Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezt hogy gondoljátok?

Ezt hogy gondoljátok?

Figyelt kérdés
hazafele jövet a moziból az utcán hozzám jött pár hajléktalan, odaadtam nekik az összes zsebpénzem ami kéznél volt és az ennivalót meg üdítőt, de nem hiszem el hogy a magyar társadalom az ilyen súlypontra ért, hogy nem képesek ezeknek a szegény embereknek segíteni, nekem ''nagyon nagy mázlim van'' mondta unokatesóm, mert ún. gazdagabb családból származom, aminek nem látom az értelmét, én segítenék ezeken a szegény embereken de még nagyon fiatal vagyok és nem tudok mit tenni és a legjobban attól félek, hogy én is az leszek, de sokan mondják hogy ez lehetetlen mert az édesapámra ütöttem mindenben stb. stb. de én nem tudok ezekkel a gondolatokkal aludni, azért írom meg ezt a kérdést most este 11-kor mert most sem tudtam aludni!! kérlek segítsetek mit tegyek?
2011. jún. 6. 22:55
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
ha 6-os tudná, hogy hány diplomás hajléktalan van, nagyon csodálkozna
2012. jan. 2. 02:37
 32/38 anonim ***** válasza:

"Mondjuk, lehet, hogy azért lettek hajléktalanok, mert lakáshitelt vettek fel,csak nem tudták fizetni.Vagy lerokkantak, csődbe mentek, stb."

Lehetni lehet. Csak nem túl nagy az esélye. :)

2012. jan. 2. 09:39
 33/38 anonim ***** válasza:

"vmiért mindig csak azok jönnek azzal, hogy büdös a munjkka, aki még nem járt interjúkra, lehetsz te báemilyen jó szakember, ha az az iparág, terület bedőlt"

Jahát akik interjúkra járnak azok nem dolgozni akarnak. Aki dolgozni akar az fog egy lapátot és dolgozik.

2012. jan. 2. 09:50
 34/38 A kérdező kommentje:
apukám mérnök, kint tanult a hajdani Szovjetúnióban, több diplomája is van.
2012. jan. 2. 21:59
 35/38 anonim ***** válasza:
Akkor fogd azt a lapátot ember, megnézem lapátfogásért ki ad neked pénzt!
2012. jan. 3. 01:50
 36/38 A kérdező kommentje:
:)
2012. jan. 3. 20:57
 37/38 anonim ***** válasza:

Ohh a kis naiv.

Te komolyan elhiszed, h a hajlektalanok azert vannak az utcan, mert nem tudta fizetni a hitelet?

A legtobbje egy troger...

Szinte minden varosban 15-20 ezerert kapsz munkasszallon helyet.

En peldaul miskolci vagyok, Petofiben tart karokkal varnak, ahogy a Boschban is.

Szal, ha az orszag legaljabb kornyeken van ilyen megoldas akkor mashol is van.

2012. jan. 14. 23:15
 38/38 anonim ***** válasza:

tégy különbséget a szociális érzékenység és a korai létbizonytalanság között. 13 évesen, ha töb nyelven tanulsz, stb elég jók a túlélési esélyeid az átlaghoz képest. Fiatalkorban a szociális érzékenység és az erős empátia viszont gyakori, és nagyon jó. Ezt nem szabad elfelejteni, és őrízni kell(ene), hogy felnőttként is segíts, ha teheted. Ne csak alamizsnával, hanem önkéntes munkával, stb.

Jut eszembe, hogy a 2005. évi LXXXVIII. Törvény a Közérdekű önkéntes tevékenységről (Köt), ami alapján 10 (!) éves kortól vállalható önkéntes munka. Tehát ha gondolod, irány valami alapítvány, és életreszóló hasznos tapasztalatokat szerezhetsz! Többet segítesz, mint az a pár forint, amid van, és az önértékelésed is jobb lesz. Értékes emberek körében meg nagyon menő dolog.

Az igaz, hogy a hajléktalanok között nagyon sok a hajléktalan, de hajléktalanokból is többféle van! Mellesleg nem lehet elítélni azokat, szinte mindenki bekattanna, ha évekig az utcán kellene élniük, nem tudnak rendesen enni, aludni, nincs jövőképük, zéró az önértékelésük, állandóan zargatják őket...

Legtöbbjük nem az alkoholizmus (ami előítéletes fogalom, helyesebb az alkohol- vagy szenvedélybetegség nevet használni) miatt került az utcára.

néhány lehetséges ok:

- egy rossz válás

- lakásmaffia

- munkanélküliség

- örökségből kitúrás

- állami gondozottak

- kilakoltatás

- katasztrófa (nincs biztosítás, bár az se ér sokat)

A pénz adása nem feltétlenül jó dolog a koldusoknak (van koldusmaffia, ill. és olyan, aki ebből iszonyatosan jól megél, és nem hajléktalan) Viszont vihetsz magaddal mindig egy-két csomagolt szendvicset, látni fogod, ki az, aki éhes, és legalább nem alkoholra megy a pénzed.

Nem tudom, hol laksz, de többek között javaslom a avarosmindenkie.blog.hu lapot, vedd fel velük a kapcsolatot, és nézd meg, hol segíthetsz még.

Minden jót!

Örülnék, ha privátban megírnád, mire jutottál!

Köszi

2012. jan. 15. 21:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!