Egyszerre két megmozdulást is betiltottak, köztük egy egyetemisták által szervezettet is. A kormány tényleg ennyire fél a néptől, amely megválasztotta?
A csütörtökre tervezett egyetemi virrasztást betiltotta a rektor úr, és aznap csakis a Corvinus hallgatói tartózkodhatnak az egyetem területén, este hatkor bezárják a Sóházat és a főépület déli bejáratát, hétkor a C épületet, este tízkor pedig a főépület északi kapuját is. Akkortól a benntartózkodási engedélyek sem lesznek érvényesek.
Biztos szerencsés az egyetemistákat korlátozni? Szerintem ha '56-ban nem tudták megállítani őket, akkor most se fog sikerülni.
Az ugyancsak csütörtökre tervezett rendvédelmis tüntetés idejére az egész állományt behívják fokozott közbiztonsági ellenőrzésre. A mobiljaikat nem tarthatják maguknál a rendőrök, ami nem szokás.
Mit gondoltok, mi lesz ebből?
"A helyzet az, hogy a demokrácia a többség diktatúrája.
Elhiszem, hogy ha épp a kisebbséghez tartozol, akkor az nem olyan fincsi, de az úgy nem f@sza, hogy ha én vagyok a többség, akkor demokrata vagyok, ha meg megfordul a dolog, akkor szar a demokrácia. "
A gond az, hogy a mandátumok 2/3-a nem a lakosság 2/3-a. Ezt már milliószor megbeszéltük.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__131..
A választásokon a lakosság fele ment el szavazni. Akik elmentek azoknak kicsivel több mint a fele fideszre szavazott. Szinte az összes fidesz szavazó elment. Én személy szerint nem ismerek egyet se aki nem ment el szavazni. De a felmérések is bizonyítják, hogy egyre csökken a fidesz népszerűség.
+
Tehát nem a fidesz szavazók alkotják az országban a többséget.
"A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:37" Azért vagyok még viszonylag jó százalékon, mert elsősorban az egészség oldalakon igyekszem segítséget nyújtani másoknak, csak ott a kuruzslók szoktak lepontozni. A politikai oldalon ha józanul és minden sértegetés nélkül, kulturáltan reagálok, akkor is jönnek a piros kezek? Ez itt bevett szokás?
Ugyan, dehogy érzem kötekedésnek. Aki több sorban képes leírni a véleményét, azt én már beszélgetőtársnak tekintem.
Én nem arra gondoltam, hogy az alkohol kovácsolja össze őket, hanem hogy azok a tevékenységek, közös programok, amik közben isznak.
Ismerek olyan embert, aki egyetemista éveiben lett alkoholista. De ez is ritka szerintem, viszont negatív példának tökéletes.
Ráadásul ezen emberek eloszlását sem vehetjük egyenlőnek. Én úgy gondolom, hogy régiótól, felsőoktatási intézmény fajtájától, a szak beállítottságától és még rengeteg más dologtól függ. Ha tehát magának ilyen rossz tapasztalatai vannak, az még nem jelenti, hogy máshol is hasonlóan mennek a dolgok. Bár abban ne kételkedek, hogy tartja a kapcsolatot más egyetemek tanáraival, ezért is tud több példát, ellenpéldát mondani, viszont azt se lehet készpénznek venni, hiszen tudjuk, hogy az emberek szeretnek túlozni. Például ha egy prof. azt mondja, hogy a diákjai fele részegen jár be órákra, akkor az lehet, hogy valójában csak egy 10-20 fős társaság, akik valóban nem egyetemre valók, viszont belőlük általánosítást levonni nem szerencsés dolog.
Hát kolopele ez megint nem jött be...
Mielőtt az egyetemistákat általánosságban alkoholista, semmirekellő, ingyenélő bagázsnak állítjátok be, halljátok szavam.
Lányom, tegnap államvizsgázott élelmiszermérnökként.(MSC)
Az államvizsga eredménye:jeles.
A csoportban négyen voltak, mind a négyen jelesre vizsgáztak.
Két hete volt a szakdolgozat védése(sük) eredmény :jeles
Ösztöníjat végig 4,5 feletti átlagra kapott.
Ma,(az államvizsga másnapján) kezd dolgozni, munka mellett szeretné megcsinálni a két éves doktorképzőt.
Egyszer sem fetrengtek a hányásukban, (vagyunk olyan kapcsolatban, hogy elhiggyem neki fenntartás nélkül) pedig jártak bulizni (is).
Lehet, hogy nem ők a többség, de ilyen is van.
Ha esetleg dicsekvésnek tűnt, igen nagyon büszke vagyok rá!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!