Ha kiakarnának lakoltatni a házadból, amiért keményen dolgoztál évtizedekig, fölrobbantanád vagy hagynád magad elvinni?
Ami hiteles az egy sem MAGÁNTULAJDON, az a banké!
Gyakorlatilag annyi mintha albérletben lakna valaki amíg véget nem ér a futamidő.
A kérdésre is válaszolva, nem nem robbantanám fel, egyrészt mert bűncselekmény, másrészt mert másokat is veszélyeztet.
Más miért szopjon, ha nekem nem jött össze valami?
Különben sem hiszem, hogyha valakit kilakoltatnak vagy a házát elárverezik akkor annak egy árva vas sem jár vissza abból amit belefizetett.
Mellesleg meg olyan mindegy, hogy a bank viszi el, vagy idővel elinflálódik, elamortizálódik, elértéktelenedik az ingatlan.
Mivel a válaszadók egyike sincs élesben ebben a helyzetben, ezért néhány dologgal kapcsolatban szeretném őket felvilágosítani (főleg azokat, akik azzal példálóznak, hogy az a ház, amin hitel van, az a banké, nem a lakóé).
A devizahitelekkel az a baj, hogy jelenleg az adósok többségén az eredetileg felvett összeg többszörösét akarják behajtani. Pl. én felvettem 3 éve 8 millió forintnyi svájci frankot. Ebből már visszafizettem másfél milliót. Jelenleg mégis ott tartok, hogy a bank felé a jelenlegi tartozásom átszámítva 14 millió forint...
A házam, amikor a hitelt felvettem, 18 millió forintra lett felbecsülve. Ma az ingatlanok elértéktelenedése miatt 13 milliót sem kapnék érte. Magyarul: a deviza-ingadozás miatt én vesztettem 7 millió önrészt (a 8 millió tartozásomon felül), de ha a házam értékének romlását nézzük, akkor 9 milliót. A bank nyeresége ellenben (aki nekem forintban folyósította a hitelemet) 3 év alatt tisztán 6 millió (amit mindenképpen ki fog verni belőlem a tőkéjén felül), plusz az a másfél, amit már visszafizettem.
Nem azzal van a baj, hogy vissza kell fizetnünk a hiteleinket. Az a baj, hogy válság ide vagy oda, a bank mindenképpen kéri a maga extra profitját, nekünk pedig ki kell ezt termelni, a rossz gazdasági helyzet (munkahelyek elvesztése, stb.) ellenére is. Mindazok ellenére, hogy a legtöbb adósnak éppen ők ajánlották a devizahitelt, mint "legjobb hitelt", és az apró betűs részt sehol nem beszélték át az adóssal (még a közjegyző, és a banki tanácsadóm, akit én fizettem is csak annyit mondott róla, hogy " gyakorlatilag nulla az esélye, hogy bekövetkezzen egy háború, vagy egy válság". Mondták mindezt fél évvel a válság kirobbanása előtt...
Az, hogy idáig jutottunk, a bankok hibája, mert nekik tudni kellett, hogy ez fog történni, hiszen azért gazdasági szakemberek. Mégis ők beszélték rá az embereket, pedig tudták, hogy a családok java ebbe bele fog bukni. Nekik viszont mindegy, ők busásan kaszálnak ezen a válságon, és a devizaingadozáson, fillérekért jutnak olyan házakhoz, amelyek sokkal többet érnek, mint amennyiért most megszerzik őket...
Totálisan egyet értek az előttem szólóval.
Mi sem felelőtlenül vettük fel a hitelt.Mind a ketten dolgoztunk és a lakás árának a felét kp-ban fizettük.
Most meg kapkodjuk a fejünket alig bírjuk fizetni a hitelt.
Az biztos nem hagynám a lakást jelenlegi állapotában ,hogy odaadják valami dögevő bandának.Nem robbantanék ,de lakhatatlanná tenném.Ja és amit én építettem bele /Szekrény ,gépek/az vinném.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!