Milyen alapon hiszi azt bárki is, h neki bármi is alanyi jogon jár?
Most arról beszélek amikor a bumburnyák analfabéta betanított- vagy segédmunkás luxusra vágyik(jó kaja, nagy kéró, jó kocsi,nyaralás, stb.) azt hiszi , h neki ez alapból járna az élettől.Holott úgy az iskolában mint majdnem mindenhol örök vesztes és lemaradó volt.
Amikor pedig mondom, h semmi értelme ennek és vegyék már észre magukat, mert pl én nem vágytam soha sem túl okos sem túl ügyesnek lenni , soha nem nyomultam vagy tolakodtam ,a versenyhelyzetekben is megettem ami tőlem tellett , de el tudtam fogadni ha vannak jobbak nálam ,de így , h nincsenek hozzám képest túlzott igényeim sokkal jobb nekem.Nem is értik mit akarok.
De amikor azt kell látnom, h milyen nagy kínok közt carik a paraszt manapság muszáj megmosolyognom:)
Nem értem mi az indíttatása és az alapja a fene nagy igényeknek.
A válasz írója 57%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:52
Össze-vissza kevered a dolgokat
Fogalmad sincs, hogy mi az én véleményem a segélyezésekről, addig ne állíts be tényként valamit, amíg nem beszélgettünk róla!
A dolgozni akaró emberektől én biztosan nem sajnálok semmilyen támogatást.
Akik viszont nem akarnak dolgozni, csak másokon élősködni, azok fölösleges tagjai a társadalomnak.
Az elhibázott szociálpolitika nem az "ilyen siegheil" gondolkodásúaktól olyan, amilyen! Többek között az én siegheil gondolkodásomban nincs helye az élősködőknek!
"de egy kismamától nem sajnálják a 40-50E gyes + gyed + csp / gyerek segélyt sem. "
Tudod meg kell valahogy oldani az utánpótlást is. Innentől kezdve nevelés kérdése, hogy milyen ember lesz az újszülöttekből. De semmiből nem lehet megélni!
Munkahelyek kellenek, addig viszont élni kell valamiből.
Nem is igazán értem a mondandód lényegét. Tehát az a baj, hogy én szerinted sajnálom a cigányoktól a bérpótló juttatást, de az is negatívum, hogy egy anyától nem sajnálom a GYEST stb.?
Hol élsz te?
"Akik viszont nem akarnak dolgozni, csak másokon élősködni, azok fölösleges tagjai a társadalomnak. "
Ebben egyetértünk.
"Az elhibázott szociálpolitika nem az "ilyen siegheil" gondolkodásúaktól olyan, amilyen!"
Ezt nem is állítottam. De az viszont igaz, hogy pár esetben "elnézitek" az élősködést, más dolgokban meg nem.
Ez talán a nemzetiszocializmus "szocializmus" része miatt van. Egy normális kapitalista társadalomban gyakorlatilag minimális segélyezés van, és mindenki magáról gondoskodik.
Ez az előremutató nem pedig az hogy egyesektől megvonjuk a segélyt, de másoknál meg meghagyjuk szimpátia alapján.
23:03
Igen baj. A gyerek a szüleire hasonlít ugyebár. Ha azért születik mert az anyuci olyan könnyebb neki gyerekeket szülni mint elmenni dolgozni, akkor a gyerek is hasonló mentalitású lesz. Tehát bejátszik a "cigány szindróma": Azaz a haszontalan élősködő emberek szaporodnak a dolgozó értéktermelők helyett. Bizony a fehérek között is vannak ilyenek..És a túlzott segélyezés ezt csak felerősíti.
Egy gyerek ne PÉNZÉRT anyagi haszonért szülessen, hanem önmagárt.
Olyanok vállaljanak gyereket, akik stabil hátteret tudnak biztosítani állami segélyek nélkül is.
Ezzel szemben legyenek versenyképes jövedelmek, hogy aki dolgozik, az megengedhesse magának a családalapítást is.
Úgy látom,vannak itt emberek,akiknek gőzük sincs arról,hogy mit kap egy anya a gyerekei után,azért hogy gyereke született.Először is elmondom,hogy gyedet csak az kap,aki előtte x évet dolgozott,ez max. 100 e ft lehet,akkor is,ha a fizetése félmillió havonta.Csak egyetlen gyerek után kaphatja,akkor is,ha 8 gyereke van.Tehát ez nem jár mindenkinek alanyi jogon.A gyes az igen,durván 23 e ft,szintén csak egy gyerek után jár,kivéve ha ikreket szül az anya,úgy tudom a mostani törvények szerint 2 évig jár.A tisztes magyar anyák 80 %-a nem tudja igénybe venni a gyest,mivel 23 e fttal kitörölheti a s.ggét,szóval a kedves válaszadó(k) örülhetnek,mert a világért sem kell senkit sem eltartaniuk.
Elképesztő hogy mennyi tuskó,érzéketlen,öntelt férfi van itt,akik azt hiszik,az élet egyetlen értéke a pénzkeresés.Gyereket nevelni éppúgy érték,ahogyan az is,hogy az a piszok disznó nyugdíjas az egész életét végigdolgozta,és csak egy vágya van,hogy ne a munkahelyéről vigyék a temetőbe.
Uhraimm, höldjeimm!
Kissé eltértünk a lényegtől:)
A kérdés arról szólt, h milyen alapon mondhatja bárki is magáról:
-mert megérdemlem
-nekem ez jár
-ez a minimum amit elvárhatok az élettől(államtól, szüleimtől stb)
-nekem ez a szintem
Olyankor is amikor szemmel látható, h nem engedheti meg magának?!
Miért él a lakosság nagy része a szociális , társadalmi,kulturális helyzetét illetően tévképzetekben?
Ahelyett , h szerények és szimpatikusak akarnának lenni miért jó nekik ha csinálják az eszüket (rázzák a rongyot) és utáltatják magukat ?Miért kell olyan versenyekbe beszállni ahol már a start előtt eldőlt a végeredmény?
Én inkább azt kérdezném ... milyen alapon gondolja azt valaki, hogy a másiknak nem jár ?
Milyen értékek,érdekek alapján.
Talán jobb lenne a Busmanok "demokráciáját" átvenni..:-)
Nem kellenek "fenenagyigények" csak élhetőbb Magyarország.
Ökörköri
23:48
"A gyes az igen,durván 23 e ft,szintén csak egy gyerek után jár,kivéve ha ikreket szül az anya,úgy tudom a mostani törvények szerint 2 évig jár."
- GYES + CSP 23000+13000 = 36000 EGYETLEN gyerek után, ALANYI jogon.
- És akkor még jár alanyi jogon bérpótló juttatás kb 25000
- szociális segély kb 50000
Tehát: 50000+36000+25000=111000 Ft !
Pusztán csak azért mert nőnek született és szülni tudott.
És még akkor arról nem is beszéltünk, hogy "védettséget" élveznek ki sem rakják őket a lakásból ha nem fizet semmi rezsit, lakbért akkor sem.
Kabaré ez az ország. És még ezek méltatlankodnak meg szövegelnek hogy kevés a segély.
"De az viszont igaz, hogy pár esetben "elnézitek" az élősködést, más dolgokban meg nem. "
Talán a nemzeti fennmaradás érdekében megengedhető az anyák segélyezése.
A kapitalizmust pedig becses zsidóid találták ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!