Egyetértetek a nők 40 év munkaviszony utáni korkedvezményes nyugdíjával?
20:38
Ebben amúgy igazad van, de azért be kell látni, hogy az a helyes út ha az állami juttatások csökkennek, akkor lehet az állami bevételeket (adók járulékok) is csökkenteni.
Ezeket előbb utóbb meg kell lépni, mert ez a kapitalizmus!
Az újraelosztásos rendszer -hogy az állam támogatja a rászorulókat- a szocializmus jellemzője volt. Azért nem jó, mert mi értelme dolgozni strapálni magam ,ha úgy is megélhetek hogy "rászorulónak" mutatom magam és az állam eltart abból a pénzből amit elvesz a termelőktől?
"Erről nem nyitok vitát, ez nem vélemény kérdése, hanem alkotmányban rögzített jog, amit ezek felrúgtak."
De ha nem visszamenőleg szüntetik meg akkor meg áruld már el, mi értelme van? Az hogy majd 50 év múlva kevesebb nyugdíjas rendőr lesz? Most van válság, és most kell kipótolni a nyugdíjakat a közpénzekből!
"Ebben amúgy igazad van, de azért be kell látni, hogy az a helyes út ha az állami juttatások csökkennek, akkor lehet az állami bevételeket (adók járulékok) is csökkenteni."
Tehát azt mondod, hogyha nekem a 90eFt-os rendőri fizetésemből elvesznek 10eFt-ot, akkor tudnak adót csökkenteni? Akkor nekem jobb lesz? Másnak jobb lesz? Én nem úgy látom, hogy a megszigorítások jót tettek volna a kiskeresetűekkel. Sőt ellopták a nyugdíjjárulékomat, csökkentették a fizetésemet, kitolták a munkaviszonyomat. Szeretnék most már én is látni valamit abból a megspórolt pénzből!
"De ha nem visszamenőleg szüntetik meg akkor meg áruld már el, mi értelme van? Az hogy majd 50 év múlva kevesebb nyugdíjas rendőr lesz? Most van válság, és most kell kipótolni a nyugdíjakat a közpénzekből!"
Ha neked is azt mondják, hogy ecsém, napi 12 órát dolgozzál, és majd csak 80 évesen mehetsz el nyugdíjba, addig nem kapsz lófaszt sem. Ja ezt azért, mert most van válság, most van szükség az életerős munkádra, akkor ugye te nyelsz egyet, és robotolsz tovább. Biztosan így van, és biztosan állítod, ha nem lesz válság, akkor vissza is állítják a régi rendszert ugye?
Tudod, lehet, hogy nincs értelme, de ez a törvényes. Az összes többi országban nincs visszaható ereje a törvénynek. Nálunk sem, de a 2/3-os bohóckirályság úgy gondolta, hogy megteheti. Kíváncsi lennék hány miniszter tudna megélni egy rendőri fizetésből.
"Tehát azt mondod, hogyha nekem a 90eFt-os rendőri fizetésemből elvesznek 10eFt-ot, akkor tudnak adót csökkenteni?"
Össze vissza kevered itt a sz@rt. A fizetésed az mióta járulék? Jó, téged az állam fizet, de ELLENSZOLGÁLTATÁST nyújtasz érte a munkáddal.
Viszont a nyugdíj az járulék. Nem csinálsz semmit, mégis kapod. Vili?
Pl ha normálisan csinálnák, akkor a fizetésedet felemelnék mondjuk 20%-al, és úgy vennék le a kedvezményes nyugdíjat. Akkor legalább látnád, hogy miért fontos ez.
"Ha neked is azt mondják, hogy ecsém, napi 12 órát dolgozzál, és majd csak 80 évesen mehetsz el nyugdíjba, addig nem kapsz lófaszt sem."
De nekem ÍGY IS EZ VAN mert én nem vagyok rendőr, se nő.
Köszönöm az eddigi válaszokat, ezek szerint nem csak én nem értek egyet ezzel az intézkedéssel.
A rendvédelmisek korkedvezményének eltörlésével viszont egyet tudok érteni, szerintem más is végezhet ugyanolyan stresszes, akár szellemi, akár fizikai munkát, mégsincs korkedvezménye. Sok rendőr 40 évesen nyugdíjba megy, majd céget alapít, vagy nyugdíjasként biztonsági cégeknél vállal állást nyugdíj mellett. Ilyen extra kiváltságok szerintem senkit nem kellene, hogy megillessenek, pláne akkor nem, amikor válság van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!