáltnak”, „drogos k****nak”, „sz*rkavarónak” nevezték egymást. A levél megfogalmazói szerint az LMP-s érdekcsoportok úgy beszéltek egyes párttagokról , hogy „el kell szívni előlük a levegőt”, „ki kell őket füstölni a pártból”, „el kell vágni a torkukat”.
A levélírók – köztük Schiffer András, Karácsony Gergely, Kaufer Virág és Scheiring Gábor – szerint amennyiben az LMP nem változtat jelenlegi belső működésén, „el fog menni a párt mellett a történelem”.
Hát igen, a liberalizmus...
Kit érdekel?
hallottam már ennél cifrábbat is...
"Hát igen, a liberalizmus.."
Most akkor te választ vársz, vagy helyeslést?
ui: te vagy az aki előszeretettel foglakozik egy 5%-os törpepárt (LuMPenPárt néven szoktad emlegetni) dolgaival?
Úgy használod a liberalizmus szót, mintha valami egy az egyben elutasítandó méreg lenne, holott nincs olyan, hogy "a" liberalizmus, több változata létezik ugyanis. Ezt mindenki tudja, aki kicsit is ért a politikai filozófiához. Amúgy az LMP nem az ultraliberális vonalat képviseli - aki mást mond, az mást akar hinni, de ettől még az nem lesz igaz. Csak el kell olvasni, mi volt a programjuk.
Az LMP-ben is vannak ideológiai belharcok, ez minden pártban van, ez abszolút nem meglepő. A pártvezető nélküli párt elég érdekes megoldás, a Google-nél működik az ilyen típusú irányítás (nagyon is), nem tudom, pártnál tényleg lehet-e ez tartós.
Nem tisztem védeni egy cigányvédő pártot,de:
"uralják a közbeszédet sablontémáikkal, melyeket gyomorforgatóan interpretálnak. Materializmusukra jó példa, hogy mennyire össze tudnak veszni a koncon az "elvtársak"."
Azért beszoktak dobni olyan dolgokat is, ami nem biztos, hogy sablontéma vagy hülyeség: pl környezetvédelem
A mai világ pedig materialista. Ha nem tetszik akkor élj remeteként vagy egy biofarmon vagy költözz Észak-Koreába.
"Úgy használod a liberalizmus szót, mintha valami egy az egyben elutasítandó méreg lenne, holott nincs olyan, hogy "a" liberalizmus, több változata létezik ugyanis. Ezt mindenki tudja, aki kicsit is ért a politikai filozófiához."
A liberálisok úgy használják a nacionalista szót, mintha valami egy az egyben elutasítandó méreg lenne, holott nincs olyan, hogy "a" nacionalizmus, több változata létezik ugyanis. Ezt mindenki tudja, aki kicsit is ért a politikai filozófiához.
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:04
Ez elég kielágítő vákasz
Továbbá a kérdező szerint a pénztőke miatt lett 7%-uk
Az fel sem merül benne, hogy van aki tényleg rájuk szavazott...
Mindegy, nem az én dolgom védeni őket.
De a kérdezőnek is komoly baj van a fejével...
Úristen :D Az a félelmetes, ha te magad elhiszed ezt a maszlagot, amit írtál.
Miféle tőkeinjekció? :D Van 2 LMP-s ismerősöm, és láttam a kampányidőszakban, hogy saját utolsó ezer forintjaikat dobták össze, meg a szimpatizánsoktól kértek pénzt, mert nem volt nekik. A külföldi tőke pedig szerinted hogyan hat a választói magatartásra? Ha ők pénzt kapnak, attól én miért szavaznék rájuk?
:D Mindenesetre gratulálok ahhoz, hogy gondolkozni is restellsz, csak ilyen konspirációkra telik.
A komment megírásának időpontja: ma 23:12
nem csak a liberálisok utasítják el a nacionalizmust...
"A mai világ pedig materialista. Ha nem tetszik akkor élj remeteként vagy egy biofarmon vagy költözz Észak-Koreába."
A kommunizmus ugyanolyan materialista eszme, mint a neoliberalizmus, úgyhogy hatalmas butaság Észak-Koreával példálózni. Biztos beszívtál a neved alapján.
Az pedig elég baj, hogy nincs igényed többre, mint a materializmus, de akkor a magadfajta ne is politizáljon, csak zabálj, szaporodj, ereszd ki hátul a gázokat. Erre az ösztönlétre, a fogyasztói társadalomba való belesimulásra nevel kedvenc eszméd.
Nem a nacionalizmussal van baj, hanem azzal, ha ezt túlzásba viszik, mintha ez lenne az egyetlen helyes gondolkodásmód, mindenki más szarszemét.
Ugyanez igaz a liberalizmus és konzervativizmus és egyebek hasonló túlzásaira.
Ez nem ideológiai irányzat kérdése, hanem emberfüggő - normális ember megérti, ha valaki máshogy gondolkozik, és kompromisszumkész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!