Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyszerre két megmozdulást is...

Egyszerre két megmozdulást is betiltottak, köztük egy egyetemisták által szervezettet is. A kormány tényleg ennyire fél a néptől, amely megválasztotta?

Figyelt kérdés

[link]

A csütörtökre tervezett egyetemi virrasztást betiltotta a rektor úr, és aznap csakis a Corvinus hallgatói tartózkodhatnak az egyetem területén, este hatkor bezárják a Sóházat és a főépület déli bejáratát, hétkor a C épületet, este tízkor pedig a főépület északi kapuját is. Akkortól a benntartózkodási engedélyek sem lesznek érvényesek.

Biztos szerencsés az egyetemistákat korlátozni? Szerintem ha '56-ban nem tudták megállítani őket, akkor most se fog sikerülni.

[link]

Az ugyancsak csütörtökre tervezett rendvédelmis tüntetés idejére az egész állományt behívják fokozott közbiztonsági ellenőrzésre. A mobiljaikat nem tarthatják maguknál a rendőrök, ami nem szokás.

Mit gondoltok, mi lesz ebből?

2011. jún. 15. 23:21
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
Gratulálok a lányodhoz doboszoli, és sok sikert kívánok neki. Bárcsak mind ilyen lenne.
2011. jún. 16. 09:59
 42/49 anonim ***** válasza:

A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:51

Ilyen a magyar választási rendszer.

2002-ben meg a Fidesz szerezte a legtöbb szavazatot, és az MSZP kormányzott. Ez van.

Gondolj bele, ha olyan lenne, mint az angoloknál, most 99%-a lenne a kormányoldalnak, és lenne 2 azaz kettő ellenzéki képviselőnk. :)

Azzal ne érvelj, hogy a lakosság fele ment el szavazni. Minden jogosult kapott értesítőt, nem volt titok a választások időpontja. Nekem az a véleményem,akinek nem volt 10 perce a voksolásra, az a következő 4 évben tartózkodjon a véleménynyilvánítástól is, mert ellőtte azon ritka lehetőséget, amikor az 1 szem szavazatával érdemben beleszólhat a politikába.

"Szinte az összes fidesz szavazó elment."

Szinte nélkül, az összes, ahogy az MSZP szavazók is, a jobbikosok meg az LMP-sek is.

A nemszavazók meg otthon maradtak, szintén az összes.

"De a felmérések is bizonyítják, hogy egyre csökken a fidesz népszerűség."

Nem tudom, mennyire kíséred figyelemmel az időközi választások eredményeit, de rendre közelítik a tavalyi eredményeket. A kényelmes egyszerű többség egy most vasárnapi választáson se lenne kétséges.

De ha visszaesne a támogatottsága a parlamenti küszöb alá, akkor is 2014-ben esedékes a következő választás.

2011. jún. 16. 17:30
 43/49 anonim ***** válasza:

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:54

Igen, ez itt bevett szokás.

Mondjuk engem sosem zavart. :)

2011. jún. 16. 17:32
 44/49 anonim ***** válasza:

"és lenne 2 azaz kettő ellenzéki képviselőnk. :) "

Helyesbítek: három. 2 mszp-s, meg egy Molnár Oszkár. :)

2011. jún. 16. 17:36
 45/49 doboszoli ***** válasza:
55%

Visszatérve az eredeti kérdésre, most olvastam, hogy az M3-ason néhány autóbuszt visszafordítottak, amik a tüntetésre mentek volna.

Nem, egyáltalán nem félnek...

2011. jún. 16. 17:36
 46/49 anonim ***** válasza:

"...Nekem az a véleményem,akinek nem volt 10 perce a voksolásra, az a következő 4 évben tartózkodjon a véleménynyilvánítástól is, ..."

Ahhoz mit szólsz, hogy az akkor rendelkezésre álló választék közül senki, ill. semelyik sem volt méltó arra, hogy hatalomra próbáljam segíteni?

Vannak, akik nem "erőből szavaznak", - bármennyire is hihetetlen. Szélhámosokról pedig nincs is mit beszélni...

Gyengébbek kedvéért: "Erőből szavazni" = Mindegy kire, csak a jelenlegiek takarodjanak... Nekem nem (!) mindegy, hogy milyen árat fizetek egy szavazás következményeiért, - és ha hulladékból, korrupt, öncélú, pazar életvitelű, együgyű, antiszociális, hazug szélhámosokból áll össze a választék, akkor inkább nem szavazok - abban bízva, hogy másoknak is megjön az esze és egyszer csak feloszlatják azt a hordát, amelyik jelenleg is a Parlamentet gyalázza.

- Többet teszek ezzel a Hazámért, mint azzal, hogy ugyanazokat segítem hatalomra, akik több, mint 20 éve csöcsre veszik a komplett magyar lakosságot.

2011. jún. 16. 20:03
 47/49 anonim ***** válasza:

"Ahhoz mit szólsz, hogy..."

Röviden: semmit, mert nem érdekel.

Kicsit hosszabban: ha a jelenlegi felhozatalból mindenki méltatlan a voksodra, alapítasz egy pártot, jelölteted magad, szerzel támogatottságot, megnyered, stb.

Megpróbáltad?

Vagy olyan vagy, mint a Muppet-showban a két öregúr, akiknek soha nem jó semmi, de azért ki nem hagynák a következő előadást? :)

2011. jún. 16. 20:26
 48/49 anonim ***** válasza:
Csak egy buszt állítottak meg, és azt is csak átvizsgálták. Mindenki érdeke hogy ne legyen rendbontás.
2011. jún. 16. 21:57
 49/49 doboszoli ***** válasza:
Délután még "több" buszt emlegettek, igaz később korrigálták.
2011. jún. 17. 06:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!