Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyszerre két megmozdulást is...

Egyszerre két megmozdulást is betiltottak, köztük egy egyetemisták által szervezettet is. A kormány tényleg ennyire fél a néptől, amely megválasztotta?

Figyelt kérdés

[link]

A csütörtökre tervezett egyetemi virrasztást betiltotta a rektor úr, és aznap csakis a Corvinus hallgatói tartózkodhatnak az egyetem területén, este hatkor bezárják a Sóházat és a főépület déli bejáratát, hétkor a C épületet, este tízkor pedig a főépület északi kapuját is. Akkortól a benntartózkodási engedélyek sem lesznek érvényesek.

Biztos szerencsés az egyetemistákat korlátozni? Szerintem ha '56-ban nem tudták megállítani őket, akkor most se fog sikerülni.

[link]

Az ugyancsak csütörtökre tervezett rendvédelmis tüntetés idejére az egész állományt behívják fokozott közbiztonsági ellenőrzésre. A mobiljaikat nem tarthatják maguknál a rendőrök, ami nem szokás.

Mit gondoltok, mi lesz ebből?

2011. jún. 15. 23:21
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
50%
Mint kutató és egyetemi tanár alátámasztom, hogy a tanulók fele még az órákra sem jár be, van hogy másnaposan beszédelegnek azért néha, valahogy egyáltalán nem érzem úgy hogy rossz ötlet lenne csökkenteni a felsőoktatási intézmények létszámát. Ennyi bőven elég volna a magasabb szintű oktatáshoz, és sokkal szigorúbb feltételek mellett lehetne valaki csak egyetemista. Csak az legyen diplomás, aki valóban az is akar lenni, a többiek válasszanak más szakmát maguknak. Így is többen vannak már mint kellene, amit a különböző hírportálok írnak annak nem sok valóság alapja van, főleg a Fidesz befeketítéséről szól, mint annyi más is. A korkedvezményes nyugdíj sem volt helyes soha, csak azért mert valaki rendőr még nem kell egészségesen idő előtt nyugdíjba vonulniuk.
2011. jún. 16. 00:05
 22/49 anonim ***** válasza:
94%

De most abba gondoljunk bele, hogy ha ezt mind az előző kormány akarta volna bevezetni (a rendőröknél tapasztaltuk), akkor a fidesz, hogy állna mindenhez? Vajon melyik párt lenne aki legelőször szervezni a tüntetéseket?

Érdekes módon akkor a rendőrök és a diákok mellé állnának.

2011. jún. 16. 00:05
 23/49 A kérdező kommentje:

Érdekes, szóval azt mondod, hogy a magyarságért azzal lehet tenni, hogy az alapvető emberi jogokba ütköző törvényekkel visszamenőlegesen elvegyék a már megszerzett javakat. Valóban, ez a magyar ember álma. Milyen szép is.

A készülő felsőoktatási törvényt ismered? Nos, nem fárasztalak a szövegével, inkább belinkelem a kutatóegyetemek rektorainak véleményét róla.

[link]

Vagy ők is tévednek? Vagy ők is csak a saját érdekeiket nézik? Ebben az országban mindenki a saját érdekeit nézi, kivéve a fidesz, és a hozzá közel álló szervezetek, társulások?

2011. jún. 16. 00:07
 24/49 anonim ***** válasza:
68%

szemét mocskos büdös csaló kommunista fidesz

törpe diktátor Orbán

2011. jún. 16. 00:09
 25/49 anonim ***** válasza:
26%

A helyzet az, hogy a demokrácia a többség diktatúrája.

Elhiszem, hogy ha épp a kisebbséghez tartozol, akkor az nem olyan fincsi, de az úgy nem f@sza, hogy ha én vagyok a többség, akkor demokrata vagyok, ha meg megfordul a dolog, akkor szar a demokrácia.

Nem, gyerekek.

Tüntetgessetek szépen, azt szabad, azért néha dolgozzatok is kicsit, mert a segélyek is közmunkához lesznek kötve (ideje, jegyzem meg félhalkan), aztán meg lebetegedtek a nagy nyomortól, és a gyógykezeléseteket is fizethetjük.

2011. jún. 16. 00:12
 26/49 anonim ***** válasza:
7%
angryman, leírtál minden lényegeset. Jó hogy nem vagyok teljesen egyedül a véleményemmel. Én már le sem írom.
2011. jún. 16. 00:12
 27/49 anonim ***** válasza:
79%

a módszerrel van a baj, nem azzal hogy mi ellen tüntetnek.

más kérdés hogy jogosan vagy nem jogosan tüntetnek, de nem szabad megtiltani hogy tüntethessenek, nem szabad korlátozni így a gyülekezési jogot, főleg úgy hogy a fidesz volt a főháborgó 2 évvel ezelőtt.

ezt értsd meg végre kolopele!

2011. jún. 16. 00:18
 28/49 A kérdező kommentje:

00:05

Ahhoz képest, hogy egyetemi tanár, igen csak érdekesen, mondhatnám egyszerűen gondolkodik. Én, ahogy már említettem szeptembertől leszek egyetemista, és biztos vagyok benne, hogy a 4 év alatt lesz olyan, hogy másnaposan ülök majd be órára. Sőt az is lehet, hogy hullarészegen. Mert minden közösségnek megvannak a maga sajátos elvárásai a tagjaival szemben, amiket vagy elfogad az egyén, vagy kizárja magát belőle. Én közösséghez szeretnék tartozni, mert nem vagyok antiszociális. Az, hogy éppen ebben a társadalmi időszakban az összetartó erő az alkoholizmus, engem nem zavar, régen az volt, hogy beöltöztünk keresztes lovagnak, és elmentünk a Közel-Keletre arabot téríteni (ölni). Amíg a drogok közül csak az alkohol a legális, és ezért ahhoz korlátlan mennyiségben és olcsón lehet hozzájutni, addig ne csodálkozzon senki, hogy az emberek élnek is vele.

És hadd kérdezzem meg, hogy mennyire van jó kapcsolatban azokkal a diákokkal, akiket ön említ? Tudja, hogy miután megkapták a diplomát, utána nem tudnak elhelyezkedni? Vagy nem tudják maradéktalanul ellátni a feladatkörüket? Mi van, ha azokból lesz a legjobb szakember, pont azért, mert régebben részt vettek egy közösségben, ezért könnyebben alakítanak ki személyes kapcsolatokat, ismeretségeket a munka világában. Miközben a folyton egyenes háttal ülő egyén semmit sem tud a csapatépítésről és vezetői feladatokról, ezért alkalmatlan például egy középvezetői állás betöltésére. Persze azt is tudom, hogy az egyetemisták körében sok alkoholista van. De ön tényleg maradéktalanul úgy gondolja, hogy ezek az emberek megtartják rossz szokásaikat az egyetem után is, és nem fogják fel, hogy vége a szabad éveknek, most már a társadalomba is be kell illeszkedni, nem csak abba a szűk rétegbe, akikkel az egyetemen volt együtt.

Valóban nyomon követi a hallgatói további életét, hogy ilyen kijelentéseket tegyen/tehessen?

2011. jún. 16. 00:28
 29/49 anonim ***** válasza:
78%
A 65 % - os válaszoló komoly műveltségről tett tanúbizonyságot, ezt nem bírtam kihagyni. Egyébként ismerem a felsőoktatási törvény elleni érveket, de én alaptalannak vallom nagy részét. Nem hinném hogy kevés ma a diplomások száma, sőt ha jól tudom több mint 30 ezren vannak munka nélkül. Ismerek köztük olyanokat is akik nem véletlenül. Nem fog semmilyen visszaesést eredményezni ha csökkenne a létszám, hiszen mint írtam is, jó ha a fele érdemes a diploma megszerzésére, a többi mehetne segédmunkásnak. Belőlük meg hiány van, még az is lehet hogy többen lennének akik majd dolgoznának. Ez van, én így látom a helyzetet. Annyival még kiegészíteném a korkedvezményes nyugdíj témát hogy visszamenőleg már nem biztos hogy szerencsés hozzányúlni, hihetetlen mennyiségű vizsgálat kell ahhoz, hogy például a leszázalékoltan nyugdíjba mentek egészségi állapotát újravizsgálják, az orvos aki leszázalékolta már az sem biztos hogy él, szóval nagy procedúra lenne, nem kevés pénzt is felemésztve. A végeredmény kimenetele pedig kétséges. Azt azonban támogatom, hogy mostantól ne lehessen csak úgy korkedvezménnyel nyugdíjba vonulni az egyébként makk egészsége embereknek, mert akkor a részeg egyetemisták végett én is kérhetem majd hogy idő előtt mehessek nyugdíjba csak mert felőrölték az idegeimet. Mindenesetre kedves kérdező, látatlanba maradjunk annyiban, hogy te a jók táborát fogod erősíteni, és sok sikert a tanulmányaidhoz.
2011. jún. 16. 00:35
 30/49 anonim ***** válasza:
10%
Van annak valami diszkrét bája, mikor a taknyosorrú gyerek számonkéri az egyetemi tanárt, mert az el merte mondani a véleményét.
2011. jún. 16. 00:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!