Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egyetértetek a nők 40 év...

Egyetértetek a nők 40 év munkaviszony utáni korkedvezményes nyugdíjával?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy már szerepelt ilyen kérdés, de egyszerűen nem értem, hogy ez miért csak a nőkre vonatkozik. Akkor ez nem diszkriminatív? A nők születéskor várható élettartama Magyarországon amúgy is csaknem 10 évvel magasabb a férfiakénál, és még ez a kedvezmény is őket illeti meg. Mindenhol azt olvasom, hogy nincs a nemek között egyenjogúság, a nők hátrányban vannak stb. Hát ez az intézkedés nem azt bizonyítja, hogy haznákban a "gyengébb nem" el lenne nyomva.
2011. jún. 11. 19:26
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

"És sajnos manapság a legtöbb állásinterjún ha elhangzik az, hogy a nőnek gyereke van / tervezi, hogy szülni fog, egyből kihúzzák a listáról, nem veszik fel."

Ezért lenne jó, ha ugy lenne hogy a gyes felét a ffinek kötelező kivenni. Így egyik fél sem maradna távol sokáig a munkától, és nem lenne hátrány a nőnél sem ha szül. Az eu-ban van ahol már kitalálták.

2011. jún. 11. 20:19
 12/42 anonim válasza:
Nagyon ritka az olyan férfi, aki besegít a háztartásban, főz most, takarít. Azokat, amiket te mondtál, hogy szekrényt, csapot javít stb az igaz, a férfi végzi, viszont az időszakos, évi 1-2szer ha kell. Míg főzni szinte minden nap, mosni takarítani minden héten. Amúgy nálunk anyukám is szokott szerelni, javítani, nem csak apu..
2011. jún. 11. 20:20
 13/42 anonim válasza:
20:19 egyetértek Veled:) Nő vagyok amúgy, de ez szerintem is nagyon jó ötlet és így tényleg esélyegyenlőség lenne állásinterjúknál is, és a nőnek se kell feláldoznia a karrierjét.
2011. jún. 11. 20:21
 14/42 anonim ***** válasza:
36%
Vegyük azt alapnak, hogy 18 éves korában kerül ki egy ember a gimnáziumból. 18+40év az 58, tehát 4 évvel korábban elmehet nyugdíjba. Én nem tudom ti miről beszéltek itt már megint. (egyenjogúság, versenyszféra, fizikai-szellemi munka) Én egyet értek bármivel, ami valakinek könnyítés. Gondolom ti a rendvédelmisek megszerzett nyugdíjának eltörlését helyeslitek. Nagyon érdekelne, hogy ti, akik ócsároltok folyamatosan, mit dolgoztok, vagy netán még tanultok? Milyen jogon diszkrimináltok másokat? Miért jó az, ha másnak rossz?
2011. jún. 11. 20:22
 15/42 anonim ***** válasza:

"Én egyet értek bármivel, ami valakinek könnyítés."

Ezzel csak az a baj, hogy ami egyeseknek könnyítés, az másokkal kiszúrás. ugyanis valakinek ELŐ KELL TERMETENI EZT A PÉNZT amiből a szociális juttatásokat finanszzírozzák, és ezt bizony azok teremtik elő, akikre nem vonatkozik a kedvezmény és aktívak. Ezektől vonnak le többet, hogy egy kivételezett csoportot támogassanak.

2011. jún. 11. 20:27
 16/42 anonim ***** válasza:

"Milyen jogon diszkrimináltok másokat? Miért jó az, ha másnak rossz?"

Nem veszed észre hogy pont te diszkriminálsz másokat?

Aki nem nő vagy nem tartozik valami egyéb kedvezményezett csoportba az dögöljön meg, dolgozzon egész életében azt csak fizesse a kötelezettségeit, de neki nem jár semmi mert rossz oldalra született.

2011. jún. 11. 20:30
 17/42 anonim ***** válasza:
36%
Törvénytelenül elvenni a nyugdíjat, és utcára dobni nem kiszúrás? 25év fokozott igénybevételt igénylő után törvényesen megszerzett nyugdíjad nem kapod meg, de te sem fogsz kapni a megspórolt javakból... Orbán már mindenkit megszorít, de valahogy a gazdagokat nem, nekik adót spórol. A megspórolt pénzeket nem fogják szétosztani a kis keresetűek között. Ezért nem értem, hogy az miért jó végül is nekünk.
2011. jún. 11. 20:32
 18/42 anonim ***** válasza:

De ezt az agymenés 40 éves női nyugdíjat is pont Orbán hozta meg ha nem tűntvolna fel.

"Törvénytelenül elvenni a nyugdíjat, és utcára dobni nem kiszúrás?"

De ha ilyen törvényt hoznak, akkor az már tv-es. Ráadásul EURÓPÁBAN SINCS ekkora korkedvezmény rendvédelmiseknek. MAx 5 év azt annyi.

Ez egyszerűen a régi kádári világból vissamaradt torszülemény amit meg kell szüntetni bármennyire is fáj.

2011. jún. 11. 20:37
 19/42 anonim ***** válasza:
72%
Mert az az én hibám, hogy sem engem sem téged nem fizetnek meg, de olyan munkát választottam magamnak, ami törvényben garantálta a korkedvezményt? De ezt már megszüntették, törvénytelenül. De neked ettől még nem fogják a fizetésed megemelni. Ez csak a demagóg szónoklat. Ha mindenkinek 80 éves koráig kellene dolgoznia, itt akkor sem lenne béremelés, mert az a baj, hogy kevesen dolgoznak. Illetve az elit kénye-kedve szerint tömi a zsebét.
2011. jún. 11. 20:38
 20/42 anonim ***** válasza:
Meg lehet szüntetni, nem fáj az. DE visszamenőlegesen nem, ezt egy kezdő jogász tanonc is tudja. Megdolgozott nyugdíjat nem lehet megszüntetni! Erről nem nyitok vitát, ez nem vélemény kérdése, hanem alkotmányban rögzített jog, amit ezek felrúgtak.
2011. jún. 11. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!